Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

Királyszentistván
Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak
Felavatták a Királyszentistvánt Litérrel összekötő kerékpárutat péntek délelőtt.
A Pannon Egyetem ad otthont a thyssenkrupp mérnöki központjának Veszprémben
A Pannon Egyetemen alakítja ki veszprémi fejlesztőközpontját a német thyssenkrupp. A vállalat, amelynek magyarországi szoftver- és hardverfejlesztését saját szakterületén a világ legjobbjai között tartják számon, most hosszú távú bérleti szerződést írt alá. Ennek értelmében a nagyvállalat veszprémi szoftver- és hardverfejlesztő központját a Pannon Egyetem campusán fogja működtetni.
belföld
A gyümölcsök még évekig drágulnak
Az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásai és a munkaerőhiány drámaian rontotta a gyümölcsültetvények jövedelmezőségét az elmúlt évtizedben. Korszakhatárhoz ért a gyümölcstermesztés: jelentősen csökkenő termőterületekkel, az intenzív ültetvények elterjedésével és a gyümölcsárak további erőteljes növekedésével kell számolni a következő években - derül ki az Agroinform.hu kedden megjelent elemzéséből.
belföld
EGYRE TÖBB ELEKTROMOS TÖLTŐ ÉRHETŐ EL AZ UTAKON
Az MVM Mobiliti Kft. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttek a hazai gépjárműtöltő infrastruktúra fejlesztése és az európai közlekedési hálózatba kapcsolása érdekében. Ennek egyik első eleme volt az elektromos autózásról szóló online kérdőív, amelynek eredményei nagyon tanulságosak voltak mindkét társaság számára, a beérkezett visszajelzéseket részletesen elemzik és azokat figyelembe veszik a jövőben.
belföld
Világgazdaság - Felpörgött a kereslet a luxusingatlanokra
Sokmilliós négyzetméterár, egyedi árképzés és fokozódó kereslet jellemzi a luxuslakások piacát, ahol már milliárdos ügyletek születésére is van példa - írta a Világgazdaság.
belföld
A magyar ingatlanárak még mindig kedvezőek európai összehasonlításban
Az elmúlt 10 évben exponenciálisan fejlődött a magyar ingatlanpiac, és a koronavírus gazdasági hatásai sem nyomták vissza a lakásárakat. Hazánk európai szinten így is a középmezőny végén helyezkedik el az „árversenyben”, a szakemberek viszont további lehetőséget látnak az áremelkedésre. Szeptember 27.-e, a Turisztikai világnap alkalmából a Duna House összegyűjtötte, milyen ingatlanárak jellemzik a piacot Európa fővárosaiban.
belföld
Megújult az egykori herendi bányatelep
Nem csak nevében, küllemében is megújult a ma már Majolikaligetként ismert herendi Bányatelep: a városrészt kerékpárút köti össze Herend központjával, több lakóépületet renováltak a helyszínen, valamint az itt lakók felzárkóztatása is elindult.
Veszprém
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Az AutoWallis a szlovén piac jelentős szereplőjét vásárolja fel
Tovább folytatja nemzetközi terjeszkedését az AutoWallis, miután kötelező érvényű megállapodást kötött a szlovén piac jelentős autókereskedőjével az Avto Aktivval tevékenységének és ahhoz kapcsolódó ingatlanjainak felvásárlásáról - közölte a cég az MTI-vel pénteken.
belföld
Turisztikai ügynökség: minden idők legsikeresebb nyarát zárta a belföldi turizmus
Minden idők legsikeresebb nyarát zárta 2021-ben a belföldi turizmus Magyarországon - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a nyári szezont értékelő sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.
belföld
Bio őrölt mandulát hívtak vissza aflatoxin szennyezés miatt
A forgalmazó dm-drogerie markt Kft . 200 grammos dmBio őrölt mandulát hívott vissza a határérték feletti aflatoxin tartalom miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeren (RASFF) keresztül érkezett jelzés alapján.
Veszprém
Kívül-belül megújult a Csermák Antal Zeneiskola
A Modern Városok Program keretében több mint 1,6 milliárd forintos állami támogatásból megvalósult fejlesztés részeként új tan- és hangszeres termek, megszépült folyosók, valamint nagyobb ruhatár és büfé várja a tanulókat az új tanévben.
Varga Mihály: állami támogatásból épült koronavírus elleni gyógyszert gyártó üzem
Az Egészségipari Támogatási Program keretében a koronavírus elleni gyógyszerek gyártására új kapacitásokat épített a Pannonpharma Kft. 1,6 milliárd forintból Pécsváradon - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön.
belföld
Tállai András: mintegy 57 ezer nagycsaládos anya mentesült az adófizetés alól
Tavaly mintegy 57 ezer négy- vagy többgyermekes anya nem fizetett egyetlen fillér személyi jövedelemadót sem. Az Európai Unióban is egyedülálló a nagycsaládosokat segítő, magyar adómentesség, amely 2020-ban összességében 22 milliárd forintot hagyott az érintetteknél - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.
Új nagymacska bemutató komplexum és háziállat kifutó épül a Veszprémi Állatkertben
Új otthont kapnak a tigrisek, hiúzok és hópárducok. Összesen 3 hektáron újul meg a megyeszékhely vadasparkja.
Szijjártó: a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint ma
A rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian (4,7 millióan) Magyarországon, mint ma és jelenleg is 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik az országban - közölte a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Nyírbátorban.
Veszprém
20 éves születésnapját ünnepli a Maxon Motor
A svájci cég veszprémi üzeme kerek két évtizede van jelen a városban. Az évforduló alkalmából felidézték, hogy honnan hova jutott el a vállalat.
Nőtt az AutoWallis árbevétele és nyeresége az első fél évben
Az AutoWallis csoport 97,6 milliárd forint árbevételt ért el az első fél évben, 156 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 3,18 milliárd forint volt, ami több mint négyszerese az előző év hasonló időszakában elért 757 millió forintnak - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.
Több mint 100 millió forint értékű fejlesztések Szentgálon
A község a Belügyminisztérium és a Magyar Falu Program támogatásával fejlesztette ingatlanjait, újította fel útjait, könyvtárát, orvosi rendelőjét és óvodáját az elmúlt másfél évben.
Környezetkímélő és fenntartható üzemanyagok fejlesztését segíti a Pannon Egyetem
Egy négyéves projekt keretében olyan üzemanyag-komponensek kifejlesztésén dolgozott az egyetem, melyek révén a környezetet kímélő, ugyanakkor hosszabb távon is energiatartalmú üzemanyagok kerülhetnek a járművekbe.
belföld
A lakáskiadás jövedelméből adózni kell
A kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, évek óta ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást. A felsőoktatási tanév kezdetével lassan elfogynak a kiadó albérletek, ezért nem árt tisztázni a hosszútávú lakáskiadás szabályait.
belföld
Varga Mihály: rekordösszeget költ felsőoktatásra a kormányzat
Soha korábban nem költöttek még Magyarországon felsőoktatásra annyi forrást, mint a jelenlegi kormányzati ciklusban - jelentette ki Varga Mihály, az Óbudai Egyetemet fenntartó Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke az intézmény hétfői, Budapesten megtartott tanévnyitó ünnepségén.
Évtizedes mélyponton a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban
Évtizedes mélyponton a Michigan Egyetem augusztusra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe az Egyesült Államokban.
Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG
Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
Felmérés: a munkáltatók kétharmada nem bízik ellégé kollégáiban távoli munkavégzés közben
A munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban, 39 százalékuk viszont úgy véli, hogy emberei otthon nem dolgoznak olyan keményen és hatékonyan, mint az irodában - közölte a Ricoh Europe kedden az MTI-vel.
albérlet
Emelkedtek az albérleti díjak
Egyre többen veszik online az iskolaszereket
Jelentősen nőtt az idén az iskolaszerek online eladása az Extreme Digital adatai alapján.
Veszprém
Fedett gokartpálya nyílt Veszprémben
A Házgyári úton egy raktárépületet alakítottak át gokartpályává, így jött létre a környéken egyedülállóan fedett Balatonkarting. A 360 méter hosszú aszfaltcsíkon 20 kanyart kell bevenni, mellette pedig a legmodernebb időmérő technológiával és biztonsági funkciókkal is fel vannak szerelve a gokartok.
bank
Jelentős mennyiségű készpénz maradt a lakosságnál a jegybanki szakértők szerint
Tavaly óta jelentős mennyiségű készpénz maradt a lakosságnál - mondták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi online könyvbemutatójának résztvevői.
Varga Mihály: várakozáson felül nőtt a magyar GDP a második negyedévben
Várakozáson felül, 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, ez a valaha mért legmagasabb negyedéves növekedésnek számít - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook oldalán.
Veszprém
Megkezdték a kerékpárút építését Márkó és Bánd irányába
A Veszprémvölgyi úttól induló kerékpárutat várhatóan jövő május végén vehetjük birtokba.
Az Euronics üzlethálózat árbevétele erőteljesen nőtt az első fél évben
Az Euronics üzlethálózat árbevétele az első fél évben - a márciusi zárva tartást nem számolva - 20 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, annak köszönhetően, hogy a gazdaság újraindításával jelentősen nőtt a kereslet a műszaki cikkek iránt - közölte az üzlethálózatot Magyarországon üzemeltető Vöröskő Kft. hétfőn az MTI-vel.
belföld
Még mindig sokan dolgoznak szabadságuk alatt is
A magyar munkavállalók harmada alkalmanként, 9 százaléka pedig rendszeresen dolgozik szabadsága alatt is - közölte a Profession.hu állásportál kedden az MTI-vel.
belföld
10 ezer fővel ismét elstartol az ingyenes informatikusképzés
Idén augusztusban az Innovációs és Technológiai Minisztérium 10 ezer fő számára ismét elindítja a 100 százalékban államilag támogatott informatikusképzést, az Újratervezés Programot, amelyre augusztus 9-ig még bárki jelentkezhet. Az Újratervezés Programot sikeresen teljesítők jövő tavasszal informatikusként válthatnak karriert, ráadásul a képzések résztvevői szabad felhasználású, nulla százalékos kamatozású diákhitelt is igényelhetnek megélhetési költségeik fedezésére.
belföld
Elérte legmagasabb pontját a Mol épülő székháza
Elérte legmagasabb pontját a Mol épülő székháza, ebből az alkalomból bokrétát állítottak kedden a toronyház szerkezetének tetejére.
bank
Magyarnemzet.hu - Matolcsy: csak a biztonságos és sikeres euróbevezetés elfogadható
Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, kötelezően vállalta, hogy bevezeti a közös fizetőeszközt; a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tartja magát ehhez a kötelezettséghez, de csak biztonságos és sikeres euróbevezetést tartanak elfogadhatónak - fejtette ki a jegybank elnöke a magyarnemzet.hu-n vasárnap megjelent, "Miért jobb nekünk a forint, mint az euró?" című írásában.
külföld
A nem őshonos fajok sokba kerültek Európának az elmúlt hatvan évben
A nem őshonos, invazív fajok több mint 116 milliárd euróba (42 ezer milliárd forintba) kerültek az elmúlt hatvan évben Európának. Csak a patkányok az 1960 és 2020 közötti időszakban mintegy 5,5 milliárd eurónyi (2 ezer milliárd forintnyi) kárt okoztak - állapította meg egy kutatás, amelyről a phys.org tudományos ismeretterjesztő portál számolt be.
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében tavaly 185 gazdálkodó 14 tonna búzát ajánlott fel a rászorulóknak. A Magyarok Kenyere program idei búzagyűjtő napját Tésen tartották csütörtök délelőtt.
További drágulásra számítanak az agrárium szereplői
Tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az ágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index értéke kismértékben tovább emelkedett a második negyedévben. A piaci szereplők helyzetértékelése főként a baromfi, a szőlő-bor és szántóföldi növénytermesztésre alapozott termékpályákon javult, a többi alágazatban alapvetően stagnálás, minimális csökkenés figyelhető meg. Azzal az élelmiszerpiac minden szereplője egyetért, hogy a nyersanyagok drágulása nem épült még be teljesen az értékesítési árakba. A Takarékbank Agrár Üzletágának szakértői is arra számítanak, hogy az élelmiszerárak a következő egy évben tovább emelkednek, és egy többéves növekedési ciklusra is számítani kell.

Stabilan haladva a sikerhez vezető úton

Üzlet-trend
2021. szeptember 17. 9:11

Egy sportklub sikere nem csak abból áll, hogy a játékosok a mérkőzés döntő pillanatában értékesítik a helyzetüket, ezzel megnyerik a meccset. A háttérben jól megtervezett stratégiára és jól meghozott szakmai, illetve gazdasági döntésekre van szükség, ami aztán a pályán is érződik. Az Balaton Bútor FC Veszprém idén megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig bronzérmet szereztek, ezekkel a sikerekkel megünnepelve a klub tizedik születésnapját. Az évforduló alkalmából Rajki Tamással, a klub elnökével beszélgettünk a futsal helyzetéről, a veszprémi mérföldkövekről és arról, miért nem lehet kizárólag magyar játékosokkal megnyerni egy bajnokságot.

Néhány éve, amikor a klub fennállásának hetedik évfordulóját ünnepelte, azt mondta a sikerük egyik kulcsa az, hogy nincs a játékosokon nagyobb nyomás. Most ezt már nem lehet elmondani, a bajnoki bronzérem és a kupagyőzelem bizonyos elvárásokkal jár a jövőben. Mi a mostani filozófiájuk?

Tíz év alatt nem csak szakmailag, hanem szellemileg is sokat erősödött ez a csapat. A klub vezetésében egyértelmű az álláspont: a biztos háttér és stabilitás az, amivel sikeresek lehetünk. Valóban, az eredménykényszer nagyobb lett rajtunk, viszont ha a játékosok azt érzik, hogy egy felkészült szakmai csapat foglalkozik velük, a klub vezetése pedig hosszú távra tervez, akkor ebben a nyugodt légkörben jobban tudnak az edzésmunkára és a mérkőzésekre koncentrálni.

A sikereiket a legtöbben ismerik, hiszen egy bajnoki éremre, vagy kupagyőzelemre sokan felkapják a fejüket. Viszont a tíz év alatt bizonyára voltak hullámvölgyek is.

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy mérföldköveink voltak. Szerencsére sohasem került még padlóra a klub, ahonnan nehéz lett volna felállni, de nagy fordulópontokat többet is fel tudnék sorolni. A tíz év alatt ezek nagyjából egybevágnak az edzőváltásainkkal. Ezeket kihívásoknak, megoldandó feladatnak tekintettük mindig.

Vegyük sorra ezeket!

Kezdetben az edzőkérdést is házon belül próbáltuk megoldani veszprémi kispályás trénerrel. Németh Gáborral és Tóth Gáborral indítottunk, velük sikerült elérni azt, hogy feljussunk az NB I-be, de azt hamar be kellett látni, hogy ezzel jóval nagyobb kávéházba kerültünk, ahol szakmai fronton is erősítenünk kell. Akkor került a csapat élére Madarász János, Madi, aki játékosként válogatott rekorder volt és azokban az időkben kezdte bontogatni edzői szárnyait. Ebből az együttműködésből végül egy hatéves kapcsolat lett, amiben voltak szép sikerek és buktatók is, de összességében azt kell, hogy mondjam, Madi mindvégig kihozta a játékosokból a maximumot, letettük a névjegyünket a sportágban. Aztán, mint ahogy egy párkapcsolatban, úgy itt is elfáradt ez a kapcsolat, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy külön folytatjuk. Szükség volt a vérfrissítésre, ekkor került a csapathoz Frank Tamás, aki egy rendkívül intelligens és képzett szakember, de valahogy a mi játékosállományunkkal nem volt meg a megfelelő összhang. Aki dolgozott már edzőként, az tudja, hogy vannak olyan játékosok, akiket simogatni kell, néha pedig ütni, persze mindez csak idézőjelben. Tamás habitusa nem volt alkalmas erre, így felborult az egészséges öltözői légkör, aminek eredményeképp mélypontra kerültünk. Azt gondolom ebből is tanult mindkét fél, és kellő időben közös megegyezéssel és békében elváltunk. Őt követte a padon Fehér Zsolt, aki szintén meghatározó személyisége a magyar futsalnak, sajátos stílussal és temperamentummal. A tavalyi év eredményei pedig bebizonyították, hogy ő a megfelelő ember ehhez a csapathoz, a srácokhoz.

Annak egyébként jóval nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk, hogy kikből áll a szakmai stáb (edzők, masszőr) egy klubnál. Azzal, hogy nálunk dolgozott, vagy dolgozik a magyar futsalvilág több elismert szaktekintélye is, sokszor kulcs volt ahhoz, hogy meggyőzzünk játékosokat, hogy hozzánk igazoljanak. Tehát egyfajta marketingértéke is van, amikor építkezünk.

Sokáig az volt a veszprémi klub ismérve, hogy javában helyi fiatalokból állt össze a kezdőcsapat, aztán megjelentek külföldi légiósok is. Idén egy brazil játékos is a keret tagja. Miért van szükség arra, hogy külföldről igazoljanak játékosokat? Magyarországon nincs annyi jó játékos, akikkel meg lehet nyerni egy bajnokságot?

Be kell látni, hogy bár sok jó magyar játékos van itthon, azok, akik a különbséget jelentik egy-egy mérkőzésen, még mindig kevesen vannak. Külföldön viszont játszanak olyan játékosok, akik ott középszerűnek számítanak, de itthon lényegesen kiemelkednek tudásukkal a mezőnyből. Az MLSZ az idei évtől hozott egy szabályt, hogy két idegen légiós szerepelhet a pályán egyszerre. Emiatt is kevés külföldi játékossal dolgozunk együtt, ám ők valóban egy magasabb szintet képviselnek.

A brazil Serginho Paulista személyében BL-győztes futsalossal erősített a Balaton Bútor FC Veszprém az idei évtől. A 31 éves futsalos hosszú időn át alapembernek számított a brazil válogatottban. Játszott Oroszországban, Japánban, Portugáliában, Kínában és Spanyolországban is. Utóbbi országban az Inter Movistar csapatával bajnoki címet, Szuperkupát és Bajnokok Ligáját is nyert. Kínában pedig szintén bajnoki címet szerzett. Hazájában a futsal-os körökben akkora tisztelet övezi, mint a nagypályás futballban Messit.

Mennyi munkát igényelt az, hogy a szurkolókkal is megszerettessék magukat? Hiszen nem egyik napról a másikra alakul ki a „B-közép”.

Azt gondolom, hogy Veszprémben nagyon jó a megítélésünk, a kézilabda után a második legnépszerűbb sportágat képviseljük. Ebben bizonyára az is szerepet játszik, hogy a mai napig ingyenesek a mérkőzéseink, nem szedünk belépődíjat, ezzel is próbálunk gesztust gyakorolni a szurkolóink felé. Aki szeretne kikapcsolódni, szórakozni egy kicsit, annak ne legyen anyagi kérdés, hogy kilátogasson egy mérkőzésünkre. Azt is leszögezném, hogy eszünk ágában sincs rivalizálni szurkolói kérdésben a kézilabdaklubokkal, a saját mérkőzéseinket játsszuk a saját szurkolóink előtt.

Ha el kéne helyezni a futsalt, mint sportágat hazai viszonylatban, melyik polcra helyezné?

Hivatalosan nekünk is az MLSZ a szövetségünk, ahol valahol a harmadik, vagy negyedik polcon vagyunk mi futsalosok. Ez főleg a finanszírozásban látszik meg. Összehasonlításképpen, ami a nagypályás futballban NB III-as szint költségvetés szempontjából, az a futsalban a top-szint idehaza.

Azt is hozzá kell tenni, hogy az utóbbi időben azért már érezhető a fejlődés, ami gazdaságilag is megmutatkozik. Azt viszont nem árt tudni, hogy a futsalban sokkal kisebb az olló a klubok közt, tehát nincs annyira szétszakadva a mezőny képességben, így egy tudatos és jól átgondolt fejlesztési tervvel – ami még mindig meg sem közelítené a nagypályás futballba invesztált összegeket – egyszerre több csapatot is tudnának fejleszteni, ebben pedig óriási lehetőségek lennének.

Miből van akkor bevétele a klubnak? Miből áll össze a költségvetés?

Kicsit hasonló a helyzet a gazdálkodásban is, mint a játékosok igazolásánál. Ha egyedül, keresném meg a cégeket, ismeretlenül valószínűleg nem lennék túl hatékony. Viszont így, hogy azt látják, hogy a csapat jól működik, hozzuk a sikereket is, már nyitottabbak, amikor szponzori tárgyalásokat folytatunk. Így lett a Balaton Bútor a névadó szponzorunk, de sok másik helyi céget is mondhatnék, akiknek fontos, hogy ahol megjelennek, az széles körben ismert és kedvelt legyen Veszprémben. Városunk Önkormányzata is kiemelten igyekszik támogatni minket. Ezeken a bevételeken kívül az MLSZ is meghatározott egy bizonyos támogatási összeget és TAO-s forrásaink is vannak, bár utóbbiból főleg a fejlesztéseinket finanszírozzuk. Egyébként manapság a legnagyobb klubokon kívül, mint amilyen a Real Madrid, vagy a Manchester United, nem nagyon lehet támogatók nélkül nyereségesen üzemeltetni egy csapatot.

Mekkora költségvetéssel dolgoznak egy évben?

Konkrét számot nem szeretnék mondani, de annyit elárulhatok, hogy az első, indulási évünkhöz képest megtöbbszöröződött a költségvetésünk. De, mint említettem, ez nagypályás focihoz hasonlítva valahol az NB III-as szinten van.

Mennyire biztosított az utánpótlás? Hányan választják a futsalt a gyermekek közül, amikor hétről hétre a nagy sztárok, Ronaldo, Messi zöld gyepen, nagypályán rúgják a bőrt?

Szerencsére pozitívak a tapasztalatok utánpótlás terén. Két-három éven belül el fogunk érkezni egy nagyobb generációváltáshoz. Most azt látom, hogy jó eséllyel tudjuk majd pótolni a kiöregedő játékosainkat. Az utánpótlás nevelésben az a filozófiánk, hogy 12-13 éves korig még nincs kiforrva, hogy egy tehetséges játékos végül a nagypályán, vagy a futsal teremben lehet sikeresebb, így addig nem érdemes szétválasztani a kettőt. Utána viszont kijönnek azok az adottságok, amelyek ismeretében el lehet dönteni, hogy merre folytassa a karrierjét. Szerencsére jelenleg mindegyik korosztályunkban bőven megvan a létszámunk és egy ideális, családias légkört tudtunk kialakítani a gyerekekkel és a szülőkkel is. A legfontosabb, hogy szeressenek futsalozni a gyerekek.

Kihagyhatatlan kérdés a végén: mik a jövőbeni célok?

Konkrétumok helyett annyi, hogy ott akarunk maradni az élmezőnyben. Annyira sűrű a mezőny a futsal NB I-ben, hogy bármikor borulhat a papírforma. Ha bejön egy váratlan sérülés, egy pechszéria, nagyon gyorsan borulhatnak a tervek bármelyik csapatnál, így mi inkább a csapatban is a stabilitásra törekszünk. Persze a bronzérem után aláírnánk egy fényesebb érmet is az idény végén.

Balaton Bútor FC Veszprém
Alapítva 2011
Klubszínek: kék-fehér
Elnök Rajki Tamás
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Pálya: Március 15. úti sportcsarnok
Legnagyobb sikerek: nemzeti bajnokságban elért 3. hely (2013/2014, 2018/2019 és 2020/2021); kupagyőztes (2021)
 
Idény Bajnokság Helyezés
2011/2012 Férfi Futsal NB II. 1.
2012/2013 Férfi Futsal NB I. 9.
2013/2014 Férfi Futsal NB I. 3.
2014/2015 Férfi Futsal NB I. 4.
2015/2016 Férfi Futsal NB I. 5.
2016/2017 Férfi Futsal NB I. 4.
2017/2018 Férfi Futsal NB I. 6.
2018/2019 Férfi Futsal NB I. 3.
2019/2020 Férfi Futsal NB I. a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a bajnokság és nem hirdettek eredményt
2020/2021 Férfi Futsal NB I. 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További cikkek

Üzlet-trend
Szakipark: beruházás a jövő szakembereibe
A Szakipark-projekt több annál, mint hogy magasabb fokozatba kapcsolja a helyi gazdaságot. Országos mintaprojektként épül fel egy olyan oktatóközpont Veszprémben, amely a CNC-technológiára szakosodott cégek összefogásával biztosítja a piaci sikereket az Ipar 4.0 korában, a kulcsmondat pedig a szakképzett és profi munkaerő kinevelése és életpálya-lehetőség biztosítása a fiataloknak.
Trend
Egy hely, ahol a négylábúból legjobb barát válik
Nem egy hétköznapi állatmenhely épül Veszprém határában, de nem is kizárólag csak egy kutyafuttatót fognak bekeríteni. Az új állatvédelmi kompetenciaközpont egyszerre szolgálja ki a kutyás gazdák igényeit, nyújt állatorvosi szolgáltatást, emellett pedig nagy hangsúlyt fektet a prevencióra és az oktatásra, hogy a négylábúak mellett a leendő gazdák is elsajátítsák azokat a magatartásformákat, amelyek egy kutyával, vagy más társállattal való együttéléshez szükségesek. A fejlesztés egy nagyobb összefogás eredménye lesz, amelyről az érintettek nyilatkoztak.
Üzlet-trend
Minden elvégzett munkáért felelősséget kell tudni vállalni
Évtizedes brand az építőiparban, most pedig új cégformát öltve néznek szembe a kor változó kihívásaival. Az ő nevükhöz kötődik többek közt a kolontári iszapkatasztrófa után rekordgyorsasággal felépített lakópark is, de a Dunától az osztrák határig, számos beruházásban érdekeltek. Hajdu Attilával, a VeszprémBer Építő Kft. újonnan kinevezett ügyvezetőjével beszélgettünk a régi-új vállalatról és a piaci trendekről.
Üzlet-trend
Át kell gondolni, mit értünk munka alatt
A 21. századi életformához jobban passzol a freelancer munka, ami elsőre ugyan nagyon vonzó, ám nem való mindenkinek – mondja a Freelancer Blog alapítója, Filep Szilvia, aki szerint azt is át kell gondolni, hogy mit értünk munkavégzés és munkahely alatt.
Üzlet-trend
Servo Movement: felvillanyoznák a jövőt
A klímaváltozás itt van a nyakunkon és gyökeresen fogja átalakítani az életünket – ezt ma már nem kell bizonygatni. Ahogy azt sem, hogy a hagyományos, dugókba torkolló, parkolóhelyért versengő autós közlekedés mennyire idegölővé és fullasztóvá teszi a városi életet. A problémát mindenki látja, a megoldást kevesen. A Servo Movement csapata utóbbi kategóriába tartozik, a könnyű elektromos közlekedés meghonosítását szolgáló fejlesztéseikkel pedig jó eséllyel radikálisan írhatják át a városi mobilitásról alkotott elképzeléseinket.