Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

15 éves rekord az EU-ban, Magyarországon enyhébb a drágulás
Jelentős eltérések láthatóak az uniós országok lakáspiacain, miközben a negyedéves lakásdrágulás mértéke az EU-ban és az Eurozónában 15 éves rekordokat döntött. - derül ki az ingatlan.com legfrissebb összeállításából, amely az Eurostat legfrissebb adatait dolgozta fel.
Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben
Az előzetes adatok szerint a hazai használtautó-piacon minden eddiginél több, csaknem 819 ezer személygépkocsi cserélt gazdát tavaly, ez 3,4 százalékkal haladja meg az előző évit, amikor 791 ezer volt a belföldi átírások száma. Ezzel a használt személyautók hazai piacának forgalma nem egészen egy évtized alatt a duplájára emelkedett - közölte a JóAutók.hu az MTI-vel csütörtökön.
Megduplázta vagyonát a világ 10 leggazdagabb embere a pandémia alatt
Kétszeresénél is nagyobbra növelte vagyonát a világ 10 leggazdagabb embere a pandémia kezdete óta - írta hétfőn a The Guardian online kiadása.
Minden negyedik állás elveszett a német gasztronómiában
Minden negyedik állás elveszett a német gasztronómiai ágazatban a válság előttihez képest, elsősorban az alacsony fizetési kategóriákban, és visszaesett az utánpótlásképzés is a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint.
Megújult a Vilonyai úti gyermekorvosi rendelő
Jelenleg a műszaki átadás folyik, várhatóan február vége előtt fogadhat újra betegeket.
kkv
Óvatos optimizmussal indulnak neki az új évnek a kkv-k
Pozitív várakozásokkal indulnak neki az évnek a mikro-, kis- és középvállalkozások: a K&H kkv bizalmi index enyhe csökkenést követően jelenleg is 11 ponton áll. A cégek optimizmusában szerepet játszik, hogy az előttük álló egy évben a közterhek csökkenésére számítanak. Ezzel együtt enyhe óvatosság is tapasztalható, ami feltehetően a koronavírus negyedik hullámával és a hitelkamatok várható emelkedésével magyarázható.
Több mint 2 milliárd forint támogatás érkezett eddig a térségbeli településekhez a Magyar Falu Programon keresztül
Indulása óta eddig 150 nyertes pályázaton több mint 2 milliárd forintból fejlődtek a választókörzet települései – mondta Ovádi Péter parlamenti képviselő csütörtök reggel Városlődön.
Egy kutatás szerint a Veszprém megyében élők a legboldogabbak az országban
Veszprémet Pest és Vas követi. A legboldogtalanabbak a hevesiek.
Kormányszóvivő: jelentős béremelésekkel indul az év
Jelentős béremelésekkel indul a 2022. esztendő - közölte a Facebookra feltöltött vasárnapi videóüzenetében a kormányszóvivő.
Sosem látott mennyiségű pénz áramolhat az agráriumba és vidékfejlesztésre
Elkészült Magyarország Stratégiai Terve a következő európai uniós ciklusra, amely az új Közös Agrárpolitika (KAP) hazai végrehajtását szolgálja. A programban minden korábbinál hangsúlyosabbak a fenntarthatósági törekvések, és a kormány ezelőtt sosem látott összeggel egészíti ki az Európai Uniótól érkező támogatást. Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a K&H Agrár Klubon mutatta be, hogyan változik az ágazat támogatási rendszere 2023 után.
K&H: mennyit költöttek a bankkártyások az év végén?
Javult a fiatal korosztály jövedelmi helyzete tizenkét hónap leforgása alatt - derül ki a K&H ifjúsági indexhez készített kutatásból. A 19-29 évesek háztartásában a jövedelem 266 ezer forintot tett ki az idei harmadik negyedévben, azaz 16 százalékkal nőtt éves szinten, az egy főre jutó jövedelem pedig 20 százalékkal 132 ezer forintra emelkedett. A fiatalok hatoda rendelkezik hitellel, jellemzően személyi kölcsönt, lakás- vagy folyószámlahitelt törlesztenek.
A kamatok drágulása miatt már a használt lakások alternatívája a modern, zöld otthon
A piaci és a támogatott zöld hitelek közötti kamatkülönbség miatt ma már olcsóbb energiatakarékos új lakás vásárlására szerződni a hitellel vásárlóknak és a jegybanki kamatemelések folytatódásával közel az idő, amikor már a használt lakás vásárlásánál is jobb alternatíva lesz a zöld hiteles új lakás finanszírozása.
A koronavírus újabb hullámai sem szabnak gátat a kkv-k beruházási terveinek
A cégek nagyjából háromnegyede készül beruházni a következő egy évben, derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredményéből. A legtöbben informatikai fejlesztésre, ezen belül főként hardver és szoftvervásárlásra készülnek. A következő egy év fejlesztéseiben a legaktívabbak a középvállalkozások lehetnek, akiknek 85 százaléka tervez beruházást.
kkv
Magas volt az elmúlt két évben a kkv-k beruházási kedve
Szinte minden második vállalkozás végrehajtott beruházást az elmúlt két évben – derül ki a Magyar Bankholding kis- és középvállalkozásokra fókuszáló piackutatásából. A megkérdezett vállalatok elsősorban kapacitásbővítés és technológiai fejlesztés céljából döntöttek a beruházások mellett, amelyeket leginkább saját tőke bevonásával finanszíroztak, de jelentős arányban vettek igénybe államilag támogatott és piaci kamatozású hiteleket is.
belföld
Európában elszálltak, itthon stagnáltak a fogyasztói energia árak novemberben januárhoz képest
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint kilenc uniós fővárosban januártól novemberig a lakossági villamosenergia ára negyedével nőtt, itthon alig 1,5 százalékkal. A gázár esetében még ennél is nagyobb árelőnyt élveznek a rezsicsökkentés következtében védett magyar fogyasztók.
magazin
Művészek és új felfedezések nyomába ered az Ecoport friss száma
Hallott már az aszalmáról? És azt tudja, hogy a NASA munkatársai között egy magyar fiatalember is szerepel? És azt, hogy az új magyar film, a Nagykarácsony producere, Lévai Balázs milyen kalandos életutat tudhat magáénak? Az Ecoport legújabb számából mindezek is kiderülnek.
Ericsson: egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom
Az elmúlt tíz évben 700 millióról 6,3 milliárdra emelkedett az okostelefon-előfizetések száma, a teljes mobil adatforgalom pedig 260-szorosára nőtt - derül ki az Ericsson Mobility Report 2021 tanulmányából.
Varga Mihály: 230 milliárd forintnyi pályázat indul a vidéki településeknek
Mintegy 230 milliárd forintnyi pályázatot indítanak a vidéki településeknek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalán közzétett videóüzenetében szerdán.
bank
Az OTP 55 millió euróért vesz bankot Albániában
Az OTP Bank 55 millió euróért megvásárolja a görög Alpha Bank albán leánybankját, az Alpha Bank Albániát - közölte a pénzintézet hétfőn az MTI-vel.

A csupasz igazság egy évezredes szépészeti trendről

PR
2021. december 14. 12:15

Van valami, amiben Kleopátra és a mai modern nők is ugyanolyanok. A szépségideálok ugyan változtak az idők során, de az igényes és ápolt megjelenés nem ismer megalkuvást. Csupán a technológia alakult át, amikor a szépségiparba betört a modern lézeres technológia. Egy veszprémi vállalkozás pedig nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy szépségipari szolgáltatásán felül életérzést is kínáljon.

A szépségideálok jöttek, mentek az évszázadok alatt, gyakorlatilag nem volt olyan történelmi korszak, amelynek ne lettek volna meg a saját szexepiljei. Ki ne ismerné Kleopátra legendáját, aki állítólag tejben fürdött, hogy bőre még puhább legyen. Vagy a középkori francia udvarokat, ahol az urak és úrnők súlyos parókák viselésével bizonygatták nemesi rangjukat. A 20. század is számos szépségideált vonultatott fel, gondoljunk csak a 70-es években hódító tupírozott frizurákra.

A folyamatosan változó divathullámokban nehéz elhinni, hogy létezik olyan szépészeti megoldás, ami az ókortól egészen napjainkig jelen van, sőt népszerű a hölgyek, de a férfiak körében is.

Pedig a szőrtelenítés pontosan ilyen esztétikai beavatkozás, igaz, talán ez a kozmetikai manőver az, ami a legnagyobb fejlődésen ment át az idők során. Mielőtt azonban bemutatnánk a már-már űrtechnológiai szintet képviselő mai megoldásokat, kezdjük az időszámításunk előtt élt emberek szokásaival. Közülük is a férfiakkal, hiszen az ókori görög harcosok körében népszerű volt a mellszőrzet eltávolítása, ezzel is kiemelve izomzatukat, ami a harcmezőn az ellenség elrettentésére is szolgált.

A szőrzettől való megszabadulás persze mindkét nem körében elterjedt volt már akkor is. Egyiptomban számos megoldást alkalmaztak ehhez, a méhviasszal való gyantázás mellett kagylókat is használtak a nem kívánatos szőrszállak eltávolításához.

Később a középkorban is népszerű volt a szőrtelenítés, I. Erzsébet még a szemöldökétől is megszabadult, valamint a homlokán is feljebb nyíratta a haját, ezzel új kordivatot teremtve.

A szőrtelenítés tehát kiállta a divathullámok váltakozásának próbáját. A Gilette 1915-ben dobta piacra első női borotváját, aminek 1940-ben már az elektromos verziója is elérhető volt. Ma pedig már lézeres technológiával lehet felvenni a harcot a rakoncátlan szőrszálakkal, ráadásul ebben az esetben a végleges simaság a cél.

Ehhez jelenleg a PrimeLease HR diódalézeres technológia jelenti a csúcsminőséget az elérhető technológiák közül. Itt a lézer csupán 3 ms hosszúságú impulzusokkal képes megsemmisíteni a szőrszálat a szőrtüszővel együtt úgy, hogy közben a bőrben és a környező szövetekben nem okoz károsodást.

A biztonságot ezeknél a gépeknél az úgynevezett FDA minősítés garantálja, ezt  csak olyan gépek kaphatják meg, amelyek hatásossága klinikai vizsgálatokkal alátámasztott. A szépségszalonokban pedig, ahol ezt a gépet használják, olyan szakemberek dolgoznak, akik a pácienssel közösen mérik fel a bőr és a szőrszálak állapotát, hogy aztán a leghatékonyabb megoldást válasszák ki a végleges simaság eléréséhez.

Ehhez viszont nem kell egészen Beverly Hills-ig elutazni. A technológia hazánkban, sőt Veszprémben is elérhető az EverDerm esztétikai szalonjában.

Az EverDerm nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint, hogy a saját nevével fémjelzett életérzést is megismertesse. Erről Szigeti Andrea, a vállalkozás ügyvezetője beszélt magazinunknak, aki röviden úgy foglalta össze ezt a cégfilozófiát, mint ahol őszintén beszélnek a kezelésekről, a várható eredményekről, illetve az esetleges mellékhatásokról is.

„Nem egyszer előfordult, hogy valaki bizonytalanul, az első kezelés előtt szorongva lépett be hozzánk, de olyan ügyfél még nem volt, aki ne mosolyogva távozott volna” – mesélt Andrea a filozófiájuk gyakorlati megnyilvánulásairól.

Ehhez társul még a vállalkozás olyan, elsősorban a bizalomra építő extra szolgáltatása is, mint a garanciavállalás arra, hogy ha a páciens az első kezelés után azt mondja, számára túl fájdalmas a beavatkozás, akkor visszakapja a pénzét. Erre egyébként még nem volt példa, hiszen a PrimeLease kezelés a szőrtelenítéssel járó kellemetlen érzést is minimálisra csökkenti. Hosszú órákat sem vesz el az ember életéből egy ilyen kezelés, a már említett konzultáció után a szakember felviszi az ultrahang zselét a megfelelő területekre, lefedik az anyajegyeket, ezután indul a lézeres kezelés. Végül, de nem utolsó sorban megfelelő utóápoló és fényvédő krém kerül a kezelt területre.

Kisebb testrész kezelése 1-2 percig tart, de egy láb sem tart tovább 10-20 percnél. Egy teljes test kezelése is megfelelő géppel és jól képzett kezelővel másfél óra alatt elvégezhető.

Ami pedig a további garanciát illeti - a szőr, bőrtípus és a kezelendő terület függvényében -, átlagosan 7-10 kezelés már elegendő lehet a kívánt eredmény eléréséhez. Ezután pedig jellemzően elegendő évente egy emlékeztető kezeléssel fenntartani az elért eredményt.

Az EverDerm tehát Veszprémben is meghonosította a modern, végleges szőrtelenítés csúcskategóriáját, az esztétikai szalon viszont nem áll meg itt, a jövőbeni tervei közt szerepel, hogy szolgáltatásai bővülnek bőrápoló eszközökkel is. (X)

EverDerm Laser Center

Veszprém, Buhim utca 10.

06 70 300 5937

Facebook: EverDerm Laser Center, Veszprém

Instagram: everderm_veszprem

Hajas Bálint / Fotó: Domján Attila 

PR

További cikkek

PR
Innovatív technológia a napelem piacon
Időről időre felmerül, hogy a napelem-rendszerek esetében megszűnik a szaldós elszámolás, egyszerűbben lefordítva, hiába vannak napelemek a tetőn, így is meg fog érkezni a sárga csekk a villanyszámláról. Bár az erre vonatkozó szabályzások bevezetése még várat magára, érdemes most lépni azoknak, akik ilyen megújuló energiával képzelik el háztartásuk jövőjét. A bonyolultnak látszó elszámolási rendszerben és az új, továbbra is gazdaságos lehetőségek erdejében a veszprémi Solar Rendszerépítő Kft. ügyvezetője, Szakos Ferenc segít eligazodni.
PR
Tiszta energiát az embereknek!
Mára egyre többünknek csenghet ismerősen az elektromobilitás fogalma, melynek köztudatba való bekerülését főként az elektromos autózás és a tiszta, más néven alternatív energiák rohamos térhódításának köszönhetjük. Fontos ugyanakkor megemlíteni, hogy az elektromobilitás az e-autózáson kívül magában foglal általánosságban minden olyan közlekedési formát, melyben elektromos meghajtású járművekkel jutunk el a kívánt úti célunkhoz, menjünk akár elektromos autóval, motorral, biciklivel, hajóval vagy repülővel. Az elektromobilitás nem csak technológiaváltást jelent, hanem fontos közösség- és szemléletformálást irányoz elő számunkra, a fenntartható és környezettudatos életmódra való átállás érdekében. Mindennek egyik fontos előfeltétele, hogy a szükséges villamos energiát minél inkább tiszta, megújuló energiaforrásokból állítsuk elő. Ezt a területet erősíti a veszprémi InnoLab Engineering Kft, melynek három alapítójával, Kohlrusz Gáborral, Csomós Bencével és dr. Enisz Krisztiánnal beszélgettünk.
PR
Egy döntés, ami egyszerre kíméli pénztárcánkat és környezetünket
Talán az ipari forradalom idején fejlődött olyan ütemben az energiaipar, mint manapság a napelemek térhódításával. Ám amíg a XIX. századi modellváltás a környezet szennyezésével járt együtt, addig a mostani solar-rendszerek pont ellenkezőleg, környezetterhelés nélkül biztosítják az energiát a mindennapokban. Ráadásul a naperőműfarmok mellett immáron könnyedén, a saját háztartásunkat is felszerelhetjük ilyen technológiával. A veszprémi Solar Rendszerépítő Kft. szakembereivel néztük meg a lehetőségeket és a beszédes statisztikákat.
A 100%-ig megtérülő befektetés
A környezettudatosság mellett a vállalatok és háztartások pénztárcájára is jó hatással van az, ha napelemeket szerelnek fel az épületek tetőszerkezeteire. A veszprémi Solar Rendszerépítő Kft. vezetője ott volt a legelső napelemek beüzemelésénél, ma pedig Európa nagyobb erőműveinek építéseihez is hívják őket.
PR
Kezünkben a kulcs a jövő zárjaihoz
Megszámolták már, hogy hány kulcsot tartanak egyszerre maguknál? Mi lenne, ha mondanánk egy megoldást, ami kiváltja mindezeket? A lakásbiztonság legújabb módszerei után érdeklődtünk, nem csak biztonsági, hanem kényelmi szempontból is.