vállalatok

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik
11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.
 • 2019.10.19. 20:20
Megtorpant a vállalatok beruházási szándéka
Egyelőre várat magára a nagyvállalati beruházások élénkülése – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi adataiból. Az elmúlt fél évben tapasztalt fellendülést követően ugyanis visszaesett a vállalatok beruházási szándéka, és jelenleg a cégek kevesebb mint fele tervez valamilyen fejlesztést a következő egy év során. Emellett a cégek többsége a beruházásokra szánt összeget sem tervezi növelni. A célokat tekintve egyértelműen a technológiai fejlesztések állnak az élen, és elsősorban az ipari, építőipari és a 2-3,9 milliárd éves árbevételű cégeknél várható leginkább beruházás a következő egy évben.
 • 2019.10.15. 13:14
Elindította közvetlen járatát a LOT Polish Airlines Budapest és Szöul között
A LOT Polish Airlines elindította vasárnap a Budapest és Szöul közötti közvetlen légi járatot.
 • 2019.09.22. 21:12
 • MTI
Erős évre számít a Kia az idén a magyar piacon
Az összpiacinál jóval dinamikusabban, 22 százalékkal bővültek a dél-koreai Kia márka eladásai Magyarországon már az idén az első nyolc hónapban, a Kia Motors Hungary ügyvezető igazgatója szerint az év végéig a növekedés akár 30 százalékos is lehet.
 • 2019.09.21. 09:51
 • MTI
A LEGO Csoport kiemelkedő növekedést mutat 2019 első felében, és még többet fektet a jövőbeni növekedést szolgáló kezdeményezésekbe
A bevétel és a fogyasztói értékesítés nőtt, miközben jelentős beruházások történtek olyan projektekbe, amelyeknek köszönhetően a játékon keresztüli tanulás világszerte még több gyerekhez juthat el.
 • 2019.09.04. 18:08
Elfogyóban a nagyvállalatok lendülete
Másfél év alatt felére csökkent a hazai nagyvállalatok növekedési kilátásairól képet adó K&H nagyvállalati növekedési index. A jelenleg 6 ponton álló mutató a nagyvállalatok eddigieknél jóval óvatosabb optimizmusát tükrözi. A várakozások a 4-10 milliárd forint közötti éves árbevételű cégek körében a legmagasabbak, míg a szektorok közül az ipari, építőipari vállalatok látják legpozitívabban a következő egy évet.
 • 2019.08.12. 18:22
Ötödével zuhant a Ryanair profitja
Ma reggel tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a Ryanair. 21%-kal csökkent a profit éves alapon, mely elsősorban a kapacitástöbbletnek volt köszönhető, mely nyomás alatt tartotta a jegyárakat. Ennek ellenére az ír légitársaság nem változtatott az éves profitcélkitűzésén.
 • 2019.08.05. 05:53
Újabb amerikai cég hozza fejlesztőközpontját Budapestre
A 3D nyomtatókat gyártó, bostoni központú Formlabs Kft. kétmilliárd forintos beruházással Budapesten hozza létre az Egyesült Államokon kívüli első fejlesztőközpontját.
 • 2019.08.03. 04:30
 • Hirado.hu
Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben
Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben, amely az Audi A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 után a legújabb győri modell, elsőként egy harmatezüst színű jármű gördült le a gyártósorról - közölte az Audi Hungaria Zrt. hétfőn az MTI-vel.
 • 2019.08.01. 05:14
 • MTI
Ismét csúcson a vállalkozások bizalma
Stabil és kiszámítható gazdasági környezetet várnak a vállalkozások a következő egy év során. A K&H kkv bizalmi index 2 pontot mozdult felfelé, így jelenleg 17 ponton áll, ami az index történetében eddig csupán egyszer, 1 éve fordult elő. A pozitív várakozások annak köszönhetők, hogy a cégek a közterhek és a vállalati hitelkamatok következő egy évi alakulását is kedvezően látják.
 • 2019.07.25. 11:39
1 2 3 4 5 ... »
2019. október 21., hétfő  •  Orsolya
Menü