Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

Veszprém
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Az AutoWallis a szlovén piac jelentős szereplőjét vásárolja fel
Tovább folytatja nemzetközi terjeszkedését az AutoWallis, miután kötelező érvényű megállapodást kötött a szlovén piac jelentős autókereskedőjével az Avto Aktivval tevékenységének és ahhoz kapcsolódó ingatlanjainak felvásárlásáról - közölte a cég az MTI-vel pénteken.
belföld
Turisztikai ügynökség: minden idők legsikeresebb nyarát zárta a belföldi turizmus
Minden idők legsikeresebb nyarát zárta 2021-ben a belföldi turizmus Magyarországon - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a nyári szezont értékelő sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.
belföld
Bio őrölt mandulát hívtak vissza aflatoxin szennyezés miatt
A forgalmazó dm-drogerie markt Kft . 200 grammos dmBio őrölt mandulát hívott vissza a határérték feletti aflatoxin tartalom miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeren (RASFF) keresztül érkezett jelzés alapján.
Veszprém
Kívül-belül megújult a Csermák Antal Zeneiskola
A Modern Városok Program keretében több mint 1,6 milliárd forintos állami támogatásból megvalósult fejlesztés részeként új tan- és hangszeres termek, megszépült folyosók, valamint nagyobb ruhatár és büfé várja a tanulókat az új tanévben.
Varga Mihály: állami támogatásból épült koronavírus elleni gyógyszert gyártó üzem
Az Egészségipari Támogatási Program keretében a koronavírus elleni gyógyszerek gyártására új kapacitásokat épített a Pannonpharma Kft. 1,6 milliárd forintból Pécsváradon - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön.
belföld
Tállai András: mintegy 57 ezer nagycsaládos anya mentesült az adófizetés alól
Tavaly mintegy 57 ezer négy- vagy többgyermekes anya nem fizetett egyetlen fillér személyi jövedelemadót sem. Az Európai Unióban is egyedülálló a nagycsaládosokat segítő, magyar adómentesség, amely 2020-ban összességében 22 milliárd forintot hagyott az érintetteknél - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.
Új nagymacska bemutató komplexum és háziállat kifutó épül a Veszprémi Állatkertben
Új otthont kapnak a tigrisek, hiúzok és hópárducok. Összesen 3 hektáron újul meg a megyeszékhely vadasparkja.
Szijjártó: a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint ma
A rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian (4,7 millióan) Magyarországon, mint ma és jelenleg is 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik az országban - közölte a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Nyírbátorban.
Veszprém
20 éves születésnapját ünnepli a Maxon Motor
A svájci cég veszprémi üzeme kerek két évtizede van jelen a városban. Az évforduló alkalmából felidézték, hogy honnan hova jutott el a vállalat.
Nőtt az AutoWallis árbevétele és nyeresége az első fél évben
Az AutoWallis csoport 97,6 milliárd forint árbevételt ért el az első fél évben, 156 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 3,18 milliárd forint volt, ami több mint négyszerese az előző év hasonló időszakában elért 757 millió forintnak - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.
Több mint 100 millió forint értékű fejlesztések Szentgálon
A község a Belügyminisztérium és a Magyar Falu Program támogatásával fejlesztette ingatlanjait, újította fel útjait, könyvtárát, orvosi rendelőjét és óvodáját az elmúlt másfél évben.
Környezetkímélő és fenntartható üzemanyagok fejlesztését segíti a Pannon Egyetem
Egy négyéves projekt keretében olyan üzemanyag-komponensek kifejlesztésén dolgozott az egyetem, melyek révén a környezetet kímélő, ugyanakkor hosszabb távon is energiatartalmú üzemanyagok kerülhetnek a járművekbe.
belföld
A lakáskiadás jövedelméből adózni kell
A kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, évek óta ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást. A felsőoktatási tanév kezdetével lassan elfogynak a kiadó albérletek, ezért nem árt tisztázni a hosszútávú lakáskiadás szabályait.
belföld
Varga Mihály: rekordösszeget költ felsőoktatásra a kormányzat
Soha korábban nem költöttek még Magyarországon felsőoktatásra annyi forrást, mint a jelenlegi kormányzati ciklusban - jelentette ki Varga Mihály, az Óbudai Egyetemet fenntartó Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke az intézmény hétfői, Budapesten megtartott tanévnyitó ünnepségén.
Évtizedes mélyponton a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban
Évtizedes mélyponton a Michigan Egyetem augusztusra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe az Egyesült Államokban.
Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG
Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
Felmérés: a munkáltatók kétharmada nem bízik ellégé kollégáiban távoli munkavégzés közben
A munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban, 39 százalékuk viszont úgy véli, hogy emberei otthon nem dolgoznak olyan keményen és hatékonyan, mint az irodában - közölte a Ricoh Europe kedden az MTI-vel.
albérlet
Emelkedtek az albérleti díjak
Egyre többen veszik online az iskolaszereket
Jelentősen nőtt az idén az iskolaszerek online eladása az Extreme Digital adatai alapján.
Veszprém
Fedett gokartpálya nyílt Veszprémben
A Házgyári úton egy raktárépületet alakítottak át gokartpályává, így jött létre a környéken egyedülállóan fedett Balatonkarting. A 360 méter hosszú aszfaltcsíkon 20 kanyart kell bevenni, mellette pedig a legmodernebb időmérő technológiával és biztonsági funkciókkal is fel vannak szerelve a gokartok.
bank
Jelentős mennyiségű készpénz maradt a lakosságnál a jegybanki szakértők szerint
Tavaly óta jelentős mennyiségű készpénz maradt a lakosságnál - mondták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi online könyvbemutatójának résztvevői.
Varga Mihály: várakozáson felül nőtt a magyar GDP a második negyedévben
Várakozáson felül, 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, ez a valaha mért legmagasabb negyedéves növekedésnek számít - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook oldalán.
Veszprém
Megkezdték a kerékpárút építését Márkó és Bánd irányába
A Veszprémvölgyi úttól induló kerékpárutat várhatóan jövő május végén vehetjük birtokba.
Az Euronics üzlethálózat árbevétele erőteljesen nőtt az első fél évben
Az Euronics üzlethálózat árbevétele az első fél évben - a márciusi zárva tartást nem számolva - 20 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, annak köszönhetően, hogy a gazdaság újraindításával jelentősen nőtt a kereslet a műszaki cikkek iránt - közölte az üzlethálózatot Magyarországon üzemeltető Vöröskő Kft. hétfőn az MTI-vel.
belföld
Még mindig sokan dolgoznak szabadságuk alatt is
A magyar munkavállalók harmada alkalmanként, 9 százaléka pedig rendszeresen dolgozik szabadsága alatt is - közölte a Profession.hu állásportál kedden az MTI-vel.
belföld
10 ezer fővel ismét elstartol az ingyenes informatikusképzés
Idén augusztusban az Innovációs és Technológiai Minisztérium 10 ezer fő számára ismét elindítja a 100 százalékban államilag támogatott informatikusképzést, az Újratervezés Programot, amelyre augusztus 9-ig még bárki jelentkezhet. Az Újratervezés Programot sikeresen teljesítők jövő tavasszal informatikusként válthatnak karriert, ráadásul a képzések résztvevői szabad felhasználású, nulla százalékos kamatozású diákhitelt is igényelhetnek megélhetési költségeik fedezésére.
belföld
Elérte legmagasabb pontját a Mol épülő székháza
Elérte legmagasabb pontját a Mol épülő székháza, ebből az alkalomból bokrétát állítottak kedden a toronyház szerkezetének tetejére.
bank
Magyarnemzet.hu - Matolcsy: csak a biztonságos és sikeres euróbevezetés elfogadható
Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, kötelezően vállalta, hogy bevezeti a közös fizetőeszközt; a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tartja magát ehhez a kötelezettséghez, de csak biztonságos és sikeres euróbevezetést tartanak elfogadhatónak - fejtette ki a jegybank elnöke a magyarnemzet.hu-n vasárnap megjelent, "Miért jobb nekünk a forint, mint az euró?" című írásában.
külföld
A nem őshonos fajok sokba kerültek Európának az elmúlt hatvan évben
A nem őshonos, invazív fajok több mint 116 milliárd euróba (42 ezer milliárd forintba) kerültek az elmúlt hatvan évben Európának. Csak a patkányok az 1960 és 2020 közötti időszakban mintegy 5,5 milliárd eurónyi (2 ezer milliárd forintnyi) kárt okoztak - állapította meg egy kutatás, amelyről a phys.org tudományos ismeretterjesztő portál számolt be.
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében tavaly 185 gazdálkodó 14 tonna búzát ajánlott fel a rászorulóknak. A Magyarok Kenyere program idei búzagyűjtő napját Tésen tartották csütörtök délelőtt.
További drágulásra számítanak az agrárium szereplői
Tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az ágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index értéke kismértékben tovább emelkedett a második negyedévben. A piaci szereplők helyzetértékelése főként a baromfi, a szőlő-bor és szántóföldi növénytermesztésre alapozott termékpályákon javult, a többi alágazatban alapvetően stagnálás, minimális csökkenés figyelhető meg. Azzal az élelmiszerpiac minden szereplője egyetért, hogy a nyersanyagok drágulása nem épült még be teljesen az értékesítési árakba. A Takarékbank Agrár Üzletágának szakértői is arra számítanak, hogy az élelmiszerárak a következő egy évben tovább emelkednek, és egy többéves növekedési ciklusra is számítani kell.

„Komolyan kell venni a közeget, amihez szólsz” – interjú Winkler Nórával

Kultúra
2019. szeptember 13. 17:27

Ha azt mondom: „Winkler Nóra”, talán nem túlzás azt állítani, a név hallatán mindenkinek több dolog is az eszébe jut: televíziózás, újságírás, rádiózás, árverések levezetése, múzeumi tárlatvezetések, könyvírás… és egy dolog, ami mindezt összeköti: a kultúra. A felsoroltak alapján nem is kérdés, hogy miért lehet Nóra a Veszprém 2023 egyik munkacsoportjának tagja, hiszen ha kulturális főváros, akkor a kultúra valódi képviselője segíthet: Winkler Nóra mesélt.

Utazzunk kicsit az időben! Mikor érezted meg a kultúrának azt az atmoszféráját, ami végül egyértelműsítette benned, hogy komolyan kell vele foglalkoznod?

Az mindig természetes volt, hogy ami érdekelt, arról beszéltem. Szerettem mesélni, és szerettem volna, hogy mások is „jöjjenek” velem. Elevenné akartam tenni – kezdetben a családom, aztán – mások számára azt, ami velem történik. Lényegében ez volt a kiindulópont, és később ehhez jöttek a megerősítések, elsőként a cikkeimhez. Utána rádiózni kezdtem, és éreztem, amit elmondok, szerintem értékes, és másnak is az lehet. Hozzá kell tennem, hogy abszolút támogató közegből jövök, valódi figyelemben nőttem fel.

Ahogy mondtad: azt akartad, hogy „jöjjenek velem”. Ennek mikor érezted meg a súlyát, a felelősségét? Soha nem volt terhes ez a „szerep”?

Felelősséget érzek közben, például ha eljön százhúsz ember, hogy meghallgassa, mit mesélek egy múzeumban, de egyszerűen nincs más kiút ennek tétje alól, minthogy rendesen csinálod. Nem engeded, hogy a rutin oldja meg helyetted, komolyan veszed a feladatod. Mindig végig kell gondolni, hogy ami neked világos, az vajon a másiknak is érthető-e, és ha nem, akkor be kell építeni a szövegbe valamit, amitől neki is vonzó lesz és követhető. Ha munkát fektetsz bele, az örömödön túl alázatot is érzel a feladat iránt, és akkor elmondhatod, hogy jól bánsz a „szereppel”.

Említetted a támogató közeget. Mi kellhet ahhoz, hogy az ember rátaláljon a kultúrára? Mivel lehet megfogni a fiatalokat, hogyan kell berántani őket, és mennyire adott a tér Veszprém és a Balaton térségében?

Nekem bevált a személyesség, segít a közönségnek rákapcsolódni valamire, amihez magától még nem érezte, hogy köze lenne. A képzőművészethez gyakran kötődik egyfajta elidegenítő érzés, örülök, ha ezt le tudom oldani. Egy ilyen helyzetben egyrészt dolgom, hogy fogódzót adjak, információkat mondjuk egy festményről, de valójában az is fontos, hogy te magad ott a kép előtt el tudj gondolkozni róla. Hogy neked adjon valamit. Sokan azért nem mennek múzeumba, mert úgy vélik, eleve nagy háttértudással kellene érkezniük, izmusokat meg korszakokat átlátni, különben mit se értenek majd, minek menjenek oda frusztrálódni? – vélik.

Nekünk – Topor Tündével párban szeretek a legjobban vezetni – azt kell elérnünk, hogy egy tömör ismeretátadás után kapcsolatba kerüljenek a művekkel, és kicsit magukkal is. Olyan, mint a könyvek: ott is egy másik világba kerülsz, közben mégis magaddal találkozol. Ezek mind rólunk szólnak. Minden ember ugyanazokon a dolgokon megy keresztül, ugyanazokban a történetekben vagyunk. Ha elmész egy kiállításra, és meglátod a pipázó öregembert a képen, akkor én szívesen elmondom, hogy itt történt meg az a váltás a festészet történetében, amikor már szabadban is tudtak festeni, ehhez pedig tubusokra volt szükség, hogy ne száradjon meg a festék. Szóval van egy technológiai háttér, ami érdekes, és közben nézed és rájössz, jé, a nagypapám is pipázott, és neki is hasonló ráncai voltak. Máris belekerültél egy személyes történetbe, a kép pedig segített elindítani benned valamit.

Természetesen azt is tudni kell, hogy az a korosztály, amelyik jön a vezetésünkre, hol tart éppen, mit tudhat, és mi érdekli. Tisztelni kell, komolyan kell venni a közeget, amelyhez szólsz. Ha egy fiatal csapat jön, el szoktam mondani, hogy megértem, hogy fröccsözni a Balaton-parton eggyel élménydúsabbnak tűnhet, de épp itt vagyunk, és hátha ebben a térben is vannak ügyek, helyzetek, jelenetek, amikben magatokra ismertek és végül emlékezetes délután lesz.

Neked volt ilyen emlékezetes „találkozásod” műalkotással, ami akár még feldolgozni is segített benned dolgokat?

Sokféle munkám van, nagyon érdekesek, színesek, és néha összeérnek, ehhez elég fegyelmezettnek és összeszedettnek kell lenni. Néha nem marad elég idő feldogozni, ami épp történik, ami lehet épp nehéz vagy egy veszteség. Nemrég egy komolyzenei koncerten ültem, és magamat is meglepve egyszer csak elkezdtek folyni a könnyeim. Szóval tudom milyen erővel tud betalálni egy mű, mennyit tud segíteni, hogy magadat is jól érzékeld, lásd.

A mostani munkáidban mennyire segít az, hogy korábban tévéztél?

Rengeteget. Éppen nemrég gondolkodtam el azon, hogy szerintem nincs olyan, hogy kidobott idő, meg fölöslegesen megtett kanyar. Lehet, hogy az életed nem mindig célirányosan szerveződik, de biztos, hogy tart valamerre. És minden kis kitérő hasznos lehet később. Például amikor a Luxor-showt vezettem – mely műsornak nincsen köze a kultúrához –, mivel élő műsorról beszélünk, közjegyző által követett sorsolásról, minden pontos és feszes, és nem hibázhatsz. Ha hét másodperc egy megszólalás, az hét másodperc. De ha a rendezői pultból rámondták a fülesemre, hogy változás van, beszéld ki ezt a másfél percet, majd esetleg hirtelen szólnak, hogy mégse, zárjam le, akkor muszáj megtanulnod ezt is, fegyelmet, ami kifele könnyednek látszik. Ebben a korszakban sokat tanultam, és később nagyon jól tudtam ezt kamatoztatni az élő, kulturális műsoraimban.

Szerinted egy pódiumbeszélgetésen az alany, vagy a közönség közérzete a fontosabb?

Jó kérdés! Fontos, hogy akit kérdezel, jól érezze magát, mert ha ő fészkelődik, a közönség se fog jól szórakozni. A főszereplőt kell jó állapotban tartanod, és ha ez megvan, nagyon jó érzés, ha tudsz olyat kérdezni, ami tényleg meglepi, elgondolkodtatja.

Beszéljünk egy kicsit arról, hogy hol vagyunk éppen…

Kenesén vagyunk, gyerekkorom óta jár ide a család, ebben a pillanatban huszonöten nyaralunk itt. Nagy szerencse, hogy Budapestről, abból a tempóból át tudok kerülni egy másik dimenzióba. Itt helye lesz a lassúságnak, egymásnak, nézzük a kertben a virágokat, játszunk, jókat beszélgetünk, csak úgy vagyunk. Veszprém szinte a szomszédban van: nálunk a család nagy VeszprémFest rajongó, jó előre ki szoktuk nézni, ki, kivel melyik koncertre megy el. Teljesen odavagyok Veszprémért, remélem, hogy aki ott él, meg is éli, mennyire kivételes városban lakik. Annyi mindent ad természeti szépségben, gyönyörűek a parkok, a sétányok. Akinek megadatik, talán nem látja, mit ad mentálisan, hogy van tér sétálni, zavartalanul, hosszan, hogy közben nem kell autókat kerülgetni, vagy a zajtól kiabálva mesélni egymásnak. Hogy egy babakocsit végig tudsz tolni úgy, hogy közben nem vagy életveszélyben – ez nem minden városban evidens. Ha a felsoroltakhoz hozzávesszük a fantasztikus múzeumokat, tényleg elmondhatom, ez a város maga a Kánaán. Nekem minden időben élmény Veszprém; értelmes, minőségi időt lehet eltölteni, egyszerűen jó itt lenni.

Annyi mindent csinálsz, jössz-mész, pörögsz… Ennek az életformának soha nem kellett megtanulnod az árát?

Ha valamiben nagyon benne vagy, nem érzed, hogy fárasztó, egyszerűen csinálod, és tölt is a dolog. De például, amikor abbahagytam a tévézést, kaptam a Libritől egy felkérést egy könyv megírására, ez lett a Csillagtúra. Érdekes megálló volt az életemben. Akarva-akaratlanul szembesültem vele, mennyi mindent megcsináltam már abból, amit elterveztem. Mennyi élmény, tapasztalás, találkozás már ott van bennem. Jó volt rendszerezni mindezt. És meg kellett értenem azt is, hogy ahhoz, hogy új dolgokat tudjak befogadni, néhány dolognak mennie kell belőlem, mert egy idő után már nem fér a fejedbe, a szívedbe… És pont erre jó a Balaton, a nap végén este feltehetem magamnak a kérdést: tulajdonképpen mit csináltam ma? azon kívül, hogy beszélgettünk, úsztunk, főztünk, majd mindenki lassan elaludt. Nagyon megtanultam, hogy kellenek ezek a ritmusváltások.

A családban mennyire vagy kommunikátor? Ott is beszélgetéseket vezetsz?

Ha most itt lennének a családomból, bőszen bólogatna mindenki. Szeretem, ha otthon is rendesen végigmennek a témák, előfordul, hogy rászólok valakire, hé, nem hallod, hogy most más beszél? Emellett mániám, hogy ha egy hatalmas asztalhoz ülünk, a lehető legközelebbre húzom össze a székeket, hogy mindenki halljon mindenkit, és ne három altéma fusson. Ezzel megőrjítem őket, de inkább legyen kényelmetlen, viszont most vagyunk itt egymásnak. Hasonló dolgok mozgatnak a munkáimban és a saját életemben…

Szabó Eszter | Fotó: Domján Attila, Unsplash

További képek

További cikkek

Kultúra
„Vakon bolyongunk a világban, ha nincsenek értékeink, elveink”
András Ferenc nevét Veszprém térségében nem nagyon kell bemutatni, hiszen a Pannon Egyetem Társadalomtudományi Intézetének igazgatója, a kommunikáció- és médiatudomány szakvezetője, az egyetem oktatója. Ezzel persze nem ér véget a sor, a Dunaföldvár Tv alapító-vezetője, de amit a legtöbben tudnak róla, hogy filozófus. Távoli galaxisnak tűnő szakma, miközben András Ferenc szerint egy nagyon is megközelíthető, sőt, mindenki számára megkerülhetetlen terület…
Kultúra
A felfedezés legalább akkora öröm, mint a kész fotó
Mindig is tudtuk, hogy a Balaton szép, de talán más szemével kellett néznünk, hogy rájöjjünk, mennyire. Mert a fiatal fotós, Orbán Péter kétségtelenül látja a tájat: elszántan kutatja a különleges pillanatokat, a nem mindennapi szögeket, és ez a képeken átütő szenvedély bennünket is arra késztet, hogy újra felfedezzük a vidéket.
Kultúra
„Magamnak választottam a sorsom” - interjú Földes László Hobóval
Hobót nem csupán a blues-rajongók és a verset szerető emberek kedvelik, hanem más műfajok szerelmesei is. Lemezekkel, könyvekkel, színdarabokkal, előadóestekkel a háta mögött most is rengeteg terv szerepel az asztalán. Mint mondja, kevésbé saját magáról, inkább arról szeret beszélni, amit csinál. Abból pedig van bőven merítés…A Nemzeti Színházban találkozunk, hiszen pár óra múlva a József Attila-estjét láthatja a közönség.
Kultúra
A veszprémi festőművész projektekben gondolkodik
Mit ad neki, és miért kell megküzdenie egy képzőművésznek, aki Európa egyik kulturális fővárosában él és alkot? Mit jelent az, ha valaki projektszerűen fogja fel a művészetet, ami kreatív kiteljesedés mellett egy teljes munkaidős hivatásnak is felfogható? Csík Richárd festőművésszel utaztunk a nyugat-európai galériák fényűző pompáján át a veszprémi műtermekig.
Kultúra
'Barcelonai hippi voltam, éjszaka padokon aludtam, napközben meg Csányi Sándorékat hívogattam'
Tóth Eduárd, vagy, ahogy a legtöbben ismerik: Edu, egyetemi éveit Veszprémben kezdte, mára pedig már ismert stand upos, tíz éve a Dumaszínház tagja. A stand up mellett egy másik szál is erősen áthatja mindennapjait, ez pedig az írás. Két könyve is megjelent; amikor éppen nem a színpadon áll, vagy a kisfiával van, akkor a harmadik könyvén dolgozik. Egy rendkívül szellemes, jókedélyű, életvidám emberrel találkoztunk a Dumaszínház melletti bisztróban.