Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

Kutatás: Alulértékelik a cégvezetők az IT fejlesztések jelentőségét
A magyar cégvezetők a saját bőrükön érezték meg a jól működő informatikai háttér előnyeit, de sokan még mindig csak rövidtávú tűzoltásként tekintenek a távoli munkavégzésre – derült ki az Infosector Kft. friss kutatásából. A felmérés eredményei rámutattak, hogy habár számos cég életére volt pozitív hatással a távmunka, a vezetők közül sokan hajlamosak továbbra is alulértékelni az IT fejlesztések jelentőségét. A szakértők ugyanakkor kiemelték, hogy ha ezek a megoldások kézzelfogható előnyökkel járnak a szervezet részére, a vezetők ma már sokkal könnyebben döntenek az informatikai megoldásokba való befektetés mellett, mint a pandémiás válság előtt bármikor.
Ecoport magazin
Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin
25. lapszámához érkezett kiadónk gazdasági, kulturális és életmód magazinja: Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával a címlapon megjelent az Ecoport.
belföld
A magyarok többsége rendszeres plázalátogató egy felmérés szerint
A magyarok többsége rendszeres plázalátogató, de napi-heti rendszerességgel csak kis részük jár bevásárlóközpontba - közölte a Wing ingatlanfejlesztő szerdán az MTI-vel.
belföld
Felpöröghet idén a diákok foglalkoztatása
A vendéglátásban és turizmusban minden korábbinál több diákot foglalkoztathatnak idén nyáron, de megjelent az igény a munkát vállaló tanulók iránt a magán-egészségügyi szolgáltatók részéről is. A Work Force HR szolgáltatóhoz tartozó Job Force Iskolaszövetkezet az idén várható nagyobb kereslet minél gördülékenyebb kiszolgálása érdekében digitalizálta az adminisztrációt, így akár egy napon belül munkába állhatnak a fiatalok.
kkv
Így reagálnak a kkv-k a kata szigorításra
Közel minden tizedik kkv-t érint megrendelői oldalról a katás adózás idén életbe lépett szigorítása. A cégek túlnyomó többsége ezért a 3 millió forintos éves megbízási díj eléréséig tervez szerződést kötni katás vállalkozóval, illetve más adózási forma választását javasolja számukra – derül ki a K&H kkv-k körében végzett kutatásából. Az adóhatóság fokozott ellenőrzése és a vevői kapcsolatok megőrzése szempontjából is egyaránt elengedhetetlen azonban az adózási státuszra vonatkozó pontos tájékoztatás.
külföld
Újabb kínai-amerikai egyeztetés a gazdasági kapcsolatokról
Videókapcsolaton keresztül egyeztetett egymással szerdán Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes és Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, szűk egy héttel az után, hogy a két ország kereskedelmi főképviselői telefonon tanácskoztak.
vállalatok
Szijjártó: magyar élelmiszeripari beruházások Üzbegisztánban
Öt magyar élelmiszeripari vállalat 42 milliárd forintnyi beruházás előkészítését folytatja Üzbegisztánban, ez azt jelenti, hogy magyar növényi olajgyár, szarvasmarhatelep és zöldségtermelő üzem jön létre Közép-Ázsia egyik leggyorsabban növekvő gazdaságában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az üzbég fővárosban, Taskent a közmédiának.
belföld
Elemzők: a bruttó keresetek növekedése alig, a reálbéreké viszont jelentősen lassulhat az idén
Az újranyitás következtében a bruttó bérek növekedési üteme idén egyáltalán nem, vagy alig gyengül, a magasabb infláció miatt viszont a reálkeresetek emelkedésének lényeges lelassulására számítanak idén az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
belföld
Több mint 300 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a Balatonnál a NIF Zrt.
Az elmúlt évtizedben több mint 300 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a Balatonnál a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján Siófokon.
belföld
Támogatást kérnének a balatoni önkormányzatok a kieső helyi adók kompenzálására
Egyeztetést kért a Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Balatoni Szövetség olyan támogatási rendszer kidolgozásához, amely a kieső önkormányzati adók és bevételek helyett biztosítja a turisztikai övezet kiemelt feladataihoz szükséges forrásokat - közölte a szervezet elnöke.
Ellentmondásos változások a hitelpiacon
Jelentősen visszaesett a személyi hitelek és hasonló kölcsönök kihelyezése tavaly, ám ennek nem kizárólag a válság az oka – derül ki az Intrum jelentéséből. Lakáshitelből és a babaváró hitelből többet vettek fel, mint egy évvel korábban, a hitelmoratórium mellett ezért is nő a lakossági hitelállomány.
Kutatás: a magyarok közel fele kész arra, hogy bármikor átképezze magát
A magyar munkavállalók csaknem fele mondta a világjárvány alatt azt, hogy bármikor kész átképezni magát és egy teljesen más területen elhelyezkedni - derül ki a Boston Consulting Group (BCG), a The Network és annak magyar partnere, a Profession.hu közös, globális, Decoding Global Reskilling and Career Paths című legfrissebb tanulmányából.
gazdaság
Schanda: a feltétel nélküli alapjövedelem igazságtalan és káoszt hozna
A feltétel nélküli alapjövedelem igazságtalan és káoszt hozna. A kormány célja, hogy aki dolgozni akar, az találjon magának munkát - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden a Facebook-oldalán megosztott videóban.
belföld
Ovádi: stabil lábakon álló, átgondolt és jövőbe mutató a 2022-es költségvetés
A térség országgyűlési képviselője Veszprémről is szót ejtett a jövő évi költségvetés általános vitáján csütörtök reggel a Parlamentben.
A járvány árnyékában telt a 2020-as év hazánkban
Öt százalékkal csökkent a gazdasági teljesítmény, 58 százalékkal visszaesett a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma, valamint 11 százalékkal a járműgyártási volumen, miközben 34 százalékkal több lakás épült, mintegy 376 ezren dolgoztak otthonról, 42 százalékkal nagyobb bevételt értek el a csomagküldő és internetes kiskereskedelmi szolgáltatók, illetve rekordközeli lett a kukorica termésátlaga – csak néhány adat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legújabb, Magyarország számokban, 2020 című kiadványából, amely a pandémia gazdasági-társadalmi folyamatokra gyakorolt főbb hatásait is bemutatja.
Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
A koronavírus-járvány számos ponton írta át a társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági helyzetet az egész világon, benne Magyarországon is. Ennek az egyik szegmense a használt autó piac, ahol a járvány egy éve alatt új trendek kezdtek kirajzolódni. Az országos tendenciát összevetettük a veszprémi helyzettel a Ring Autó segítségével, és több helyi sajátosságot is találtunk.
külföld
A járvány ellenére nőtt a Lufthansa Systems Hungária árbevétele tavaly
A járvány ellenére nőtt a Lufthansa Systems Hungária árbevétele tavaly, az eredeti tervekhez képest nagyobb mértékben bővült a létszám, 2021-ben 2 százalékos árbevétel növekedést terveznek - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
Varga Mihály: jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és adóegyszerűsítések
A gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segíti a kormány, erről szól a jövő évi adókönnyítő törvényjavaslat, amely hamarosan az Országgyűlés elé kerül - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében kedden.
belföld
Európában lassult, itthon töretlen a kínai befektetési kedv
A kínai cégek felvásárlási kedve nemcsak globálisan, de Európában is több éves mélyponton van. A befektetéseket ösztönző tényezők ugyanakkor továbbra is erősek, ami elősegítheti a kínai cégek befektetési kedvének növekedését – állapítja meg a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda elemzése.
vállalatok
Szijjártó: közel kilencmilliárdos fejlesztést indít a Flextronics Kft.
Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósít meg Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft. - jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter.
vállalatok
Varga Mihály: a napokban 3,5 milliárd forint értékű beruházást adtak át a nagyvállalatok
A nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a napokban három, összesen 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, amelyből az állami támogatás 1,2 milliárd forintot tett ki - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében hétfőn.
Veszprém
Megújult az Ördögárok utcai gyermekorvosi rendelő
Európai Uniós támogatással, 77,2 millió forintból újult meg az Ördögárok utcai orvosi rendelő.

AMIKOR A GAZDASÁG ÉS A NYUGDÍJAS IS NYER

Trend
2017. november 22. 9:23

Bár az élethosszig tartó tanulás fogalma és az atipikus foglalkoztatási formák megjelenése már az évezred elején elkezdte átrajzolni az elképzeléseinket a munka világáról, a nyugdíjasokra még mindig hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint akik már csak a jól megérdemelt pihenésre vágynak. Ideje azonban rájönni, hogy a nyugdíjasokban rengeteg a potenciál és alkalmazásuk segítséget nyújthat az olyan égető kérdésekben is, mint a jelenlegi munkaerő-piaci helyzet.

Bár az élethosszig tartó tanulás fogalma és az atipikus foglalkoztatási formák megjelenése már az évezred elején elkezdte átrajzolni az elképzeléseinket a munka világáról, a nyugdíjasokra még mindig hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint akik már csak a jól megérdemelt pihenésre vágynak. Ideje azonban rájönni, hogy a nyugdíjasokban rengeteg a potenciál és alkalmazásuk segítséget nyújthat az olyan égető kérdésekben is, mint a jelenlegi munkaerő-piaci helyzet.

2017. július 1-jén a kormány döntése alapján közérdekű nyugdíjas szövetkezet néven új társulási forma jelent meg a jogban. A diákszövetkezetek mintájára létrehozott vállalkozási forma célja, hogy lehetőséget biztosítson a fizikailag és szellemileg aktív időskorúaknak jövedelmük kiegészítésére, anélkül hogy az veszélyeztetné nyugdíjuk folyósítását. Törvényileg ugyan erre eddig is volt mód, ám csak meglehetősen korlátozott keretek között: mindössze a versenyszférában dolgozók számára, ha pedig valaki 40 év után ment nyugdíjba, csupán a minimálbér 1,5-szereséig kaphatta a nyugdíját és a munkabérét egyszerre.

Ezzel szemben a szövetkezeti forma egyáltalán nem befolyásolja a nyugdíj folyósítását, adózási szempontból pedig a legkedvezőbb: a tagok járandóságát nem terheli sem a 22 %-os szociális hozzájárulási adó, sem egészségbiztosítási járulék, csak a 15%-os személyi jövedelemadó. Emellett a nyugdíjasok rugalmas munkaidőben dolgozhatnak, miközben szociális életüket is ápolhatják. Az új forma bevezetésével azonban nem csak ők nyerhetnek: a kezdeményezés nem titkolt célja a jelenlegi gazdasági helyzetben kialakult munkaerőhiány ellensúlyozása is.

Betömni a rést

Hazánk gazdasága mára felemelkedő ívet vett: a vállalkozások egyre több megrendelést kapnak, a munkanélküliségi ráta pedig 2010 óta 10,3%-ról 5%-ra csökkent. Üröm az örömben, hogy a munkaerőhiány viszont megnőtt, és épp ezt a fejlődést veszélyezteti. A KSH 2017/II. negyedévi adatai szerint a legnagyobb hiány a feldolgozóiparban jelentkezik, ahová több mint 19 ezer főre lenne szükség, de a kiskereskedelem, a gépjárműjavítás, a szállítás-raktározás, a turizmus-vendéglátás, a közigazgatás, az oktatás és az egészségügy területén is jól jön a segítség. A diákok alkalmazása egy pontig mankót jelenthet, de a kapacitásaik végesek.

„Ebben a helyzetben óriási segítséget jelent a nyugdíjasok foglalkoztatása – mondja Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke. – A munkaadók tapasztalt és szakképzett munkaerőhöz juthatnak, akiknél nem kell külön időt szakítani például a betanításra, hiszen jó esetben ugyanazt a munkát végezték évekig. Természetesen az, hogy jóval nagyobb számban lesznek jelen nyugdíjasok a munkaerőpiacon, nem fogja megoldani azt a nagyon magas munkaerőhiányt, ami kialakult, csak csillapítja, tüneti kezelésként szolgálhat. Ugyanakkor nagyon hasznos, hogy keretek közé foglalt módon tudunk foglalkozni a nyugdíjasokkal. A szövetkezetek révén felmérjük a dolgozni vágyók igényeit, személyes kompetenciáit, hogy milyen munkát és milyen időintervallumban szeretnének végezni, majd ez alapján kiválasztjuk a partnerlistánkból a mindenki számára legmegfelelőbb lehetőséget. Tulajdonképpen szinkronba hozzuk a keresletet és a kínálatot.”

Példamutatás és közösségi lét

A nyugdíjas munkaerő foglalkoztatása azonban nem csak önmagában értékes. „Szerencsés esetben, ha egy időskorú és egy diák együtt tevékenykedik, tapasztalatátadásra is van lehetőség – folytatja Dolgos Attila. – Rengeteget tanulhatnak a fiatalok is, és itt nem feltétlenül csak szakmai részletekre gondolok. Az Y generáció már úgy szocializálódott, hogy kevésbé lojális a céghez, nem olyan pontos a munkakezdés idejét illetően. Egy nyugdíjas értékrendjében ezek viszont alapvetőek, és a példamutatás részükről nagyon fontos.”

A pozitív társadalmi visszahatás oda-vissza is működik. Pszichológusok szerint a boldogabb nyugdíjas években a társasági létnek és a munkavégzésnek nagy szerepe van, amit Dolgos Attila is alátámaszt: „Az emberek nagy része azért jön be hozzánk, mert szeretne társaságban lenni. A szellemi és fizikai egészségmegőrzés is vezérli őket, hiszen a közösséghez tartozás lelkileg is pozitív hatással bír, a munkavégzés révén pedig úgy érezhetik, ők is hasznos tagjai a társadalomnak.”

Egyre többen kopogtatnak az ajtón

A kormány ötlete, úgy tűnik, betalált és sorra jönnek létre a szövetkezetek. Elsőként a Meló-Diák mintájára létrejött, országos lefedettségű Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet lépett, négy nagy szövetkezetet létrehozva: a Pesti Szomszédokat, a Balatontól délre található területekre koncentráló Déli Szomszédokat, a Dunától keletre fekvő részért felelős Keleti Szomszédokat, illetve a már említett Északi Szomszédokat. A szervezet már az összes megyeszékhelyen megnyitotta irodáját, megyénkben pedig Veszprém mellett egy Pápán is üzemel.

„Folyamatosan növekszünk, egyre több partner cégünk realizálta a nyugdíjas igényt és folyamatos az érdeklődés is – tájékoztat Dolgos Attila. – Jelenleg mintegy 250 regisztrált tagunk van, akiknek a fele már munkába állt. Meglepő módon nagyon sokan találnak ránk az online médián keresztül – ám ez is mutatja, van erő a nyugdíjasokban.

Kisokos

-Alapítási, belépési kritérium: öregségi nyugdíj vagy 40 éves korkedvezmény
-Minimum 7 alapító tag, 90%-ban öregségi nyugdíjas
-A tagok tagdíjat fizetnek
-A nyugdíjas munkavállalónak kötelezően jár a minimálbér (felső korlát nincs)
-A munkaadónak semmilyen járadékot nem kell fizetnie a nyugdíjas munkavállaló után
-A munkavállalót csak a 15%-os szja terheli
-A szövetkezeti jogviszonyban minden adminisztrációs terhet (bérszámfejtés, bérutalás, üzemorvosi beutalás stb.) a szövetkezeti munkatársak végeznek

Tapasztalataink szerint hetente 2-4 napot szeretnének dolgozni, akkor viszont 80%-ban szeretnék ledolgozni a 8 órát. Életkori sajátosságaik miatt azonban inkább a délelőttöt preferálják, az éjszakás műszak szóba sem jöhet, a hétvége pedig abszolút a családé. Szerencsére ebben a partnerek is rugalmasak, és ha kell, átcsoportosítják a feladatokat, vagy ülve végezhető lehetőséget biztosítanak a szépkorúaknak.”

A szakember úgy látja, a nehézségek Veszprémben is ugyanazok, mint az országban. „A legnagyobb munkaerőhiány az autóiparban jelentkezik, a szegmensben ténykedő cégek rögtön be is jelentkeztek hozzánk. Hatalmas igény van a kereskedelemben is, de szinte nem találni olyan ágazatot, ahol ne jönne jól a segítség. Ugyanakkor a nyugdíjas munkavállalók közül az is megtalálhatja a számítását, aki magasabban kvalifikált munkára vágyik. Győri irodánkban például nyugdíjas a projektvezetőnk, de nagyon széles a paletta, a könyveléstől kezdve a bérszámfejtésen át az informatikai feladatok ellátásáig terjedhet a skála, a könnyedebb munkától a felelősségteljes pozíciókig. A plusz munkaerő mindenhol elkél, hosszú távon pedig mindenki nyerhet a nyugdíjas munkavállalók foglalkoztatásával.”

Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
szomszedok.eu
eszakiszomszedok.hu
facebook.com/EszakiSzomszedokVeszprem

Már rövid távon enyhítheti a munkaerőhiányt

A cégek önmagukban már nem boldogulnak a munkaerő kezelésével, így az új szövetkezeti forma nemcsak a munkaerőhiányt csökkentheti, de tehermentesít is. Gazsi Attilát, a Vállalkozók és Szolgáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettesét kérdeztük.

Ön szerint mennyire jó válasz a munkaerőpiac helyzetére a KNYSZ?

A jelenlegi munkaerő-piaci helyzet kihívásokkal teli. Beavatkozásra van szükség a kormány részéről, rugalmasság a munkaadók részéről és kreatív megoldások sokasága a munkaerőpiac szereplőitől általában is. A nyugdíjas szövetkezetek megalakításának lehetősége olyan hasznos válasz, mely már rövid távon is enyhíteni tudja a munkaerőhiányt. Az iskolaszövetkezeteknél már bizonyított, sikeres modell átvétele és gyors bevezetése a következő években nyugdíjasok tízezreinek jelent rugalmas, saját időbeosztásukkal összeegyeztethető munkalehetőséget, a megbízóknak pedig szervezett munkaerőt.

Elegendő ez a lépés?

A probléma összetettebb annál, mint hogy egy-egy vállalkozási forma megoldást jelentsen. A nyugdíjasok foglalkoztatásának megkönnyítése kiváló lépés, emellett azonban fontos további, esetenként fájdalmasabb lépések megtétele, mint a közfoglalkozás visszaszorítása, a közalkalmazottak számának jelentős csökkentése és átvezetése a versenygazdaságba. A foglalkoztatást terhelő járulékok további csökkentése is nélkülözhetetlen, mivel a dinamikus bérkiáramlást a KKV-k jelentős része nem tudja finanszírozni.

Milyen pluszt tud adni az új foglalkoztatási forma a vállalkozásoknak?

Ebben a helyzetben, amikor minden mozgatható munkavállalót megpróbálnak elérni a foglalkoztatók, jelentősen megnőtt a szerepe az atipikus foglalkoztatási formáknak. A munkaerő-kölcsönzés, a munkaerő-közvetítés, az időszakos munkaerőt kínáló szociális szövetkezetek mellett folyamatosan nő az iskolaszövetkezetek és nyugdíjas szövetkezetek szerepe. A KKV-k és a nagyvállalatok egyedül már nem boldogulnak a munkaerő megszerzésével és megtartásával. Az új szövetkezeti forma legnagyobb ereje a szervezettségében rejlik, a vállalkozások szakképzett, tapasztalt és megbízható munkaerőhöz jutnak, míg az aktív nyugdíjasok olyan hasznos, életkoruknak megfelelő elfoglaltsághoz, ahol közösségben munkálkodva, méltányos jövedelemhez juthatnak, ráadásul biztonságos körülmények között.

Úttörő lehet egész Európában

„Mindenki érzékeli, hogy megfordult a tendencia: ma már nem az a legfőbb probléma, hogy nincs elég munkahely, hanem hogy nincs elég munkavállaló – mondja Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke. – Nagyon jól jött, hogy a diákszövetkezetek mintájára hozzunk létre nyugdíjas szövetkezeteket, hiszen a nyugdíjasok nagyon nagy rutinnal és tapasztalattal rendelkeznek, ráadásul sokan a nyugdíj után is szeretnének aktívak maradni. Én is ismerek olyan nyugdíjasokat, akik ma is aktívan tesznek a közösségért, és valószínűleg örömmel segítenének a munka világában is. Persze nem kényszerről van szó, csupán egy lehetőségről, ami több variációt teremt arra, hol dolgozzanak – a korábbinál ráadásul sokkal pozitívabb szabályozás mellett. Ha a nyugdíjasok úgy döntenek, élnek a lehetősséggel, azzal mindenki nyer: a társadalom, hiszen a munkáltatók egyre több munkahelyet tudnak betölteni, és a fiatalok is, akiknek a tapasztalt munkaerő segítség lehet abban az időszakban, amikor még bele kell lendülnie a cég működésébe.”

A képviselő szerint ráadásul külön öröm, hogy az új foglalkoztatási forma bevezetésével Magyarország úttörő lehet. „Látni kell, hogy a cégek nemcsak nálunk küzdenek munkaerőhiánnyal, de a fejlett nyugat-európai országok is ebben a cipőben járnak. Pedig ha egy nagyobb gyár hosszú időn keresztül nem talál magának szakképzett munkaerőt, előbb-utóbb kivonja magát az ország piacáról. Azáltal, hogy megnyitottuk ezt a kaput, lehetőséget adunk a kkv-knak, hogy helyben erősödjenek, ha pedig jól működik, ez egy olyan úttörő kezdeményezés lehet, amit a többi állam is átvehet.”

Ahhoz persze, hogy a remények beváljanak, a legfontosabb a jó kommunikáció. „Ebben igyekszik az önkormányzat is a törekvés mellé állni. Nemrég készült el a Fidesz Jó / Kor című lapja, amely minden információt tartalmaz a szövetkezetekről, és amelyet a nyugdíjas érdekvédelmi szervezeteken keresztül minden nyugdíjashoz igyekszem eljuttatni – illetve azokhoz is, akik még nyugdíj előtt állnak, de pár év múlva hasznos lehet számukra, ha tudnak erről a lehetőségről.”

Bertalan Melinda | Fotó: Kovács Bálint, shutterstock.com

További képek

További cikkek

Trend
Egy hely, ahol a négylábúból legjobb barát válik
Nem egy hétköznapi állatmenhely épül Veszprém határában, de nem is kizárólag csak egy kutyafuttatót fognak bekeríteni. Az új állatvédelmi kompetenciaközpont egyszerre szolgálja ki a kutyás gazdák igényeit, nyújt állatorvosi szolgáltatást, emellett pedig nagy hangsúlyt fektet a prevencióra és az oktatásra, hogy a négylábúak mellett a leendő gazdák is elsajátítsák azokat a magatartásformákat, amelyek egy kutyával, vagy más társállattal való együttéléshez szükségesek. A fejlesztés egy nagyobb összefogás eredménye lesz, amelyről az érintettek nyilatkoztak.
Trend
Legyen a magyar kultúra a közös nemzeti minimum!
A kultúra harcmezején vállalt tábornoki szerepet, a taktikáját pedig a párbeszédre építi. Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos, akivel irodalomról, zenéről, évszázados kultúrvitákról és a magyar kitörési lehetőségekről is beszélgettünk.
Üzlet-trend
Minden elvégzett munkáért felelősséget kell tudni vállalni
Évtizedes brand az építőiparban, most pedig új cégformát öltve néznek szembe a kor változó kihívásaival. Az ő nevükhöz kötődik többek közt a kolontári iszapkatasztrófa után rekordgyorsasággal felépített lakópark is, de a Dunától az osztrák határig, számos beruházásban érdekeltek. Hajdu Attilával, a VeszprémBer Építő Kft. újonnan kinevezett ügyvezetőjével beszélgettünk a régi-új vállalatról és a piaci trendekről.
Trend
Szakképzéssel felvértezve a negyedik ipari forradalom korában
Dübörög az Ipar 4.0, az overállos szakmunkások pedig már nem azok, akikre évekkel ezelőtt emlékszünk. Mi rejlik a fogalom mögött és milyen összefonódása van a szakképzéssel? Erről Pap Mátéval, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárjával beszélgettünk.
Trend
A legnagyobbak közé vezetni a Pannon Egyetemet
Alig van az intézményi ranglétrának olyan foka, amit ne járt volna végig, harmincas évei végére pedig az ország legfiatalabb egyetemi kancellárja lett. A felsőoktatás folyamatosan változó világát lehetőségnek éli meg, miközben a sakktáblára már felhelyezte a bábukat. Csillag Zsolttal, a Pannon Egyetem kancellárjával beszélgettünk.