Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

gazdaság
Alapjogokért Központ: fontos csatát nyert Magyarország Brüsszelben
Fontos csatát nyert Magyarország Brüsszelben azzal, hogy az uniós helyreállítási alap teljes összegéhez hozzáférhet, és a kohéziós alap azon forrásaihoz is, amelyeket nem függesztettek fel - mondta az Alapjogokért Központ elemzője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
gazdaság
A Stadler Flirt vonatot szállít Finnországba
A Stadler 20 darab Flirt motorvonat szállításáról írt alá szerződést a finn VR Grouppal; az első jármű leszállítását 2026 tavaszára tervezik - közölte a Stadler kedden az MTI-vel.
gazdaság
Fenntarthatósági inkubátor programot szerveztek fiataloknak
Középiskolások és egyetemisták számára a fenntarthatóság témájában szerveztek inkubátor programot az Európai Unió támogatásával, az ERASMUS+ program keretében - közölte Civil Impact Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.
gazdaság
Szijjártó Péter: mindkét fél sokat profitál Magyarország és Szlovákia együttműködéséből
Mindkét fél sokat profitál Magyarország és Szlovákia együttműködéséből, ez a megbízható kapcsolat ráadásul segít a jelenlegi nehéz helyzet kezelésében is - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pozsonyban.
gazdaság
Magyar Tojásszövetség: továbbra sincs hiány tojásból
Továbbra sincs hiány tojásból, és a drágulás ellenére az alapvető élelmiszerek közül még mindig ez az egyik legolcsóbb - hangsúlyozta a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Magyar Tojásszövetség) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
gazdaság
Orbán Berlinben: 2010 óta minden válságból erősebben jöttünk ki, mint ahogy belementünk
Magyarország 2010 óta minden válságból, a 2008-2009-es globális gazdasági válságból, a migrációs válságból és a Covid-válságból is erősebben jött ki, mint ahogy belement - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon.
gazdaság
Menczer: a munkahelyeket meg kell őrizni!
A magyar kormány politikája minden válság idején az, hogy beruházásokkal támogassa a munkahelyek megtartását és új álláshelyek teremtését - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a dán Lego nyíregyházi gyárának bővítése alkalmából tartott ünnepségen kedden a nyírségi megyeszékhelyen.
gazdaság
TIM: biológiailag lebomló polimereket fejleszthetnek ki magyar kutatók
A kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben rögzített célja az egyszer használatos műanyagok kivezetése, ezért segíti az olyan innovatív, biológiailag lebomló polimerek fejlesztését, amelyek alkalmasak lehetnek a kőolajszármazékokból és élelmiszer-alapanyagokból előállított műanyagok részarányának csökkentésére. A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatóközpont projektjére három év alatt 2 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Kutatási és Innovációs Alap támogatása révén - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) kedden az MTI-vel.
gazdaság
Szigetüzemű energiaellátó rendszerek tervezését támogató kutatások a Pannon Egyetem és a SagemCom együttműködésében
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara a SagemCom Magyarország vezetésével a GINOP-2.2.1-15-2017-00038 (SMARTCity és SMARTVillage technológiák és szolgáltatások fejlesztése a SAGEMComnál, egyetemi együttműködésben) kódszámú pályázat keretében, melynek összköltségvetése 2.378.634.698 Ft, olyan szoftveres rendszereket dolgozott ki, amelyek támogatják a főként megújuló energiát felhasználó, szigetüzemű energiaellátó rendszerek tervezését és optimalizálását.
gazdaság
Ingatlan.com: a balatoni és a velencei-tavi nyaralók a legkeresettebbek
A nyaralók piacán továbbra is a balatoni és a velencei-tavi nyaralók a legkeresettebbek az ingatlan.com vasárnap közzétett elemzése szerint.
gazdaság
Mol: Magyarországra is megérkezett a kőolaj
Szlovákia után Magyarországra is megérkezett a kőolaj a Barátság vezetéken keresztül: csütörtök reggelre helyreállt a szállítás - közölte a társaság az MTI-vel.
gazdaság
Hogyan lehet pénzt keresni a TikTok-on 2022-ben: 3 mód a bevételszerzéshez
A TikTok elgondolkodtathat: Hová tűnt az elmúlt egy óra, miközben koreografált tánckihívások, zavarba ejtő illúziók, sminkelős bemutatók, vihogó babák, tréfás viccek és ki tudja, mi minden más mikrovideóit görgetted végig? De akár az is felmerülhet benned, hogyan keresnek pénzt a TikTokosok? És ha te is szeretnéd ezt a vállalkozást folytatni - hogyan lehet nézőkből alkotókká válni? A következők a legismertebb módok:
gazdaság
Turisztikai ügynökség: a júniusi vendégforgalom túlszárnyalta a járvány előttit
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján kiemelkedő eredménnyel zárt a nyár első hónapja: júniusban a belföldi vendégéjszakák száma 15 százalékkal meghaladta a 2019-es rekord évet - tudatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel kedden.
gazdaság
AM: elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
A korábbi évekhez hasonlóan idén is elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1. és augusztus 20. között kerül sor - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.
gazdaság
TIM: Magyarország jól teljesít a klímapolitikai vállalásai végrehajtásában
A 2030-ra kitűzött magyar klímacélok akár már 2024-ben, a 2050-es törekvések pedig az évtized végére valóra válthatók - mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) csütörtöki közleménye szerint Palkovics László tárcavezető az Eötvös Loránd Tudományegyetem budapesti workshopján.
gazdaság
Diákhitel Központ: továbbra is kamatmentes marad a Diákhitel 2
A jelentősen emelkedő kamatszintek, a háborús gazdasági helyzet és a globális inflációs hatások ellenére továbbra is kamatmentes marad a Diákhitel 2, a Képzési Hitel és a Diákhitel Plusz - közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel.
gazdaság
K&H Bank: két új, speciális támogatást nyújt a Széchenyi kártya program MAX
A Széchenyi kártya program MAX az emelkedő kamatkörnyezethez igazítva, továbbra is kedvező finanszírozást, valamint két új, speciális támogatást is nyújt a kkv szektornak - ismertette a K&H Bank vasárnapi, MTI-nek küldött közleményében.
gazdaság
TIM: minőségi vasúti hálózattal kell összekapcsolni Közép-Európát
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai pénteken Budapesten - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel.
gazdaság
Elektromos kiszállító furgonokat vezetett be a Tesco
Teljesen elektromos meghajtású furgonokat vezetett be házhozszállítási szolgáltatásában a Tesco; az MHC Mobility Magyarország flottapartnerrel közösen üzemeltetett járművekben a hűtőgépek is akkumulátorról működnek, így az áruházlánc az online rendeléseket károsanyag-kibocsátás nélkül tudja kiszállítani - tájékoztatta a cég az MTI-t csütörtökön.
gazdaság
Az idén újra lesz Strandok éjszakája
A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.
gazdaság
Újabb logisztikai beruházásokat kezd a Magyar Posta
Központi csomagfeldolgozót épít és jelentősen bővíti a csomagautomata-hálózatát a Magyar Posta - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
gazdaság
Cordia: előrehozott vásárlások jellemezték a fővárosi ingatlanpiacot az első negyedévben
Az első negyedévben az inflációval összefüggő aggodalmak, a zöldhitel-program keretének várható kifutása és az áprilisi választások előtti bizonytalanság előrehozott vásárlásokat generáltak a fővárosi ingatlanpiacon - közölte a Cordia lakóingatlan-fejlesztő pénteken az MTI-vel.
gazdaság
Agrárminisztérium: újabb segítség a fagykár elleni védekezésben
Újra megnyílik a tavaszi fagykár elleni gépek beszerzésére irányuló felhívás - közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel.
gazdaság
TIM: továbbra is biztosított az üzemanyagellátás Magyarországon
Továbbra is biztosított az üzemanyagellátás Magyarországon - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel szombaton.
gazdaság
TIM-államtitkár: jövőre hat hosszú hétvége lesz
Jövőre kétszer - húsvétkor és karácsonykor - lesz 4 napos a hétvége, ezen felül négyszer tölthetnek az emberek majd 3 napot pihenéssel, kikapcsolódással - írta Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára pénteken a Facebook-oldalán.
gazdaság
Az idén is kinyit Budapest egyetlen dunai strandja
Az idén is kinyit a SHO Beach, Budapest egyetlen dunai strandja a Kopaszi gáton szerdán - közölte a strand területének tulajdonosa, a Property Market Kft. az MTI-vel.
gazdaság
Kulturális örökségünk, mint a tapasztalatcsere és együttműködés eszköze
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata "ISTER” nemzetközi projektjének keretében 2022. május 18-án harmadik alkalommal találkoztak a régészeti szakma, a kulturális főváros, a térség településeinek és turizmusának képviselői, a helyi és megyei önkormányzat munkatársai és területfejlesztési szakértők, hogy megismerjék a kulturális örökség hasznosításának jó példáit, az európai tematikus utak rendszerét, feltárják a közös fejlesztési lehetőségeket és közös víziót fogalmazzanak meg a római kori örökség és a Via Ister kapcsán.

Hogyan lehet pénzt keresni a TikTok-on 2022-ben: 3 mód a bevételszerzéshez

gazdaság
2022. július 21. 20:03

A TikTok elgondolkodtathat: Hová tűnt az elmúlt egy óra, miközben koreografált tánckihívások, zavarba ejtő illúziók, sminkelős bemutatók, vihogó babák, tréfás viccek és ki tudja, mi minden más mikrovideóit görgetted végig? De akár az is felmerülhet benned, hogyan keresnek pénzt a TikTokosok? És ha te is szeretnéd ezt a vállalkozást folytatni - hogyan lehet nézőkből alkotókká válni? A következők a legismertebb módok:

1. Vállalkozásodat népszerűsíted és eladod a terméked/szolgáltatásod

2. Szponzorokat szerzel a tartalmaidhoz

3. Bekerülsz a TikTok Creator’s Fundsból részesülők közé

Ez a három a leginkább elterjed módja annak, hogy valaki pénzt keressen a TikTokon. Ha tegyük fel van egy online kaszinó oldalat, vagy szeretnél partnerként pénzt keresni egy kaszinó ajánlásával, akkor készíthetsz videókat TikTokra. Nagyon népszerűek például az online rulett taktikákat és játékmenetek bemutató tartalmak online. Neked csak annyi a dolgod, hogy rögzítesz néhány jó pörgetést, berakod a linket és megosztod a TikTok-on!

Vállalkozásodat népszerűsíted és eladod a terméked/szolgáltatásod

Mondjuk már van olyan hobbid, amivel pénzt keresel. Talán online árulsz dolgokat, vagy díj ellenében konzultálsz ügyfelekkel, vagy a YouTube-on keresel pénzt. A TikTok-tartalmaiddal több vevőt, ügyfelet vagy nézőt vonzhatsz. "Ez egy hihetetlen módja annak, hogy más csatornákra tereld a forgalmat - a weboldaladra, az e-mail listádra vagy a YouTube-csatornádra" - mondja egy Phoenixben élő TikToker, aki márkákat is menedzsel és tanácsokkal lát el a platformon. - Egy másik, orlandói székhelyű TikToker pontosan így keresi a legtöbb pénzt. Több évig mellékállásban weboldalak tervezésével és keresőmotor-optimalizálással foglalkozó tanácsadóként dolgozott, de a bevétel "nem volt semmi különös" - mondja -, "éppen csak annyi, hogy fedezzen egy plusz számlát".


A legtöbb pénzt egy call centerben dolgozva kereste, amíg ez a szerződés 2021 májusában meg nem szűnt. Mivel nem volt más munka, és a munkanélküli segély késett, elkezdte kihasználni a TikTokot, amelyet korábban csak személyes tartalmak megtekintésére és közzétételére használt.

TikTok-posztjaiban kisvállalkozásoknak adott tippeket a weboldalkialakítással és a SEO-val kapcsolatban. Tavaly májusban körülbelül 200 követővel kezdte, mára már több mint 11 000 követője van - és több követője fizető ügyféllé vált. 2021 szeptemberében úgy becsülte, hogy bevételének 80%-a a TikTok-ajánlásokból származik; május óta közel 11 000 dollárt keresett, és csak júliusban több mint 4600 dollárt. Úgy találta, hogy ez elég volt ahhoz, hogy fedezze az összes számláját, és a tetejébe még némi megtakarítást is félretett. Ezek alapján tehát valós cél lehet az, hogy teljes állásban, munkaidőtől és főnököktől függetlenül tudj pénzt keresni a TikTok segítségvel.

Szponzorokat szerzel a tartalmaidhoz

Tegyük fel, hogy a legtöbb TikTok-posztod egy adott témáról szól, például a kutyák gondozásáról. Lehetnek olyan kutyatáp márkák és pórázgyártók, akik szeretnének betörni a kölyökkutyákat szerető közönségedbe. Ezek a cégek kérhetik a segítségedet. A folyamat többféleképpen működhet. Lehet, hogy a vállalat küld neked egy ingyenes terméket, például egy kutyajátékot, és arra kér, hogy említsd meg az egyik TikTok-videódban. Vagy talán beleegyezel, hogy reklámozd a játékot, de csak akkor, ha a vállalat némi pénzt is ad érte.


Az is lehetőség, hogy ténylegesen szerződsz egy-egy nagyobb céggel. Hivatalos szerződést kötsz a céggel arról, hogy bizonyos számú posztot teszel közzé a termékről, cserébe pedig egy meghatározott pénzösszeget kapsz. Te magad is megkeresheted a vállalatokat, és felajánlhatsz egy ilyen megállapodást, különösen, ha már használod és megemlíted a termékeiket.


Az ehhez hasonló szponzorációkkal az egyik már említett Tiktokker a legtöbb pénzt a személyes TikTok-fiókján keresi, ahol marketingtippeket oszt meg. "A marketingeszközöket jelentő márkák azért keresnek meg engem" - mondja - "mert vagy már organikusan beszélek a termékükről, vagy tudják, hogy a közönségemet érdekelné".


A márkák akkor kezdték megkeresni, amikor elérte a 15 000 követő körüli számot. A szponzorációs lehetőségeknél a követők száma legalább annyira fontos lehet, mint az, hogy a felhasználónak van-e valamilyen speciális nézőpontja, például a kutyagondozás vagy az online marketing. Minél jobban beágyazottabb vagy, annál valószínűbb, hogy megkeresnek.

Ezzel szemben, mondja, egy általános életmód-hatású influencer valószínűleg kisebb valószínűséggel szerez szponzori megbízásokat. Ezeknek az influencereknek a közönsége széles, nehezen meghatározható érdeklődési körrel rendelkezik, ami kevésbé vonzóvá teszi őket a szponzorok számára.

Bekerülsz a TikTok Creator’s Fundsból részesülők közé

Ez az erőforrás alapvetően egy pénzalap, amelyet a TikTok szétoszt mindenki között a Creator Fundban. Erre az alapra akkor lehet pályázni, ha legalább 10 000 követővel rendelkezel, az elmúlt 30 napban legalább 100 000 videónézettséget értél el, és teljesítettél néhány egyéb feltételt, például 18 éves vagy idősebb vagy.


Mennyi pénzre számíthatsz? A válasz egy kicsit ködös. A TikTok Creator Fund oldalán a következőket olvashatjuk: "Számos tényező befolyásolja, hogy a program keretében a videókért járó pénzösszegek hogyan kerülnek kiszámításra. Ezek az elemek közé tartozik a videónézettség, a videós elkötelezettség, valamint annak biztosítása, hogy a videók megfeleljenek a közösségi irányelveknek és a szolgáltatási feltételeknek".


Valószínű azonban, hogy ha nem tepersz erősen, és nem gyártasz átütő sikerű tartalmakat, nem ez az alap lesz a legnagyobb bevételi forrásod, sőt, ha tényleg olyan jó videókat gyártasz, akkor amúgy is lesznek jobb bevételeid.

Valóság vs. ábrándok

Az igazság az, hogy az online marketing egy cápákkal teli kismedence, és ha nem vigyázol, hamar elbukhatsz. A magyar piac egyébként is nagyon kicsi szelete a globális piacnak, tehát 15.000 követővel már igen hírhedtnek számíthatsz. Persze ez nem jelenti, hogy egyből bekerülsz a TikTok legjobbjai közé. Mindenhez szükség van kemény és kitartó munkára is.

További cikkek

gazdaság
Alapjogokért Központ: fontos csatát nyert Magyarország Brüsszelben
Fontos csatát nyert Magyarország Brüsszelben azzal, hogy az uniós helyreállítási alap teljes összegéhez hozzáférhet, és a kohéziós alap azon forrásaihoz is, amelyeket nem függesztettek fel - mondta az Alapjogokért Központ elemzője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
gazdaság
A Stadler Flirt vonatot szállít Finnországba
A Stadler 20 darab Flirt motorvonat szállításáról írt alá szerződést a finn VR Grouppal; az első jármű leszállítását 2026 tavaszára tervezik - közölte a Stadler kedden az MTI-vel.
gazdaság
Fenntarthatósági inkubátor programot szerveztek fiataloknak
Középiskolások és egyetemisták számára a fenntarthatóság témájában szerveztek inkubátor programot az Európai Unió támogatásával, az ERASMUS+ program keretében - közölte Civil Impact Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.
gazdaság
Szijjártó Péter: mindkét fél sokat profitál Magyarország és Szlovákia együttműködéséből
Mindkét fél sokat profitál Magyarország és Szlovákia együttműködéséből, ez a megbízható kapcsolat ráadásul segít a jelenlegi nehéz helyzet kezelésében is - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pozsonyban.
gazdaság
Magyar Tojásszövetség: továbbra sincs hiány tojásból
Továbbra sincs hiány tojásból, és a drágulás ellenére az alapvető élelmiszerek közül még mindig ez az egyik legolcsóbb - hangsúlyozta a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Magyar Tojásszövetség) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.