Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

Veszprém
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Az AutoWallis a szlovén piac jelentős szereplőjét vásárolja fel
Tovább folytatja nemzetközi terjeszkedését az AutoWallis, miután kötelező érvényű megállapodást kötött a szlovén piac jelentős autókereskedőjével az Avto Aktivval tevékenységének és ahhoz kapcsolódó ingatlanjainak felvásárlásáról - közölte a cég az MTI-vel pénteken.
belföld
Turisztikai ügynökség: minden idők legsikeresebb nyarát zárta a belföldi turizmus
Minden idők legsikeresebb nyarát zárta 2021-ben a belföldi turizmus Magyarországon - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a nyári szezont értékelő sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.
belföld
Bio őrölt mandulát hívtak vissza aflatoxin szennyezés miatt
A forgalmazó dm-drogerie markt Kft . 200 grammos dmBio őrölt mandulát hívott vissza a határérték feletti aflatoxin tartalom miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeren (RASFF) keresztül érkezett jelzés alapján.
Veszprém
Kívül-belül megújult a Csermák Antal Zeneiskola
A Modern Városok Program keretében több mint 1,6 milliárd forintos állami támogatásból megvalósult fejlesztés részeként új tan- és hangszeres termek, megszépült folyosók, valamint nagyobb ruhatár és büfé várja a tanulókat az új tanévben.
Varga Mihály: állami támogatásból épült koronavírus elleni gyógyszert gyártó üzem
Az Egészségipari Támogatási Program keretében a koronavírus elleni gyógyszerek gyártására új kapacitásokat épített a Pannonpharma Kft. 1,6 milliárd forintból Pécsváradon - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön.
belföld
Tállai András: mintegy 57 ezer nagycsaládos anya mentesült az adófizetés alól
Tavaly mintegy 57 ezer négy- vagy többgyermekes anya nem fizetett egyetlen fillér személyi jövedelemadót sem. Az Európai Unióban is egyedülálló a nagycsaládosokat segítő, magyar adómentesség, amely 2020-ban összességében 22 milliárd forintot hagyott az érintetteknél - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.
Új nagymacska bemutató komplexum és háziállat kifutó épül a Veszprémi Állatkertben
Új otthont kapnak a tigrisek, hiúzok és hópárducok. Összesen 3 hektáron újul meg a megyeszékhely vadasparkja.
Szijjártó: a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint ma
A rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian (4,7 millióan) Magyarországon, mint ma és jelenleg is 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik az országban - közölte a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Nyírbátorban.
Veszprém
20 éves születésnapját ünnepli a Maxon Motor
A svájci cég veszprémi üzeme kerek két évtizede van jelen a városban. Az évforduló alkalmából felidézték, hogy honnan hova jutott el a vállalat.
Nőtt az AutoWallis árbevétele és nyeresége az első fél évben
Az AutoWallis csoport 97,6 milliárd forint árbevételt ért el az első fél évben, 156 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 3,18 milliárd forint volt, ami több mint négyszerese az előző év hasonló időszakában elért 757 millió forintnak - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.
Több mint 100 millió forint értékű fejlesztések Szentgálon
A község a Belügyminisztérium és a Magyar Falu Program támogatásával fejlesztette ingatlanjait, újította fel útjait, könyvtárát, orvosi rendelőjét és óvodáját az elmúlt másfél évben.
Környezetkímélő és fenntartható üzemanyagok fejlesztését segíti a Pannon Egyetem
Egy négyéves projekt keretében olyan üzemanyag-komponensek kifejlesztésén dolgozott az egyetem, melyek révén a környezetet kímélő, ugyanakkor hosszabb távon is energiatartalmú üzemanyagok kerülhetnek a járművekbe.
belföld
A lakáskiadás jövedelméből adózni kell
A kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, évek óta ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást. A felsőoktatási tanév kezdetével lassan elfogynak a kiadó albérletek, ezért nem árt tisztázni a hosszútávú lakáskiadás szabályait.
belföld
Varga Mihály: rekordösszeget költ felsőoktatásra a kormányzat
Soha korábban nem költöttek még Magyarországon felsőoktatásra annyi forrást, mint a jelenlegi kormányzati ciklusban - jelentette ki Varga Mihály, az Óbudai Egyetemet fenntartó Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke az intézmény hétfői, Budapesten megtartott tanévnyitó ünnepségén.
Évtizedes mélyponton a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban
Évtizedes mélyponton a Michigan Egyetem augusztusra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe az Egyesült Államokban.
Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG
Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
Felmérés: a munkáltatók kétharmada nem bízik ellégé kollégáiban távoli munkavégzés közben
A munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban, 39 százalékuk viszont úgy véli, hogy emberei otthon nem dolgoznak olyan keményen és hatékonyan, mint az irodában - közölte a Ricoh Europe kedden az MTI-vel.
albérlet
Emelkedtek az albérleti díjak
Egyre többen veszik online az iskolaszereket
Jelentősen nőtt az idén az iskolaszerek online eladása az Extreme Digital adatai alapján.
Veszprém
Fedett gokartpálya nyílt Veszprémben
A Házgyári úton egy raktárépületet alakítottak át gokartpályává, így jött létre a környéken egyedülállóan fedett Balatonkarting. A 360 méter hosszú aszfaltcsíkon 20 kanyart kell bevenni, mellette pedig a legmodernebb időmérő technológiával és biztonsági funkciókkal is fel vannak szerelve a gokartok.
bank
Jelentős mennyiségű készpénz maradt a lakosságnál a jegybanki szakértők szerint
Tavaly óta jelentős mennyiségű készpénz maradt a lakosságnál - mondták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi online könyvbemutatójának résztvevői.
Varga Mihály: várakozáson felül nőtt a magyar GDP a második negyedévben
Várakozáson felül, 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, ez a valaha mért legmagasabb negyedéves növekedésnek számít - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook oldalán.
Veszprém
Megkezdték a kerékpárút építését Márkó és Bánd irányába
A Veszprémvölgyi úttól induló kerékpárutat várhatóan jövő május végén vehetjük birtokba.
Az Euronics üzlethálózat árbevétele erőteljesen nőtt az első fél évben
Az Euronics üzlethálózat árbevétele az első fél évben - a márciusi zárva tartást nem számolva - 20 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, annak köszönhetően, hogy a gazdaság újraindításával jelentősen nőtt a kereslet a műszaki cikkek iránt - közölte az üzlethálózatot Magyarországon üzemeltető Vöröskő Kft. hétfőn az MTI-vel.
belföld
Még mindig sokan dolgoznak szabadságuk alatt is
A magyar munkavállalók harmada alkalmanként, 9 százaléka pedig rendszeresen dolgozik szabadsága alatt is - közölte a Profession.hu állásportál kedden az MTI-vel.
belföld
10 ezer fővel ismét elstartol az ingyenes informatikusképzés
Idén augusztusban az Innovációs és Technológiai Minisztérium 10 ezer fő számára ismét elindítja a 100 százalékban államilag támogatott informatikusképzést, az Újratervezés Programot, amelyre augusztus 9-ig még bárki jelentkezhet. Az Újratervezés Programot sikeresen teljesítők jövő tavasszal informatikusként válthatnak karriert, ráadásul a képzések résztvevői szabad felhasználású, nulla százalékos kamatozású diákhitelt is igényelhetnek megélhetési költségeik fedezésére.
belföld
Elérte legmagasabb pontját a Mol épülő székháza
Elérte legmagasabb pontját a Mol épülő székháza, ebből az alkalomból bokrétát állítottak kedden a toronyház szerkezetének tetejére.
bank
Magyarnemzet.hu - Matolcsy: csak a biztonságos és sikeres euróbevezetés elfogadható
Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, kötelezően vállalta, hogy bevezeti a közös fizetőeszközt; a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tartja magát ehhez a kötelezettséghez, de csak biztonságos és sikeres euróbevezetést tartanak elfogadhatónak - fejtette ki a jegybank elnöke a magyarnemzet.hu-n vasárnap megjelent, "Miért jobb nekünk a forint, mint az euró?" című írásában.
külföld
A nem őshonos fajok sokba kerültek Európának az elmúlt hatvan évben
A nem őshonos, invazív fajok több mint 116 milliárd euróba (42 ezer milliárd forintba) kerültek az elmúlt hatvan évben Európának. Csak a patkányok az 1960 és 2020 közötti időszakban mintegy 5,5 milliárd eurónyi (2 ezer milliárd forintnyi) kárt okoztak - állapította meg egy kutatás, amelyről a phys.org tudományos ismeretterjesztő portál számolt be.
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében tavaly 185 gazdálkodó 14 tonna búzát ajánlott fel a rászorulóknak. A Magyarok Kenyere program idei búzagyűjtő napját Tésen tartották csütörtök délelőtt.
További drágulásra számítanak az agrárium szereplői
Tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az ágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index értéke kismértékben tovább emelkedett a második negyedévben. A piaci szereplők helyzetértékelése főként a baromfi, a szőlő-bor és szántóföldi növénytermesztésre alapozott termékpályákon javult, a többi alágazatban alapvetően stagnálás, minimális csökkenés figyelhető meg. Azzal az élelmiszerpiac minden szereplője egyetért, hogy a nyersanyagok drágulása nem épült még be teljesen az értékesítési árakba. A Takarékbank Agrár Üzletágának szakértői is arra számítanak, hogy az élelmiszerárak a következő egy évben tovább emelkednek, és egy többéves növekedési ciklusra is számítani kell.

'Barcelonai hippi voltam, éjszaka padokon aludtam, napközben meg Csányi Sándorékat hívogattam'

Kultúra
2019. december 6. 17:17

Tóth Eduárd, vagy, ahogy a legtöbben ismerik: Edu, egyetemi éveit Veszprémben kezdte, mára pedig már ismert stand upos, tíz éve a Dumaszínház tagja. A stand up mellett egy másik szál is erősen áthatja mindennapjait, ez pedig az írás. Két könyve is megjelent; amikor éppen nem a színpadon áll, vagy a kisfiával van, akkor a harmadik könyvén dolgozik. Egy rendkívül szellemes, jókedélyű, életvidám emberrel találkoztunk a Dumaszínház melletti bisztróban.

Neked ez már egyfajta törzshely?

Igen, itt szoktunk összeülni a többi humoristával, hiszen ebből a bisztróból nyílik a Dumaszínház kamaraterme, a Kompót Dumaklub.

Mennyire vált hagyománnyá, hogy – akár a színészek –, fellépés után közösen „levezettek”?

Amikor még nem „kellett” hazasietnem a családomhoz, akkor nagyobb hagyománya volt, de most már szinte mindenki családapa, én is számolom a perceket, amit a kisfiammal tölthetek. De előfordul, hogy a nézők megvárnak, akkor beülünk valahova, ezeket a kis összejöveteleket kifejezetten kedvelem. Ha egy fellépő esten négyen adunk elő, és mondjuk én kezdek, akkor még hazaérhetek a fürdetésre, a mesélésre. Mikor emberi időben végzek, rohanok, még a végén a fiam jó éjt puszijáról is lemaradok.

Mennyire jellemző, hogy másoktól „veszel át” történetet, hogy azt humorosan előadhasd?

Ez egy gyengeségem: a közös ötleteléseknél, gegeléseknél általában üres kézzel távozom, mert a nem megélt sztorikat, nem saját poénokat még mindig képtelen vagyok a műsoraimba beépíteni. Hiába mesél nekem valaki egy olyan erőset, ami még izgalmas is, egyszerűen nem tudom úgy előadni, mintha velem történt volna. Nálam egyből kihullik, ami nem saját. Ezt a nem befogadós, túlzottan önazonos területet sürgősen fejlesztenem kell, mert előbb-utóbb elfogyok. Van erre a „csak saját poénnal dolgozom”-ra egy gyors példám: Kapok egy kerékbilincset. Azért, hogy lekerüljön a bilincs, elbattyogok az automatához, amit épp lepisil egy bácsi. Mindez az Országos Rendőrfőkapitányság központi épületével szemben, harminc rendőrautótól tíz méterre történik úgy, hogy a kerékbilincset azért kaptam, mert a Teve utcai okmányirodában volt dolgom, és rossz helyre parkoltam. Az okmányirodában egy olyan dokumentumért álltam három és fél órát sorba, amit másnap kipostáztak, pedig én pont azért mentem oda az okmányirodába, mert másnap volt a határidő, és még mindig nem érkezett meg. Majd a kerékbilincs leszedésére kiérkezett közterületisek felismernek, és miközben kapják le a béklyót, hatalmasakat röhögünk, közben meg majdnem elcsap egy rendőrautó, ami azért rántja félre a kormányt, mert egy okmányirodából kilépő elégedetlen ügyfél kezében egy papírt lobogtatva rohan felénk, a közterületisekhez és hozzám magyarázni. Namármost ez velem mind megtörtént. Szó szerint így volt. De ha ezt valaki elmeséli nekem, képtelen lennék a stand up fellépéseimen használni, mert a közönség azonnal érezné, hogy ez nem is velem történt, vagy hogy ezt az egészet csak úgy kitaláltam.

Egy laikus épp azt gondolná, hogy a távolítás miatt, mások sztorijaival könnyebb lehet haknizni…

Próbáltam, nem sikerült. Azért az nagy szerencsém, hogy engem mindig megcsap a mágikus realizmus szele, velem tényleg mindig történik valami. Erre is van néhány példám… Igen! Mondok egyet gyorsan: 2003-ban Londonba költöztem. 2004 elején lejárt diákvízummal utaztam haza. Ekkortájt már az összes honfitársam hazaugrott meg visszajött mindenféle papírok nélkül, hisz majd május elsején úgyis belépünk az EU-ba…, de én megszívtam. Engem nyolc héttel a csatlakozás előtt a Stansted reptéren elkapott, majd kitoloncolt egy stréber bevándorlási hivatalnok. A csatlakozás hajnalán ott ültem az első repülőgépen, ami szállította a frissen csatlakozókat. A reptéren ismét kiszúrtak, de már nem a határőrök, hanem az angol újságírók. Én voltam a kelet-európai migráns, aki elveszi a britek munkáját. Egy órával később már a Sky News-nak adtam interjút. Több mint kétszázan szálltunk le a gépről, de pont én voltam az, akit a zsurnaliszták megrohantak.

Ez már egy tematika lehet egy estére?

Igen! De most például a kisfiam kérdéseiből is táplálkozom; ma megkérdezte tőlem, hogy a nagylányoknak milyen szaguk van, ha alszanak. Meg, hogy ki építette fel a házakat akkor, amikor még nem voltak emberek? Vagy, hogy a faleveleket ki ragasztja az utcákra? Nemrég beszélgettem a játszótéren egy anyukával, és egyre inkább azt érzem, hogy sokan azt próbálják demonstrálni, hogy ők minden problémát mindig milyen tökéletesen megoldanak: Nincs cumi, a házasságunk olyan, mint amit a nagykönyvben megírtak. Ilyenkor adódik a kérdés, hogy mi a nagy könyv? A Kámaszútra? Nem valószínű… inkább a Fogság, vagy a Bűn és bűnhődés.

Mi van, ha egy poén nem működik?

Régen ilyenkor megroppantam, ma már inkább furcsállom. Ez olyan, mint a favágás: az est alatt vágom, vágom, de nem biztos, hogy egyből kidől. Ilyenkor valahogy vissza kell hozni a közönséget, például sorrendet változtatok a poénokban. Vagy más poénokat, történeteket veszek elő a tarsolyomból. Tehát a cél, hogy kidőljön a fa, csak néha stihlfűrésszel, néha pedig húsklopfolóval verem az ezeréves tölgyet.

Egy hétköznapi beszélgetésen is neked kell lenni a vicces embernek, aki megmenti a bulit?

Inkább arra kell vigyáznom, hogy ne csak én dumáljak. Tulajdonképpen állandóan jár a szám, szeretek hülyéskedni, dumálni, van egy elég komoly közlésigényem, szereplésvágyam. Körülbelül hét éves lehettem, amikor bevágtam az Öreg néne őzikéje című mesét egy nap alatt, csak azért, hogy szerepelhessek. Ez egy tipikus figyelj rám betegség.

Betegség?

Van, amikor kóros.

Úgy tudom, az első fellépésed nem sikerült a legjobban, de Bödőcs Tibor végig támogatott téged…

Igen, nem volt egyszerű a kezdés. Túlizgultam, elhadartam, nem szólt a mikrofonom… Tibor pedig már akkor is kiemelkedett, így az én részem elhanyagolhatónak bizonyult. De már akkor ott, elsőre megfogott, hogy ez egy fejleszthető műfaj, így a második próbálkozásom már nagyságrendekkel jobban sikerült, tehát nem elvette, hanem meghozta a kedvemet. Volt egy fél év, amit stand up nélkül töltöttem, mert kint éltem Barcelonában.

Hogyan gondolsz rá vissza?

A harmadik könyvem éppen erről az időszakról fog szólni. Egy párkapcsolati válság miatt mentem ki, mert egy hatéves kapcsolatom hajótörést szenvedett. Ki akartam lépni a megszokott közegből. Itt is érdekesen alakultak a narratíváim, majd egyszer ezt is elmesélem. Aztán hazajöttem, mert megjelent a könyvem: például elvittük Kaposvárra bemutatni, gyakorlatilag eljött négy ember, nekik odaadtam ingyen, berúgtunk, aztán hazavonatoztam. Visszamentem Barcelonába, ahol egy elit telesales csapatba csöppentem: magyar topcégek vezetőit kellett elhívnom olyan eseményekre, mint például a BL-döntő. Hazánk felső tízezerének krémjét ostromoltam napi nyolc órában.

Imádsz előadni, beszélni, és emellett az írás a másik szenvedélyed. Mennyire segíti egyik a másikat?

Nagyon! Amióta kijött a második könyvem, azóta a színpadon is magabiztosabb vagyok, az írásban pedig segít az, hogy folyton történeteken agyalok. Kiegészítik egymást. Az új könyvemben előtérben lenne az elszúrtad érzés, miközben egyébként nagyon jó emberekkel voltam körülvéve, és a munka is jól ment. Egyszer, egy magányos-iszogatós estén elbóbiskoltam egy padon, és arra ébredtem, hogy egy jó erőben lévő férfi a táskámban matat. Kérdeztem tőle, hogy most el fogod venni a táskámat? Mondta, hogy hát most el. Benne volt egy notesz, amelyben a leggazdagabb magyarok mobilszámai szerepeltek. Persze megvolt máshol is, inkább csak büszkeségből másolgattam át a noteszbe. De azért érdekes volt ez a kettősség: barcelonai hippi voltam, éjszaka padokon aludtam, napközben meg Csányi Sándorékat hívogattam.

Ha az írás és a stand up kettőség anyagi oldalát nézzük, akkor mennyire szükségeltetik a kettő?

Ha csak a könyv lenne, az megélhetési szempontból bajos lenne. Biztos, hogy valamilyen irodai munkát is vállalnom kellene mellé. Így viszont nappal írok, este stand up-olok. Ha csak a Dumaszínház lenne, az már más kérdés: nem igaz, hogy biztos megélhetés lenne, de például, amikor meghívnak egy céges csapatépítőre, hogy harminc percet előadjak, az financiálisan egyenértékű azzal, mint amikor a boltokban megveszik négyszáz könyvemet. Érzékelhető a különbség. De kezdettől fogva a stand up nekem arról szólt, hogy olvasókat toborozzak a könyveimhez. Ezt egy percig sem titkoltam.

Hogyan „kell” hozzáállnod Bödőcs Tiborhoz, aki jelentősen kiemelkedik a stand up műfajában?

Az ő segítségének és támogatásának köszönhetem a stand upos, és most már az írói karrierem beindulását is. Én ezt az egyik állandó előzenekaraként azzal igyekszem meghálálni, hogy minden egyes alkalommal, amikor kilép a színpadra, be legyen gyújtva rendesen a kemence.

Hogy látod magad húsz év múlva?

Körülbelül ezt csinálnám, amit most, de örülnék addig 4-5 könyvnek. Továbbra is fellépnék, továbbra is az előttem lévő célokra koncentrálnék, hogy adott Showder klubra összegereblyézzem a poénokat. Úgy néz ki más változás is lesz: márciusban jön a második kisfiam…

Szabó Eszter | Fotó: Domján Attila

További képek

További cikkek

Kultúra
„Vakon bolyongunk a világban, ha nincsenek értékeink, elveink”
András Ferenc nevét Veszprém térségében nem nagyon kell bemutatni, hiszen a Pannon Egyetem Társadalomtudományi Intézetének igazgatója, a kommunikáció- és médiatudomány szakvezetője, az egyetem oktatója. Ezzel persze nem ér véget a sor, a Dunaföldvár Tv alapító-vezetője, de amit a legtöbben tudnak róla, hogy filozófus. Távoli galaxisnak tűnő szakma, miközben András Ferenc szerint egy nagyon is megközelíthető, sőt, mindenki számára megkerülhetetlen terület…
Kultúra
A felfedezés legalább akkora öröm, mint a kész fotó
Mindig is tudtuk, hogy a Balaton szép, de talán más szemével kellett néznünk, hogy rájöjjünk, mennyire. Mert a fiatal fotós, Orbán Péter kétségtelenül látja a tájat: elszántan kutatja a különleges pillanatokat, a nem mindennapi szögeket, és ez a képeken átütő szenvedély bennünket is arra késztet, hogy újra felfedezzük a vidéket.
Kultúra
„Magamnak választottam a sorsom” - interjú Földes László Hobóval
Hobót nem csupán a blues-rajongók és a verset szerető emberek kedvelik, hanem más műfajok szerelmesei is. Lemezekkel, könyvekkel, színdarabokkal, előadóestekkel a háta mögött most is rengeteg terv szerepel az asztalán. Mint mondja, kevésbé saját magáról, inkább arról szeret beszélni, amit csinál. Abból pedig van bőven merítés…A Nemzeti Színházban találkozunk, hiszen pár óra múlva a József Attila-estjét láthatja a közönség.
Kultúra
A veszprémi festőművész projektekben gondolkodik
Mit ad neki, és miért kell megküzdenie egy képzőművésznek, aki Európa egyik kulturális fővárosában él és alkot? Mit jelent az, ha valaki projektszerűen fogja fel a művészetet, ami kreatív kiteljesedés mellett egy teljes munkaidős hivatásnak is felfogható? Csík Richárd festőművésszel utaztunk a nyugat-európai galériák fényűző pompáján át a veszprémi műtermekig.
Kultúra
„Komolyan kell venni a közeget, amihez szólsz” – interjú Winkler Nórával
Ha azt mondom: „Winkler Nóra”, talán nem túlzás azt állítani, a név hallatán mindenkinek több dolog is az eszébe jut: televíziózás, újságírás, rádiózás, árverések levezetése, múzeumi tárlatvezetések, könyvírás… és egy dolog, ami mindezt összeköti: a kultúra. A felsoroltak alapján nem is kérdés, hogy miért lehet Nóra a Veszprém 2023 egyik munkacsoportjának tagja, hiszen ha kulturális főváros, akkor a kultúra valódi képviselője segíthet: Winkler Nóra mesélt.