Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

A belföldi turizmus legerősebb időszaka jöhet Magyarországon egy friss kutatás szerint
A magyarok 71,7 százaléka tervez utazást az idén, háromból két ember pedig belföldön szeretne kikapcsolódni; sosem látott népszerűségnek örvend a Balaton és hatalmas lehetőséget kaphat Budapest - derül ki az Everguest turisztikai tanácsadó cég és a Tárki friss felméréséből.
külföld
Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár
2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.
belföld
Varga Mihály: az átoltottság növekedésével visszatérhet a gazdaság dinamikus növekedése
Az átoltottság növekedésével, az oltási lendület folytatásával hamarosan meg lehet nyitni a még zárva levő helyeket, a magyar gazdaság visszaállhat korábbi dinamikus, és stabil növekedési pályájára - mondta a pénzügyminiszter pénteken Tiszafüreden, a város főterének ünnepélyes átadásán.
belföld
Letették a Veszprémi Iparos Park alapkövét
A mintaprojektnek is beillő közel 9 milliárd forintos beruházással a szakképzésben tanuló fiatal generációk XXI. századi ipari körülmények között tanulhatnak helyi vállalkozók közreműködésével.
belföld
Megháromszorozta a magyar aranytartalékot az MNB
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 31,5 tonnáról 94,5 tonnára növelte Magyarország aranytartalékát - közölte az MNB szerdán.
belföld
György László: indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program
Hamarosan, még tavasszal indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program, amelynek alapvető célja a beruházások ösztönzése - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

100% bisztró

Gasztro
2018. december 11. 17:56

Apróbb ráncfelvarrással, az olaszos-magyaros bisztróvonalat komolyabban véve és felfrissítve nyitott újra 2018 októberében a Gusto 13 bisztró.

A kevesebb néha több. Vallják a veszprémi Gusto13-nál, amely az idei szezontól még tovább finomodik, alakul. Az évekig lángoló trend után látható jelei vannak a fine-dining visszaszorulásának vidéken.

Ebbe illeszkedik a Chianti Étterem 2017-es profilváltása is, amikor egy huszárvágással átkeresztelték a veszprémi éttermet Gusto13-ra. A nevet és vele az ünnepélyes alkalmakra tartogatott életérzést elengedték, hogy a magas színvonalból és kiszolgálásból nem engedve helyet adjanak egy nyüzsgőbb, lazább, az átlagemberhez közelebb álló bisztrónak. Úgy tűnik, a váltás bejött, hisz egy év távlatából tapasztalható, hogy a régió közönsége jobban nyitott a „mainstreamebb”, könnyebben értelmezhető bistro-gasztronómiára. Ez érthető is, hisz a baráti, családi étkezések mellett helyet adnak az üzleti és céges vacsoráknak, ebédeknek.

Mint minden működő gépezetnél, itt is szükség volt némi finomhangolásra. A tulajdonosi kör a nyáron eladta a balatonfüredi Baricska Csárdát, hogy még jobban Veszprémre koncentrálhasson. A Gusto13 a nyári zárva tartást követően – Szakál Bálint üzletvezetővel és néhány új taggal a fedélzeten – némileg megújulva és letisztulva nyitotta meg kapuit az ősz közepén.

Az enteriőr és a lazább felfogás maradt, azonban elhagytak néhány korábban fontosnak ítélt dolgot: a bisztró korábbi delikát sarkát rövidebbre vették és áthelyezték, hogy helyét átvegye egy szellősebb, nyitottabb, vidámabb belső tér. A finomhangolás másik eleme, hogy megszűnt a borospince, ám a széles borkínálat nem. Továbbra is megtalálhatók a hazai és külföldi termelők magas minőségű tételei. A napi ajánlat mellett az étlapot a korábbiaktól eltérően sűrűbben váltogatják majd.

A konyha továbbra is a magyaros fílinggel megspékelt olasz vonalat képviseli: vegyes ízelítők, magyaros levesek, olaszos tészták, rizottók, BBQ (ez saját smokerben készül a teraszon!), steak és az elmaradhatatlan, szinte védjeggyé vált igazi olasz alapanyagokból készülő, klasszikus olasz gustós pizza.

A Gusto13 állandó téli ajánlata:

Előétel: Grillezett Montasio sajt, saláta, padlizsánkrém, lilahagyma chutney
Főétel: Vaddisznószűz, édesburgonyapüré, vargánya, szalvétagombóc
Desszert: Francia briós, mák mousse, madártejhab

Figyelem! A szinte naponta változó krétatáblán egyéb ínyencségek is előfordulhatnak!

Ami a rendszeres programokat illeti, az időszakosan megrendezett borvacsorák hagyományát a jövőben is ápolni kívánja a ráncfelvarrt Gusto13, ám az üzletvezető szerint elképzelhető az is, hogy hangulatfestésként jazzes, bossa nova-s élőzenés esteknek is helyet adnak.

További képek

További cikkek