Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

gazdaság
Nagy István: a pálinka igazi hungarikum
A pálinka nemcsak kiemelkedő minőségű ital, hanem igazi jelkép, hungarikum, amely egyszerre hordozza a magyar gazda föld iránti szeretetét, a hazai gyümölcsök zamatát és minőségét, és egyben a mestert is jellemzi, aki értő módon elkészítette - mondta az agrárminiszter hétfőn Körmenden, a kilencedik alkalommal megrendezett Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny megnyitóján.
gazdaság
K&H: javult a lakosság jövedelmi helyzete az első negyedévben
Javult a magyar lakosság jövedelmi helyzete az első negyedévben, egy átlagos háztartás jövedelme 414 ezer forintot tett ki, ami a felmérés több mint 6 éves történetében rekordszintnek felel meg - közölte az MTI-vel a K&H rendszeres reprezentatív felmérése alapján szombaton.
gazdaság
Ovádi: 500 millió forint keretösszegű pályázattal segítik a civil állatvédő szervezeteket
A civil állatvédő szervezetek támogatására 500 millió forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre - mondta a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
gazdaság
Az elsőrendű "A" kategóriába sorolta a magyar Raiffeisen Bankot a Moody's
Az elsőrendű "A" osztályzati kategóriába sorolta át kedden a magyarországi Raiffeisen Bankot a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a várakozásával indokolva a lépést, hogy a magyar Raiffeisen-érdekeltség új adósság-kibocsátásokkal eleget tesz a szavatoló tőkére és a leírható vagy átalakítható kötelezettségekre vonatkozó minimumkövetelményeknek (MREL).
gazdaság
Megnyílt az Ipar Napjai, a Mach-Tech, az Automotive Hungary ipari szakkiállításcsokor
Megnyílt a május 13-áig nyitva tartó ipari szakkiállításcsokor, az Ipar Napjai nemzetközi ipari, a Mach-Tech nemzetközi gépgyártás-technológiai, hegesztéstechnikai és az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás kedden a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.
gazdaság
Magyar startup forradalmasítaná a beltéri növénytermesztést
Magyarország a modern beltéri növénytermesztési technológiákkal képes lenne egész évben friss zöldséggel és gyümölccsel ellátni a fogyasztóit - mondta az ezzel egy belvárosi helyiségben foglalkozó startup alapító-társtulajdonosa az MTI-nek.
gazdaság
Művészeti fesztivált rendez a jegybank
Nagy könyvünnep és kortárs művészeti kiállítás címmel hétvégi eseménysorozatot szervez a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) és az MNB Arts & Culture május 7-8-án, majd 14-15-én az MNB Budai Központjában.
gazdaság
Új, 5G technológián alapuló otthoni internetszolgáltatást indított a Yettel
A Yettel elsőként indított Magyarországon a vezetékes internetet kiváltani képes új, 5G technológián alapuló otthoni internetszolgáltatást - közölte a mobilszolgáltató az MTI-vel kedden.
gazdaság
Elindult a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogató Start program
Tizenkilenc pályázó került be a fiatalok induló vállalkozásának létrehozását támogató Start programba, amelyet a Nemzeti Tehetség Központ a Design Terminal szakmai támogatásával szervez; a résztvevők a pénzügyi támogatás mellett vállalkozásfejlesztési képzéseken vehetnek részt és mentorálást is kapnak.
gazdaság
KSH: márciusban 4 millió 697 ezer volt a foglalkoztatottak száma
A január-márciusi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 674 ezer volt, 107 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. Márciusban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 697 ezer fő volt - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A foglalkoztatottak márciusi létszám a 29 ezerrel volt több, mint az előző hónapban és 81 ezerrel nőtt egy év alatt.
gazdaság
A fásítás nem csodaszer az éghajlatváltozásra egy elemzés szerint
A fásítás hasznos, de nem csodaszer az éghajlatváltozás ellen, Magyarország jelentős része nem is alkalmas erdőtelepítésre - olvasható az Ökológiai Kutatóközpont munkatársainak szerdán közzétett elemzésében.
belföld
ITM: már több mint száz zöld rendszámos motor fut a hazai utakon
Tavaly augusztus óta kaphatnak világoszöld alapszínű rendszámot a tisztán elektromos meghajtású motorkerékpárok; mostanra összesen 113 környezetkímélő járművet helyeztek így forgalomba - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel csütörtökön.
gazdaság
ITM: idén is lesz TeSzedd! - Már lehet regisztrálni a hulladékgyűjtő akcióra
Idén már tizedik alkalommal valósul meg Magyarország legnagyobb és egyre népszerűbb hulladékgyűjtő eseménye, amelyre keddtől jelentkezhetnek az önkéntesek - jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a tárca keddi közleménye szerint.
Biztosítási alkusz: anyagi felelősség terheli az ittasan kerékpározókat
A biztosítók az ittas vezetőket egyértelműen kizárják a kártérítésből, és ez nemcsak az autóvezetőket, de az ittasan kerékpározókat, elektromos rollerrel közlekedőket is érinti - figyelmeztet a CLB biztosítási alkuszcég.
Elkezdődött a 176. balatoni hajózási szezon
Nagyszombaton elindult a 176. balatoni hajózási szezon, amelyben a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) egyebek közt új menetrenddel és májustól bevezetésre kerülő online jegyvásárlási lehetőséggel várja az utasait - hangzott el a társaság szezonnyitó sajtótájékoztatóján, a Szent Miklós hajó fedélzetén.
gazdaság
NAV: részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó
Idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés a fizetendő személyi jövedelemadóra és szociális hozzájárulási adóra, ha együttes összegük nem haladja meg 500 ezer forintot - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
gazdaság
Szallas.hu: rekord lehet a belföldi turizmusban húsvétkor
Az előfoglalási adatok alapján már most több szállásfoglalást adtak le a húsvéti hosszú hétvégére, mint 2019-ben - közölte a Szallas.hu kedden az MTI-vel.
gazdaság
Ingatlan.com: jelentősen csökkent a kereslet az eladó lakások iránt
Jelentősen csökkent a kereslet az eladó lakások iránt, ami elsősorban az infláció miatt emelkedő kamatkörnyezettel, vagyis a lakáshitelek drágulásával magyarázható az ingatlan.com legújabb elemzése szerint.
gazdaság
Lezajlott a Budapest Bank és az MKB Bank egyesüléséhez kapcsolódó informatikai átállás
Lezajlott a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesüléséhez kapcsolódó technikai és informatikai átállás, az MKB Bank szolgáltatásai zavartalanul működnek, és a bankfiókok is a szokásos nyitvatartás szerint várják az ügyfeleket - közölte a Magyar Bankholding az MTI-vel szerdán.
gazdaság
Mesterséges intelligencia munkacsoport alakult a NAV-nál
A NAV újonnan megalakult Mesterséges Intelligencia Munkacsoportja (MIMCS) az adóhivatal egyedülálló adatvagyonára épülő kutatásokat végez a jövőben - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.
gazdaság
Növelte villanyautókból álló flottáját a GreenGo
Növelte a kizárólag villanyautókból álló flottáját a GreenGo, áprilistól már több mint 400 jármű várja a felhasználókat - közölte a közösségi autómegosztó szolgáltató hétfőn az MTI-vel.
gazdaság
Az Auchan megszünteti üzleteiben a műanyagzacskót
Húsvét után eltűnik az Auchan hazai áruházaiból a zöldség-gyümölcs, illetve a pékáru leméréséhez és hazaszállításához használt műanyagzacskó, az úgynevezett rollbag: április 19-től a vásárlók a már eddig is kínált környezetbarát csomagolóeszközökben vihetik haza az árut.
gazdaság
Ma egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank
A terveknek megfelelően halad a Magyar Bankholding tagbankjainak egyesítése: március 31-én éjfélkor megvalósul a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank jogi egyesülése. Az egyesült pénzintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik tovább; és az április 2-3-i hétvégén az azonnali fizetési rendszert ütemezetten leállítják - közölte a pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.
gazdaság
Megjelenik Magyarországon az MG autómárka
Megjelenik Magyarországon az MG autómárka, az értékesítés várhatóan az idén a harmadik negyedévben indul - közölte az importőri feladatokat ellátó Duna Motors Disztribúció Kft. az MTI-vel kedden.
gazdaság
KSH-elnökhelyettes: a vártnál kedvezőbben alakultak Magyarország 2021-es főbb fiskális, gazdasági mutatói
A vártnál kedvezőbben alakultak Magyarország 2021-es főbb fiskális, gazdasági mutatói: a GDP 7,1 százalékkal bővült, a GDP-arányos államadósság nagyot csökkent, így a GDP 77 százaléka alá várható és a költségvetési hiány is várhatóan kisebb lesz az előre jelzettnél, 7 százalék alatti érték lehet a végleges szám - nyilatkozta Windisch László a KSH elnökhelyettese az MTI-nek kedden.
Hiába érkeznek tömegével, az ukrán munkaerő nem veszélyezteti a magyar munkahelyeket
Irányadó becslések szerint jelenleg 50.000 és 70.000 fő közé tehető a hazánkban dolgozó ukrán nemzetiségű munkavállalók száma. Döntő többségük több éve, azaz jóval a háború kitörése előtt helyezkedett el Magyarországon, elsősorban az építőipar, az elektronika, a feldolgozóipar és a vendéglátás területén. „Hazánkban eddig is szívesen alkalmaztak kárpátaljai magyar, vagy akár ukrán anyanyelvű dolgozókat, ez az igény tehát nem most alakult ki. A cégeket nem a magyar munkavállalók lecserélése motiválja, hanem az együtt foglalkoztatás jellemző, és ez az újonnan érkezők magas számával sem fog megváltozni.” – mondta Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.
Rekord mértékű működési eredményt ért el a német Audi tavaly
Kevesebb kocsit értékesített az Audi tavaly, mint egy évvel korábban, működési eredménye viszont rekordnagyságot ért el.
ITM: újabb rekordot hozhatnak a tavasszal meginduló útfelújítások
Tavaly évtizedes csúcsot ért, hogy mintegy 1250 kilométeren kezdődtek a szolgáltatási színvonalat emelő beavatkozások az utakon. A kivitelezők az időjárás kedvezőbbre fordulásával ismét egyre több helyszínen láthatnak hozzá a munkálatokhoz. A tervek szerint 2022-ben összesen több mint másfélezer kilométeren újulhatnak meg útszakaszok - tájékoztatott szerdai közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
"A hazai az igazi" szlogennel indította idei kampánysorozatát a Magyar Termék Nonprofit Kft.
"A hazai az igazi" szlogennel indította idei kampánysorozatát a Magyar Termék Nonprofit Kft., hogy felhívja a vásárlók figyelmét a megbízhatóan magyar eredetű termékekre, és ezzel erősítse a tudatos vásárlási szokásokat; a szigorúan ellenőrzött, megbízható termékek védjegyének használatára már több mint 210 cég terméke jogosult - közölte a Kft. az MTI-vel szerdán.
NAV: május 20-áig lehet rendelkezni az szja 1+1 százalékáról
Az szja 1+1 százalékáról idén is egészen május 20-áig lehet rendelkezni; a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.
gazdaság
Jófogás: a munkavállalók 25 százaléka évente vált munkahelyet
A munkavállalók 25 százaléka évente vált munkahelyet, és minden második dolgozó gondolkozik munkahelyváltáson - közölte a Jófogás hirdetési portál csütörtökön az MTI-vel.
belföld
Továbbra is népszerű a távmunka, a cégek azonban alábecsülik a digitalizációval járó adatbiztonsági kockázatokat
Folyamatosan növekszik a nyugat-magyarországi vállalkozások digitális fejlettségi szintje, a cégvezetők nagy részében azonban fel sem merül, hogy cégük kiberbiztonsági támadás áldozatává válhat, a saját adatbiztonsági felkészültségükkel pedig meglepően elégedettek — derült ki az informatikai fejlesztésekkel foglalkozó Pencloud által végzett felmérésből.

Egyre több magyar keresi a luxusingatlanokat, Buda és a Balaton a legnépszerűbb

Üzlet-trend
2022. március 31. 11:23

A Covid-járvány, a nyersanyaghiány és a háború miatti gazdasági bizonytalanság az élet szinte minden területére hatással van. A luxusingatlan-értékesítés sem kivétel ez alól, amely bár némileg visszavett a lendületéből, nem tűnt el, csak átalakult. Vincze Gábort, a világszerte több mint 100 irodával rendelkező Barnes Csoport hazai szenior tanácsadóját kérdeztük.

A Barnes Csoport világszerte prémium, luxus ingatlanok értékesítésével foglalkozik. Mit jelent ez a magyarországi irodánál, és kiknek szól a cég portfóliója?

A több mint 20 éve alapított BARNES a nemzetközi luxus ingatlanpiac egyik legjelentősebb szereplője. Egy olyan luxusmárka, amely folyamatosan arra törekszik, hogy ügyfelei számára megtalálja a tökéletes megoldást, és ezzel is a francia életstílusra inspiráljon.Az Airbnb megjelenésével és felfutásával a budapesti belvárosi luxus kategóriás ingatlanok száma megnőtt, mi részben ezeket értékesítjük, emellett Budára, a Dunakanyarra és a Balatonra fókuszálunk. Úgy látjuk, az elmúlt 8 évben a belsőépítészek ki tudták élni fantáziájukat, és olyan érdekes, jó kompozíciók születtek, amelyek abszolút beleillenek a Barnes portfóliójába. A luxusingatlanok azon szintjét képviseljük, ami megjelenésében, bútorozottságban, lokációban és az anyaghasználatban is egyértelműen a kifinomultságra és a jó ízlésre vall.

A koronavírus-járvány és a szomszédban kitört háború az élet megannyi területét megváltoztatta. Milyen hatással volt ez a luxusingatlan-piacra?

A magyar irodánk 2018 májusában indult el, és 2020-ig a portfóliónk nagy részét a budapesti belvárosi ingatlanjaink tették ki. A Covid hozott ebben változást. Révén, hogy nemzetközi cég vagyunk közel száz irodával, alapvetően a külföldiekre specializálódtunk. Amikor a járvány miatti nagy lezárások megtörténtek, akkor érdekes módon elkezdtek megjelenni nálunk a tőkeerős magyar vásárlók és észrevettük, hogy az ő igényeik inkább Budán koncentrálódnak. Nagyon gyorsan átcsoportosítottuk magunkat a budai villákra és nagyértékű, egyedi birtokokra, újépítésű lakásokra. Ma a portfóliónk nagy része a budai luxusingatlanokból tevődik össze és az utóbbi két évben a vásárlóink nagy része is magyarokból áll. A külföldiek nem tűntek el, de most eleve olyan világot élünk, ahol minden bizonytalan. A Covid és az orosz–ukrán háború miatt nem érezzük azt a befektetési hajlamot, mint előtte. Mire feléledt volna a piac a pandémia után, elkezdődött a háború. Szerintünk ez amint csillapodni fog, vissza fog állni a régi nagy lendület, ami 2020 előtt volt.

A Barnes Magyarország nemcsak a fővárosra, hanem a Dunakanyarra és a Balatonra is fókuszál. Milyen lehetőségei vannak azoknak, akik a tó mellett keresnek ingatlant?

A Balatonnál a sikeres értékesítéseink inkább az északi parton mennek végbe, de Zamárdi, Balatonlelle és Siófok környéke is népszerű. Úgy véljük, hogy a Balaton iránti kereslet a Covid alatt kezdett jelentősen nőni. Korábban is keresett volt, de az első nagy lezárások után hirtelen lett nagy értéke a tóparti nyaralóknak. Az emberek itt nyugodtabb környezetben vannak és inkább biztonságban érzik magukat, mint a nagyvárosban. 2020 nyarán kezdett el robbanásszerűen megnőni az érdeklődés, és vele együtt a négyzetméter árak is. 

Melyek a legkeresettebb települések és területek?

Az északi parton Balatonfüred és Tihany az örök sláger, ezek már az előző években is nagyon népszerűek voltak. Itt az elmúlt két év alatt még inkább nőttek az ingatlanárak. A déli parton is megnövekedett az érdeklődés, ezt az is jelzi, hogy míg 2018 környékén 3-4 hónap kellett ahhoz, hogy egy vízre néző, panorámás ingatlan értékesítésre kerüljön, ez tavaly három napra csökkent. Ezzel szemben, ha az északi partot nézzük, 2018 környékén is volt egy 2-3 hónapos időszak, ami az értékesíthetősége volt egy új fejlesztésnek, mára ez leredukálódott szintén napokra.Valahányszor, ha kikerül egy jól árazott lakás vagy projekt a piacra, rövid időszak alatt lehet értékesíteni az olyan kiemelt településeken, mint Balatonakarattya, Balatonalmádi, Balatonfüred vagy Tihany. Ez a medence népszerűbb, hisz közelebb van a fővároshoz. Hozzátenném, hogy az elmúlt évben látványosan elkezdett felfutni a Tihany utáni régió is: Balatonakali, Aszófő, és a magyar Toscanának nevezett Balaton-felvidék az eldugott dimbes-dombos falvaival. Itt már szinte telket sem találni. Pécsely, Dörgicse, Vászoly, Óbudavár, Kővágóörs, Monoszló nagyon keresett lett az elmúlt években. Keszthely valamelyest fővárosa a Balatonnak, de nem tud annyira népszerű lenni a Budapesttől való távolsága miatt.

Ezeket a luxuskategóriás balatoni ingatlanokat külföldiek vagy magyarok keresik inkább? Milyen igényeik és céljaik vannak?

Balatoni ingatlanjainkat főleg magyarok keresik, és teljesen vegyes igényekkel rendelkeznek. Általában nem befektetésre, hanem végfelhasználásra vásárolják ezeket. Azt gondoljuk, és az látszik az elmúlt évek tendenciái alapján, hogy az emberek szeretnek ide lejárni, és nem kiadni akarják ezeket a lakásokat, hanem saját célra, részben azért is, mert az elmúlt két évben korlátozott volt a külföldre való utazás lehetősége. Úgy látjuk, hogy akik most saját részre vásárolnak ingatlant, 2-3 év múlva valamilyen úton módon hasznosítani fogják majd.

A Barnes Magyarország milyen jövőt jósol a balatoni régiónak? További drágulás várható, vagy megáll a növekedés valahol?

A kérdést a fővárossal érdemes kezdeni. Szerintünk a budapesti újlakás piac egyelőre meg fog torpanni, mert az én tapasztalatom az – és ez nem egy kutatás –, hogy tízből nyolc ember spekulatív céllal foglal le ingatlant a fővárosban. Láttuk, hogy az elmúlt években az újépítésű ingatlanok a kezdő kapavágástól a végéig évi 10% értéket növekedtek. Nagyon sokan spekulálnak arra, hogy a „0. ponton” jó beszállóval vesznek pár lakást, majd azt a kivitelezés befejezése előtt elkezdik értékesíteni. Azt tapasztaljuk, hogy ebből nagyon sok van. A nyersanyaghiány, a háború és az infláció azt fogja eredményezni, hogy ezek az emberek meg fognak ijedni és megpróbálják értékesíteni minél hamarabb ezeket a kvótákat. Még úgy is, hogy ne bukjanak rajta. Szerintünk ez rövidtávon túlkínálatot von maga után, ami azt is fogja eredményezni, hogy az árak kicsit vissza fognak menni. Ezzel szemben szerintünk ez a Balatonon nem fog bekövetkezni, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a saját célú ingatlanok nem voltak spekulatívak, tehát van egy óriási igény a minőségi balatoni ingatlanokra, ezért úgy véljük, hogy ez az áremelkedés a Balaton környékén nem fog megállni a kiemelt régiókban, azaz a Tihanytól Szántódig tartó medencében. Ez továbbra is a legnépszerűbb lesz, de ide sorolhatjuk a déli partról Balatonlellét és Balatonboglárt is. Az is elképzelhető, hogy egy idő után a kevésbé népszerű települések is fel fognak zárkózni, a Balatonfenyves utáni rész és a nyugati medence. 

Szóba került, hogy Magyarország le van maradva a nyugati országokhoz képest, ami a luxusingatlanok értékesítését illeti. Cél-e, hogy felzárkózzunk melléjük?

Ez egy öngerjesztő folyamat, és előbb-utóbb be fog következni, hogy közeledni fogunk a nyugati országokhoz. Budapest az egyik legszebb és legbiztonságosabb főváros Európában. Látjuk, tapasztaljuk, hogy a turisták nagyon szeretnek itt lenni. A Covid előtti időszakban nagyon nagy vállalkozó szellem volt a franciák, németek, angolok, ázsiaiak részéről, hogy itt fektessenek be átlag 3-400 000 euró értékben. Ez azt jelenti, hogy ennyit szánnak arra, hogy kockáztatnak azzal, hogy ha mégse jönne be a számításuk. A visszajelzés most az, hogy ezek be fognak jönni, mert Budapest és a régió még fejlődni fog. Mivel van rá igény, és van egy pozitív visszajelzés a külföldiek részéről, ami Budapestet illeti, ezért azt gondoljuk, hogy ez folyamatosan generálja magát, és mindig lesz igény a minőségi luxusingatlanokra. Mindig fog érkezni egy vevő, aki második vagy harmadik otthonnak szánja a lakást és befektetésnek megveszi, majd kiadja. Ha a kínálat jó – márpedig napról napra jobb – az folyamatosan felfelé fogja tolni az árakat. Az Airbnb nem lett annyira szabályozva ahhoz, hogy drasztikusan befolyásolja a piacot.

Milyen előnyökkel jár az, ha valaki a Barnes szolgáltatásait választja?

Szakmailag mi egy rendkívül felkészült csapat vagyunk. Budapesten és az általunk képviselt régiókban a piacot illetően sok információval rendelkezünk. Ha megbíznak bennünket, akkor egy teljes szolgáltatási csomagot tudunk nyújtani. Széles kapcsolatrendszerrel rendelkezünk, és magas felhasználószámot elérő nemzetközi portálokon képviseljük magunkat amellett, hogy a hazai weblapunk és social media felületeink is egyre népszerűbbek és számos felhasználót elérnek. Elkísérjük az ügyfelet az első ponttól, mely az igényfelmérést követően az ingatlan megtalálása és kiválasztása, a megtekintés és információátadáson túl egészen a szerződéskötésig mindenre kiterjed. Mindenben tehermentesítjük, az összes információs anyagot beszerezzük jó előre számára, és garantáljuk, hogy teljes, 100%-os információk birtokában fogja megvásárolni az álom ingatlant. Ha azt szeretné, hogy ez diszkrét maradjon, akkor mi ezt is biztosítani tudjuk.

Gesztesi Ákos / Fotó: Barnes, Unsplash

Vincze Gábor szenior tanácsadó
+36 70 433 5498
g.vincze@barnes-international.com
Barnes Hungary címe: 1061 Budapest, Andrássy út 17.
weboldal:https://www.barnes-hungary.com/

További cikkek

Üzlet-trend
Eljöhet a pillanat, amikor Veszprém egyik legnagyobb munkáltatójává válnak
Ügyfeleik közt van az Apple, a Google, a Nike és a Lego. A Veszprémben működő AMT elérte, hogy világviszonylatban piacvezetővé váljon az ipari 3D nyomtatás utáni felületkezelésben. Ma itt még „csak” 69-en vannak, de olyan ütemben fejlődnek, hogy elképzelhető: a jövőben nem csak az autóipari beszállítók lesznek a város legnagyobb foglalkoztatói.
Üzlet-trend
Stabilan haladva a sikerhez vezető úton
Egy sportklub sikere nem csak abból áll, hogy a játékosok a mérkőzés döntő pillanatában értékesítik a helyzetüket, ezzel megnyerik a meccset. A háttérben jól megtervezett stratégiára és jól meghozott szakmai, illetve gazdasági döntésekre van szükség, ami aztán a pályán is érződik. Az Balaton Bútor FC Veszprém idén megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig bronzérmet szereztek, ezekkel a sikerekkel megünnepelve a klub tizedik születésnapját. Az évforduló alkalmából Rajki Tamással, a klub elnökével beszélgettünk a futsal helyzetéről, a veszprémi mérföldkövekről és arról, miért nem lehet kizárólag magyar játékosokkal megnyerni egy bajnokságot.
Üzlet-trend
Szakipark: beruházás a jövő szakembereibe
A Szakipark-projekt több annál, mint hogy magasabb fokozatba kapcsolja a helyi gazdaságot. Országos mintaprojektként épül fel egy olyan oktatóközpont Veszprémben, amely a CNC-technológiára szakosodott cégek összefogásával biztosítja a piaci sikereket az Ipar 4.0 korában, a kulcsmondat pedig a szakképzett és profi munkaerő kinevelése és életpálya-lehetőség biztosítása a fiataloknak.
Trend
Egy hely, ahol a négylábúból legjobb barát válik
Nem egy hétköznapi állatmenhely épül Veszprém határában, de nem is kizárólag csak egy kutyafuttatót fognak bekeríteni. Az új állatvédelmi kompetenciaközpont egyszerre szolgálja ki a kutyás gazdák igényeit, nyújt állatorvosi szolgáltatást, emellett pedig nagy hangsúlyt fektet a prevencióra és az oktatásra, hogy a négylábúak mellett a leendő gazdák is elsajátítsák azokat a magatartásformákat, amelyek egy kutyával, vagy más társállattal való együttéléshez szükségesek. A fejlesztés egy nagyobb összefogás eredménye lesz, amelyről az érintettek nyilatkoztak.
Üzlet-trend
Minden elvégzett munkáért felelősséget kell tudni vállalni
Évtizedes brand az építőiparban, most pedig új cégformát öltve néznek szembe a kor változó kihívásaival. Az ő nevükhöz kötődik többek közt a kolontári iszapkatasztrófa után rekordgyorsasággal felépített lakópark is, de a Dunától az osztrák határig, számos beruházásban érdekeltek. Hajdu Attilával, a VeszprémBer Építő Kft. újonnan kinevezett ügyvezetőjével beszélgettünk a régi-új vállalatról és a piaci trendekről.