Gazdaság. Életmód. Stílus.

külföld

Raiffeisen: a magyar bank stabil, az orosz piacról sem vonulnak ki
Semmiféle aggodalomra nincs okuk a Raiffeisen Bank ügyfeleinek az ukrajnai helyzettel kapcsolatban. Mind a magyar bank, mind pedig a nemzetközi bankcsoport stabil és jól tőkésített, minden leánybank önfinanszírozó – mondta Zolnai György, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjúban.
Zavartalan Magyarország gázellátása
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) folyamatosan figyelemmel kíséri az Ukrajnában zajló eseményeket, és a hazai gázforgalom adatairól naprakész információkkal rendelkezik.
KSH-elnökhelyettes: globális jelenség a magas infláció
A magas infláció nem egyedi, országspecifikus, hanem globális jelenség - így kommentálta Windisch László, a KSH elnökhelyettese a pénteken megjelent statisztikai adatot.
15 éves rekord az EU-ban, Magyarországon enyhébb a drágulás
Jelentős eltérések láthatóak az uniós országok lakáspiacain, miközben a negyedéves lakásdrágulás mértéke az EU-ban és az Eurozónában 15 éves rekordokat döntött. - derül ki az ingatlan.com legfrissebb összeállításából, amely az Eurostat legfrissebb adatait dolgozta fel.
Megduplázta vagyonát a világ 10 leggazdagabb embere a pandémia alatt
Kétszeresénél is nagyobbra növelte vagyonát a világ 10 leggazdagabb embere a pandémia kezdete óta - írta hétfőn a The Guardian online kiadása.
Minden negyedik állás elveszett a német gasztronómiában
Minden negyedik állás elveszett a német gasztronómiai ágazatban a válság előttihez képest, elsősorban az alacsony fizetési kategóriákban, és visszaesett az utánpótlásképzés is a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint.
A födgázpiacot szeptemberben is erőteljes árnövekedés jellemezte
A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) közzétette szeptemberi földgáz piacmonitoring jelenését. Szeptemberben az álalános kínálati hiány mellett továbbra is a földgáz árának növekedése volt megfigyelhető.
külföld
Évtizedes csúcson a világpiaci élelmiszerárak
Új magasságokban a világpiaci árbarométer, miután 2011 júliusa óta nem látott szintet regisztráltak az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szakértői.
1 2 3 4 5 ...