Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

A belföldi turizmus legerősebb időszaka jöhet Magyarországon egy friss kutatás szerint
A magyarok 71,7 százaléka tervez utazást az idén, háromból két ember pedig belföldön szeretne kikapcsolódni; sosem látott népszerűségnek örvend a Balaton és hatalmas lehetőséget kaphat Budapest - derül ki az Everguest turisztikai tanácsadó cég és a Tárki friss felméréséből.
külföld
Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár
2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.
belföld
Varga Mihály: az átoltottság növekedésével visszatérhet a gazdaság dinamikus növekedése
Az átoltottság növekedésével, az oltási lendület folytatásával hamarosan meg lehet nyitni a még zárva levő helyeket, a magyar gazdaság visszaállhat korábbi dinamikus, és stabil növekedési pályájára - mondta a pénzügyminiszter pénteken Tiszafüreden, a város főterének ünnepélyes átadásán.
belföld
Letették a Veszprémi Iparos Park alapkövét
A mintaprojektnek is beillő közel 9 milliárd forintos beruházással a szakképzésben tanuló fiatal generációk XXI. századi ipari körülmények között tanulhatnak helyi vállalkozók közreműködésével.
belföld
Megháromszorozta a magyar aranytartalékot az MNB
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 31,5 tonnáról 94,5 tonnára növelte Magyarország aranytartalékát - közölte az MNB szerdán.
belföld
György László: indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program
Hamarosan, még tavasszal indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program, amelynek alapvető célja a beruházások ösztönzése - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

„Minden helyzetben közösségben a közönséggel”

Vendégkönyv
2021. március 16. 18:41

Jó érzés a biztonság. És akármilyen különösen hangzik, ezt a biztonságot erősíti egy olyan magazin is akár, mint az Ecoport, amely minőségi, igényes, törekszik a teljességre, és rólunk szól. Mindazokról, akik hisznek valamiben, akarnak valami jót, keresik a boldogulást, építeni akarják a közös jövőt. Nagy megtiszteltetés a Veszprémi Petőfi Színháznak, hogy szólhat, és ebben a közösségben köszöntheti a veszprémi közönséget.

Csodálatos világban élhetnénk, ha csak egy kicsit is jobban figyelnénk. Ezt még e pandémia közepén is állítom. Mi, magyarok is csodás emberek vagyunk. Mindig, minden helyzetben szakértőkké is válunk, ha szükségét érezzük, hogy véleményünket a virtuális hálóba lőjük. Hol a futballhoz értünk jobban, hol a folyami hajózáshoz, hol az erdőtelepítéshez, de ez a járvány most kifogott rajtunk. Foglyul ejtett, és filozófussá tett. Hogy elgondolkozzunk azon, mindannyian kaptunk egy lehetőséget, egyetlen egyet. Egy testet, egy lelket, szellemet, történelmi pillanatot, egy országot, egy családot, és néhány évet, hogy jót tegyünk. Hogy tegyük a jót. Meglássuk a rosszat, és méltó utat válasszunk, amelyet majd bejárunk. Hogy ebből mit tudunk kihozni, az rajtunk múlik, legalábbis sok minden tőlünk függ. Képesek vagyunk-e túllépni saját belső korlátainkon, rálátni az életünkre, és megszabadulni a fölösleges terhektől, beidegződésektől, megrögzöttségektől, a hatalom- és birtoklásvágytól, a szeretetlenségtől. Az igazi szabadság belülről fakad. Az állandó és beteges megfelelési és igazodási kényszer vesztessé tesz.   

Veszprém csodálatos adottságokkal rendelkező város a Bakony lábainál, a Balaton szomszédságában. Környezete, a kistérség, de a távolabbi kisebb, nagyobb települések is, számtalan kincset rejtenek. A megyeszékhely történelmi, vallási, építészeti, tudományos és művészeti szempontból is komoly hagyományokkal bír. Kultúraéhes közönsége híressé teszi, és büszkék vagyunk arra, hogy Színházunk 21 ezer bérletes nézőjével, 110 ezer jegyvásárlójával, évad- és fesztiválkínálatával építi és gazdagítja a kulturális forgatagot. Számunkra a legfontosabb a közönség, a közösség, ahol élünk, ahol „működünk”, hiszen együtt jobb, és egymásra vagyunk utalva, egymást szeretnünk, tisztelnünk és felemelnünk elengedhetetlen. Mi most megtanultuk, hogy „minden helyzetben közösségben a közönséggel” kell élnünk művészi mindennapjainkat, és hogy nem a minden évben újra és újra megvalósított évad, de a valódi, élő, őszinte, önzetlen, érzékeny és tevékeny kapcsolat tesz egésszé bennünket.

Az EKF 2023 éve lehetőséget ad arra, hogy méltó utunkat bejárjuk, nyissunk egymás felé, megszólítsuk és megérintsük egymást, reményt és erőt adjunk, biztatást az egymásra találásra. És mindezt úgy, hogy tegyük a jót, amiben hiszünk, amiért élünk, amiért minden nap felkelünk, szolgálni a magyar művészetet, a magyar kultúrát és a magyar közönséget.  

Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója