Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

Kutatás: Alulértékelik a cégvezetők az IT fejlesztések jelentőségét
A magyar cégvezetők a saját bőrükön érezték meg a jól működő informatikai háttér előnyeit, de sokan még mindig csak rövidtávú tűzoltásként tekintenek a távoli munkavégzésre – derült ki az Infosector Kft. friss kutatásából. A felmérés eredményei rámutattak, hogy habár számos cég életére volt pozitív hatással a távmunka, a vezetők közül sokan hajlamosak továbbra is alulértékelni az IT fejlesztések jelentőségét. A szakértők ugyanakkor kiemelték, hogy ha ezek a megoldások kézzelfogható előnyökkel járnak a szervezet részére, a vezetők ma már sokkal könnyebben döntenek az informatikai megoldásokba való befektetés mellett, mint a pandémiás válság előtt bármikor.
Ecoport magazin
Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin
25. lapszámához érkezett kiadónk gazdasági, kulturális és életmód magazinja: Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával a címlapon megjelent az Ecoport.
belföld
A magyarok többsége rendszeres plázalátogató egy felmérés szerint
A magyarok többsége rendszeres plázalátogató, de napi-heti rendszerességgel csak kis részük jár bevásárlóközpontba - közölte a Wing ingatlanfejlesztő szerdán az MTI-vel.
belföld
Felpöröghet idén a diákok foglalkoztatása
A vendéglátásban és turizmusban minden korábbinál több diákot foglalkoztathatnak idén nyáron, de megjelent az igény a munkát vállaló tanulók iránt a magán-egészségügyi szolgáltatók részéről is. A Work Force HR szolgáltatóhoz tartozó Job Force Iskolaszövetkezet az idén várható nagyobb kereslet minél gördülékenyebb kiszolgálása érdekében digitalizálta az adminisztrációt, így akár egy napon belül munkába állhatnak a fiatalok.
kkv
Így reagálnak a kkv-k a kata szigorításra
Közel minden tizedik kkv-t érint megrendelői oldalról a katás adózás idén életbe lépett szigorítása. A cégek túlnyomó többsége ezért a 3 millió forintos éves megbízási díj eléréséig tervez szerződést kötni katás vállalkozóval, illetve más adózási forma választását javasolja számukra – derül ki a K&H kkv-k körében végzett kutatásából. Az adóhatóság fokozott ellenőrzése és a vevői kapcsolatok megőrzése szempontjából is egyaránt elengedhetetlen azonban az adózási státuszra vonatkozó pontos tájékoztatás.
külföld
Újabb kínai-amerikai egyeztetés a gazdasági kapcsolatokról
Videókapcsolaton keresztül egyeztetett egymással szerdán Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes és Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, szűk egy héttel az után, hogy a két ország kereskedelmi főképviselői telefonon tanácskoztak.
vállalatok
Szijjártó: magyar élelmiszeripari beruházások Üzbegisztánban
Öt magyar élelmiszeripari vállalat 42 milliárd forintnyi beruházás előkészítését folytatja Üzbegisztánban, ez azt jelenti, hogy magyar növényi olajgyár, szarvasmarhatelep és zöldségtermelő üzem jön létre Közép-Ázsia egyik leggyorsabban növekvő gazdaságában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az üzbég fővárosban, Taskent a közmédiának.
belföld
Elemzők: a bruttó keresetek növekedése alig, a reálbéreké viszont jelentősen lassulhat az idén
Az újranyitás következtében a bruttó bérek növekedési üteme idén egyáltalán nem, vagy alig gyengül, a magasabb infláció miatt viszont a reálkeresetek emelkedésének lényeges lelassulására számítanak idén az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
belföld
Több mint 300 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a Balatonnál a NIF Zrt.
Az elmúlt évtizedben több mint 300 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a Balatonnál a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján Siófokon.
belföld
Támogatást kérnének a balatoni önkormányzatok a kieső helyi adók kompenzálására
Egyeztetést kért a Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Balatoni Szövetség olyan támogatási rendszer kidolgozásához, amely a kieső önkormányzati adók és bevételek helyett biztosítja a turisztikai övezet kiemelt feladataihoz szükséges forrásokat - közölte a szervezet elnöke.
Ellentmondásos változások a hitelpiacon
Jelentősen visszaesett a személyi hitelek és hasonló kölcsönök kihelyezése tavaly, ám ennek nem kizárólag a válság az oka – derül ki az Intrum jelentéséből. Lakáshitelből és a babaváró hitelből többet vettek fel, mint egy évvel korábban, a hitelmoratórium mellett ezért is nő a lakossági hitelállomány.
Kutatás: a magyarok közel fele kész arra, hogy bármikor átképezze magát
A magyar munkavállalók csaknem fele mondta a világjárvány alatt azt, hogy bármikor kész átképezni magát és egy teljesen más területen elhelyezkedni - derül ki a Boston Consulting Group (BCG), a The Network és annak magyar partnere, a Profession.hu közös, globális, Decoding Global Reskilling and Career Paths című legfrissebb tanulmányából.
gazdaság
Schanda: a feltétel nélküli alapjövedelem igazságtalan és káoszt hozna
A feltétel nélküli alapjövedelem igazságtalan és káoszt hozna. A kormány célja, hogy aki dolgozni akar, az találjon magának munkát - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden a Facebook-oldalán megosztott videóban.
belföld
Ovádi: stabil lábakon álló, átgondolt és jövőbe mutató a 2022-es költségvetés
A térség országgyűlési képviselője Veszprémről is szót ejtett a jövő évi költségvetés általános vitáján csütörtök reggel a Parlamentben.
A járvány árnyékában telt a 2020-as év hazánkban
Öt százalékkal csökkent a gazdasági teljesítmény, 58 százalékkal visszaesett a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma, valamint 11 százalékkal a járműgyártási volumen, miközben 34 százalékkal több lakás épült, mintegy 376 ezren dolgoztak otthonról, 42 százalékkal nagyobb bevételt értek el a csomagküldő és internetes kiskereskedelmi szolgáltatók, illetve rekordközeli lett a kukorica termésátlaga – csak néhány adat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legújabb, Magyarország számokban, 2020 című kiadványából, amely a pandémia gazdasági-társadalmi folyamatokra gyakorolt főbb hatásait is bemutatja.
Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
A koronavírus-járvány számos ponton írta át a társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági helyzetet az egész világon, benne Magyarországon is. Ennek az egyik szegmense a használt autó piac, ahol a járvány egy éve alatt új trendek kezdtek kirajzolódni. Az országos tendenciát összevetettük a veszprémi helyzettel a Ring Autó segítségével, és több helyi sajátosságot is találtunk.
külföld
A járvány ellenére nőtt a Lufthansa Systems Hungária árbevétele tavaly
A járvány ellenére nőtt a Lufthansa Systems Hungária árbevétele tavaly, az eredeti tervekhez képest nagyobb mértékben bővült a létszám, 2021-ben 2 százalékos árbevétel növekedést terveznek - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
Varga Mihály: jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és adóegyszerűsítések
A gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segíti a kormány, erről szól a jövő évi adókönnyítő törvényjavaslat, amely hamarosan az Országgyűlés elé kerül - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében kedden.
belföld
Európában lassult, itthon töretlen a kínai befektetési kedv
A kínai cégek felvásárlási kedve nemcsak globálisan, de Európában is több éves mélyponton van. A befektetéseket ösztönző tényezők ugyanakkor továbbra is erősek, ami elősegítheti a kínai cégek befektetési kedvének növekedését – állapítja meg a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda elemzése.
vállalatok
Szijjártó: közel kilencmilliárdos fejlesztést indít a Flextronics Kft.
Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósít meg Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft. - jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter.
vállalatok
Varga Mihály: a napokban 3,5 milliárd forint értékű beruházást adtak át a nagyvállalatok
A nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a napokban három, összesen 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, amelyből az állami támogatás 1,2 milliárd forintot tett ki - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében hétfőn.
Veszprém
Megújult az Ördögárok utcai gyermekorvosi rendelő
Európai Uniós támogatással, 77,2 millió forintból újult meg az Ördögárok utcai orvosi rendelő.

MINDIG LEGYEN EGY B TERVED!

Ecoklub
2017. november 22. 8:54

A nemesvámosi Vesz-Mont 2000 Kft története nem a gyorsan jött sikerről szól. Zentai Tibor tulajdonos-ügyvezető bevallása szerint társával, Lőkös Istvánnal évekig szinte csak a megélhetésért küzdöttek, de becsületbeli ügyként kezelte, hogy ne adják fel. Egykori sportolóként megtanulta, mi a kitartás. Interjúnkban versenyszellemről, bizonyításvágyról, jövőképről és B tervekről beszélgettünk.

Kamaszkorától kezdve kalapácsvetőként versenyszerűen atletizált. Benne volt a pakliban, hogy hivatásos sportoló lesz, vagy mindig is a gépipari pályát tervezte?

1989-ben, középiskolai pályaválasztásom előtt, testnevelő tanárom indíttatására jöttem Veszprémbe és kezdtem atletizálni. Akkoriban még nagyon képlékeny volt a jövő, de biztosan előbb fogalmazódott meg bennem, hogy olimpiai bajnok legyek, mint gépész. A főiskola idejére viszont nem jutottam el arra a szintre, hogy megéljek a sportból, így szükségem volt egy szakmára. 2001-ben még indultam versenyeken, de éreztem, hogy munka mellett nem lehet profi szinten űzni a kalapácsvetést.

Bánta, hogy le kell mondania a sportról?

Ezek a döntések sosem egyik napról a másikra születnek meg. Amikor alkalmazottként elkezdtem dolgozni egy másik cégnél, még éltek bennem a rózsaszín álmok, hogy egyszer kijutok az olimpiára. 2002 körül aztán, amikor a vállalkozás kezdett kicsit komolyabb szintre lépni, rájöttem, hogy ezt a dédelgetett álmot el kell engedni.

Vállalkozásáig, a Vesz-Mont 2000 Kft-ig milyen út vezetett?

Első munkahelyem a Bakony Művek területén lévő Flexmont Kft volt, ahol közel négy évet töltöttem el, először mint minőségbiztosítási mérnök, majd minőségbiztosítási vezető, az utolsó két évben pedig üzemvezető, és ami alatt rengeteget tanultam a szakmáról: mindazok a magok, melyeket később kamatoztattam, ott ültetődtek belém. Itt ismerkedtem meg társammal, Lőkös Istvánnal is, akivel egy idő után elkezdtünk gondolkodni a cégépítésen. Először az akkori VEDAC ügyvezető, Kun László felkérésére kondigépeket kezdtünk el gyártani Kiss Balázs olimpiai bajnoknak és a dobó atlétáknak. Én megterveztem a berendezéseket, Pista elkészítette őket. Veszprémfajszon, az első telephelyünkön dolgoztunk munka után, és bár nem volt egyszerű az indulás, egyre szebben alakult a jövő.

A hivatalos cégismertető szerint azért is kezdtek cégalapításba, mert a fizetésük kb. 10%-át a buszbérlet vitte el, ám ennél többre vágytak. Ezen felül mennyire ambicionálta a saját vállalkozást?

A vállalkozásban az embert mindig egy kicsit a jobblét kérdése foglalkoztatja, de nem ez volt a legfontosabb momentum, amiért cégalapításba kezdtünk. Egyszerűen úgy éreztük, abban a rendszerben elértük, amit lehetett, és hogy hatékonyabban el tudnánk végezni a munkánkat, ha a saját szekerünket tolnánk. Ebben számomra a sportolói múlt is közrejátszott, amely sokkal magasabbra emeli a versenyszellemet és a győzni akarást – bennem mindig ott motoszkált, hogy szeretnék előrébb jutni és megmérettetni magam.

Mi jellemezte a kezdetet és mi adta meg a lendületet a továbblépéshez?

Amikor 1999-ben úgy döntöttük, hogy megalapítjuk a Vesz-Montot, még öten kezdtük, ám az évek során Pistával ketten maradtunk a rendszerben. Pista édesanyjának családi birtokán, egy kis műhelyben dolgoztunk, majd amikor kinőttük, az udvar hátsó részén lévő, fűtetlen pajtában folytattuk a munkát, egy lerobbant Lada és pár szénabála között. Próbáltuk csinosítgatni, műhellyé alakítani, de ez is időbe telt. Pista volt az első, akit alkalmazottként áthoztunk a rendszerbe, és sikerült egy-két lakatos kollégát is megnyerni, akik nem keveset kockáztattak azzal, hogy a biztos állásukat feladták egy kezdő vállalkozásért. 2004 körül már megfogalmazódott bennünk, hogy másik telephelyre költözzünk, de nem volt rá pénzügyi keretünk. Végül 2005-ben beadtunk egy pályázatot, amin 14,5 millió forintot nyertünk, ésegy kisebb hitel segítségével, illetve önerőből megvásároltuk jelenlegi nemesvámosi területünket, ahol elkezdhettük egy irodaépület és egy csarnok felépítését, valamint beszereztünk egy eszterga és egy maró gépet.

Úgy látom, a pénzügyi megfontoltság mérvadó volt a fejlesztésekben.

Így van. A jövő szempontjából fontos, hogy merjünk nagyot álmodni, de mindig csak akkorát lépjünk, ami biztosan megvalósítható.

Hogy festett ekkoriban az ipar?

2004 körül még csak 6 fővel dolgoztunk, és jóval alacsonyabb volt a gépeink automatizáltsági szintje is, kisebb munkaasztalokat készítettünk. Gyártókapacitásunk sem nagyon volt, próbáltunk azok között a nem túl széles keretek között mozogni, amit az infrastruktúránk megengedett. Azóta nagyon megváltozott a piac, korábbi jellegű munkáink teljesen eltűntek – noha ma már mi is egy másik piacon mozgunk: egy polccal feljebb kerültünk a vevőinknél, ahol már nagyobb tudású gépeket várnak tőlünk.

Minek köszönhető ez a feljebb lépés?

2007-ben 7 fővel, köztük egy gépésztervezővelátköltöztünk az új helyre. Úgy éreztem, akkor tudunk előre lépni, ha fejlesztjük az állományunkat, így rövidesen már 4 gépészmérnökkel dolgoztunk. A hozzáadott érték egyből látszott. Az volt a munkafilozófiánk, hogy addig gyártsunk munkaasztalokat, amíg nem tudunk magasabb szintet képviselni. Mert munkaasztalt nagyon sokan gyártanak, a cég jövője viszont akkor biztosított, ha van egy jó know-how-ja, és olyan technológiával rendelkezik, amiben kevés a versenytárs. Ez lett a stratégiánk is. Túlélve a válságot, 2009-ben forgácsoló üzem építésébe vágtunk, majd látva, hogy hagyományos gépekkel nem hozható az a szint, amit a vevők elvárnak, pályáztunk és létrehoztunk egy CNC megmunkáló központot, és évről évre vásároltunk gépeket – jelenleg 8 megmunkáló központunk van. Nem ez a fő profilunk, de az alvállalkozói kitettséget mindenképpen csökkenteni akartuk: a környéken rengeteg a célgépépítő cég, akik nagyjából mind ugyanazt az alvállalkozói hátteret alkalmazzák a megnőtt munka elvégzésére – ha sorba állunk, nem lesz lehetőségünk előrébb lépni a versenyben. Ha viszont saját gyártásba fektetünk, megelőzhetjük őket. Később lemeztechnológiát és festőüzemet hoztunk létre, és ma már a hőkezelésen kívül mindent megoldunk házon belül. Fokozatosan építkeztünk, de a fejlesztéseink igazolták, hogy jól döntöttünk. 2011-ig szinte csak a megélhetésért küzdöttünk, aztán a befektetések elkezdték hozni az eredményeket: mára az ország egyik vezető célgépgyártó cége lettünk, stabil a fejlődés, minden évben sikerült 20 % fölötti növekedést felmutatnunk, veszprémi és vámosi telephelyeinken pedig nagyon erős, közel 170 fős, felerészt mérnökökből álló gárdát foglalkoztatunk.

Mi adta az erőt ahhoz, hogy a nehéz esztendőkben is kitartsanak?

Amikor megalapítottuk a vállalkozást, eldöntöttünk, hogy soha senkit nem hagyunk cserben és munkát nem hagyunk félbe. Ez a vevőink többségénél komoly szimpátiát keltett és bizalmat gerjesztett, ami miatt mindig visszatértek és hírünket vitték. Tény, hogy volt idő, amikor egy fillért sem prosperáltunk, de minket nem csak a pénz motivált, hanem a dicsőség, amivel előrébb léphettünk és elmondhattuk, hogy ezt is megcsináltuk.

2013-ban a Vesz-Mont cégcsoporttá alakult. Miért tartotta fontosnak a kooperációt?

Egy telephelyen bizonyos létszám felett nehéz célgépépítéssel foglalkozni, nem lehet elég gyorsan reagálni, és nagyon beszűkülnek a lehetőségek, holottminden egyedi tervezést, kivitelezést és magas fokú szakmai hátteret igényel. Ezért pár speciális területet átcsoportosítottunk máshova, illetve próbáltunk lehetőséget keresni azokon a szakterületeken, amelyekben nem vagyunk olyan jók. Így jött létre a Veszprém Mechanikai Művek Kft-vel közösen üzemeltetett veszprémi bérmunka központunk és került a tulajdonunkba a Mont-Trade 21 kereskedőcég, valamint a lézertechnológiában jártas budapesti Quantum Lasertech Kft. Utóbbi külön fontos, mert a lézertechnológia egyre nagyobb szeletét teszi ki a piacnak. A folyamat nem állt le, továbbra is a stratégiánk részét képezi új telephelyek bevonása. Bérleményként szert tettünk egy nagyobb telephelyre, ahol egyedi eszközöket építünk, emellett együttműködési megállapodás alapján dolgozunk a lézervágó eszközök gyártásával és általunk már célgépépítéssel is foglalkozó csongrádi Plasmatech System Kft-vel – így a számunkra nagyon fontos román piac kiszolgálása gyorsabbá és hatékonyabbá vált a közelsége miatt. Nem titkolt szándékunk beszállni a tulajdonlásba, ezen felül tárgyalunk egy Szombathely környéki céggel, illetve a jövőképünkben egy szerszámos cég behozatala is szerepel a cégcsoportba.

Ezek lehetnek a válaszok az ipar jelenlegi kihívásaira?

Az ipari igények rendkívül megnövekedtek – a céghálóval egymást erősítve, kiegészítvepróbáljuk minél jobban lefedni őket. Mára több mint 230 főre nőtt a létszámunk, gépkapacitásban, infrastruktúrában is bővültünk. Azt is látni kell, hogy a munkaerőpiac munkáltatói oldalról rossz irányt vett. Ez arra sarkall minket, hogy új lehetőségek után nézzünk. A jövő a minél magasabb automatizáltságú gépek és a robotizálás felé mutat, így elkezdtünk kollaboratív robotokat forgalmazni, melyekkel minimálisra csökkentett operátorszám mellett is előállíthatók termékek. Másrészt így kicsit a belpiactól is függetleníthetjük magunkat. Az elmúlt időszakban egyre több zászlót tűztünk ki a térképünkön: Dél-Koreában, Kínában, Romániában, Tunéziában, Németországban, Franciaországban, Mexikóban és az USA-ban. Abban bízunk, hogy a jelenlegi 30-35%-os exportunk 2-3 éven belül megközelíti az 50%-ot.

Munkafilozófiájában úgy tűnik, a minőség, a bizalom és a hatékony problémamegoldás alapvetőek.

A vevő három dolgot vár el: jót gyártsak, jó áron és határidőre. Nagyon fontos, hogy mindhárom ismérvet meg tudjuk valósítani, olyan minőséget és hátteret biztosítsunk neki, amitől úgy érzi, nemcsak egy gépet vesz, hanem a jövőjét is. Ma mindenki ugyanazokkal a problémákkal küzd, és annál biztosabb a helyünk, minél több mindent át tudunk venni a multik válláról. Nálunk sem állnak mindig készen az emberek a startpisztoly lövésére, de próbáljuk kiaknázni a lehetőségeinket. Az egyetemmel együttműködve kívánunk minél több fiatal mérnököt behozni a szakmába, mert jövőt csak velük lehet építeni. A célgépépítő szakma meglehetősen belterjes, és ebben a munkaerő-piaci helyzetben az a legrosszabb, ha összefogás helyett egymástól csábítjuk el a szakembereket, mert úgy sosem fog bővülni a kör. Pedig hosszú távon az a cél, hogy minél jobban lefedjük a magyar piacot.

Itt bent ma mennyire feszített a munkatempó?

Megnövekedett méreteinkhez képest próbálunk családias légkört biztosítani: csapatépítő összejöveteleket szervezünk, heti kétszer gyümölcsnapot tartunk, új, szellősebb irodaépület építünk a mérnököknek. Persze tagadnék, ha azt mondanám, minden tökéletes. A felgyorsult ipar és a gazdasági helyzet okozta nyomást mi is érezzük, de túlterhelni sem lehet az embereket. Maximalizáltuk a túlórák számát, vasárnap nincs munkavégzés, és próbálunk egy stabil projektvezetői gárdát kovácsolni, akik képesek kezelni a nehézségeket.Fejlesztjük a kommunikációnkat, és 2017-18-ban új vállalatirányítási rendszert vezetünk be mérethez igazított szervezeti struktúrával és termék nyomonkövetéssel, ezzel javítva a hatékonyságunkat.

Ebben a rendszerben Ön hol helyezkedik el? Számomra úgy tűnik, nem egy szigorúan hierarchikus építmény tetején ül, hanem a csapat tagja.

Nagyon fontos, hogy ne csak a vezetőt lássák bennem a kollégáim, hanem a barátot is. Attól, mert ekkorára nőttünk, nem szabad megváltoznia az ember személyiségének és elfelejtenie, honnan jött. Napi szinten tartózkodom az üzemben, és bár sok felesleges időm nincs, bárki bekopoghat hozzám vagy megállíthat akár magánjellegű, akár céges kéréssel, és próbálok segíteni.

Ön számára mennyire megterhelő a munka?

Nem mondanám, hogy keveset dolgozom – a VEDAC-nál és a vámosi sportegyesületnél is vannak tisztségem. Ezek függvényében alakulnak a napjaim. Általában fél 7-kor bent vagyok, és este 8-kor érek haza. Mivel már Nemesvámoson élek, néha napközben hazamegyek egy kicsit a családomhoz. Kislányom most másfél éves, minden perc, amit velük tölthetek, felüdülés. Egy helyben ülni nem szeretek, mindig a következő lépésen gondolkozom. Szeretem látni és megtervezni a jövőt. Mondhatnám, hogy ez megterhelő, de senki nem rakott rám keresztet, ezt mind én vállaltam, és élvezem, amit csinálok.

Tudja delegálni a feladatokat?

Mivel a cégcsoport miatt egyre több feladat hárul rám, és a többi cég jövőjével is foglalkoznom kell, nagy fontos volt, hogy olyan vezetőket találjak, akik képesek a saját szintjükön önálló döntések meghozatalára és problémamegoldásra. A Vesz-Mont esetében ez egyre jobban működik, és ezt szeretném megvalósítani a többi szervezetnél is. A fejlődő ágban lévő cégeknél még több teendőm akad, de már ott is rendelkezem azokkal a bizalmi emberekkel, akikre lehet delegálni a feladatokat.

Nem csak az ipar tölti ki életét, a sporttól sem szakadt el teljesen, hiszen a VEDACDobóakadémiájának szakvezetője. Mekkora szeletét teszi ki ez a napjainak?

Másfél éve egy kicsit háttérbe vonultam: mióta akadémiává fejlődtünk és megfelelő dotációval rendelkezünk, minden területen tudunk edzőket foglalkoztatni, nincs szükség a napi szintű jelenlétemre az edzéseken. Szeretem látni, hol tart és milyen irányban halad a csapat, de fontosabbnak tartom az edzők tudásának minél magasabb szintre emelését. Szenvedélyem a sport, de muszáj volt döntést hoznom: a Vesz-Monton keresztül 170 családnak biztosítok megélhetést, és ha ezt nem megfelelően teszem, őket veszélyeztetem. Ha viszont jól átadom a tudást az edzőknek, az a 25-30 gyermek ugyanúgy fejlődik. Másrészt szeretnék több időt tölteni családommal, kislányommal. Előző házasságomból van egy 15 éves fiam; amikor ő cseperedett, a világversenyek és az edzőtáborok miatt nagyon sokat voltam távol, most nem szeretném ezt elmulasztani.

Mit ad Önnek ez a tevékenység?

Kiss Balázs árnyékában felnőni jó is volt és nem is. Igazi példaképek között mozoghattam, mögötte viszont nehéz volt dotációt elérni. Mikor kiszálltam a versenysportból, maradt bennem egy kis szálka, mert nem azt értem el, amit szerettem volna. Úgy éreztem, az edzői lehetőséggel kárpótol az élet, mert talán a tudásommal sikerül másokat oda juttatnom, ahova én nem tudtam. Nagyon élt bennem a bizonyításvágy. Idővel a fiatalokat is megszerettem, saját gyerekeimként kezeltem őket, és úgy éreztem, nem hagyhatom cserben őket. Nem is tudtam volna kiszállni, ha 2016-ban nem megy el számomra két nagyon fontos elitsportoló: Pásztor Bence és Fertig Fruzsi. Ez egy kis törést hozott az edzői pályafutásomba, és bár nem gondolok rá kudarcként, mert nagyon szép sikereket értünk el, de megszakadt egy folyamat. Nem alakult kiutánpótlás, az a kötődés, ami ott tartana. Nagy szerelmem az atlétika, ma is szívesen dolgozom a kicsikkel, és nem hiszem, hogy valaha elhagyja az életemet a sport – 10 év múlva talán újra odaülök a dobópálya szélére –, de most nem ennek van az ideje.

Sportmúltja annak idején a vállalkozásban is segítette. Edzői hitvallását mennyire befolyásolta vállalkozó énje?

Nem hiszem, hogy egy edzőnek a sportág minden nüánsznyi ismérvével tisztában kell lennie, sokkal fontosabb, hogy olyan példakép legyen, akit el tudnak fogadni a sportolók. Egy edző pedagógiai hátteret is biztosít a gyereknek, és a tanok, amiket átad, az élethez is utat mutathatnak. Úgy vélem, üzletemberként olyan példát állíthatok eléjük, ami akár az ő jövőképüket is jelentheti. Falusi gyerek vagyok, nem voltam kimagasló képességű sem a sportban, sem a tanulásban, de mindig voltak céljaim, amiket el akartam érni, és ezek fontossá tették számomra az utakat, amiket bejártam. Nemcsak arról szólhat a történet, aki olimpiát nyert, hanem arról is, aki nem tud maradandót alkotni a dobópályán. Én a legtöbb gyereket arra biztatom, hogy tanuljon tovább, ismerje meg önmagát, a képességeit és a határait, és ha kell, tudja meghozni azt a drasztikus döntést, hogy a sport hobbi marad és másban kezd el karriert építeni. Mert be kell látni, hogy a legtöbb fiatal nem lesz megélhetési sportoló, de az is igaz, hogy van élet a sport után, és fontos, hogy legyen egy B terved, amit ha kell, elő tudsz húzni.

Ez a vezérfonal az Ön életére is ráhúzható.

Középiskolásként még nem nagyon tudtam, mit akarok kezdeni az életemmel, a főiskolán lettem céltudatos. Akkor két célom volt: nem szeretnék bukósisakos mérnök lenni, és 32 éves koromra olyan biztos egzisztenciát akarok teremteni, hogy ne kelljen többet dolgoznom. Utóbbi persze nem jó cél. Megtehetném, hogy holnapután ne csináljak semmit, de nem hiszem, hogy ez egy napig is boldogítana.

Zentai Tibor

· Pannon Egyetem – gépészmérnök
· 1996-2000 Flexmont Kft. – minőségbiztosítási mérnök, üzemvezető
· 1999-től Vesz-Mont 2000 Kft. – ügyvezető tulajdonos
· Egyéb tisztségek: a VEDAC Dobóakadémiájának szakvezetője, Magyar Olimpiai Bizottság kiemelt edző, Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tag, Bajnok Diáksport Egyesület Nemesvámos elnöke

Vesz-mont 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft.

· Alapítva: 1999
· Foglalkoztatotti létszám: a cégcsoporttal együtt kb. 230 fő
· 2016-os forgalom: 4.258.289.000 (Vesz-Mont 2000 Kft.)
· Elismerések: Év Vállalkozása Díj (2015), Pegazus-díj (2016)

Bertalan Melinda | Fotó: Kovács Bálint

További képek

További cikkek

Ecoklub
Érezni és érteni a közönséget
Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a fővárosi és vidéki színházi közegben is szerzett már tapasztalatokat. Ezek különbségeiről, a kultúra menedzsmentjéről és a veszprémi közönségről is beszélgettünk, valamint arról a bizonyos küszöbről, amit átlépve megszűnik a félelem az emberben.
Ecoklub
Egyházi vezető, világi kihívásokkal
A római pápa veszprémi helytartójaként az a feladata, hogy jó pásztorként egyben tartsa a keresztényeket, miközben a rábízott főegyházmegye egy több milliárd forintos fejlesztés küszöbén áll. Lelki vezetői és csúcsmenedzseri képességekre is egyszerre van szüksége a jelenlegi veszprémi főpásztornak. Udvardy Györggyel, a Veszprémi Főegyházmegye érsekével beszélgettünk a társadalmi folyamatokról, a legégetőbb feladatokról és az egyházi, valamint világi vezetők különbségéről és hasonlóságáról.
Ecoklub
MINDEN NAP TARTOGATHAT EGY HEURÉKA PILLANATOT
Az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa, a Brain Prize díjazottja, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Hosszan tartana felsorolni dr. Freund Tamás érdemeit, de anélkül is kijelenthetjük: az egyik legmeghatározóbb hazai tudós. Talán azért is, mert a mai napig nem csillapodott a tudomány iránti szeretete, és ezt másoknak is igyekszik átadni, de ugyanennyire fontosnak tartja felhívni a figyelmet a művészet, a léleknemesítő tevékenységek fontosságára is. Zenéről, a felfedezés öröméről, a tudomány becsületéről és hitről beszélgettünk vele.
Ecoklub
Mentalistaként harcolni a győzelemért
Legenda övezi Veszprémben, pedig karrierje nagy részét Spanyolországban töltötte. Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém kapusa idén januárban jelentette be visszavonulását a profi sporttól, de a kézilabdától nem tudott elszakadni. Borászatról, családról, csapattársakról és szurkolókról, valamint egy éjszakai telefonhívásról is beszélgettünk, aminek egyik legnagyobb sikerét köszönheti.
Ecoklub
A beteg üdve a legfőbb törvény
Alig negyed évet tölthetett azzal, hogy a megyei kórháznak megszabja az új irányát, máris szembe kellett néznie egy XXI. századi világjárvány kihívásaival. Idegenként érkezett fél éve Veszprémbe, mára viszont a közösség megbecsült tagja. A Csolnoky Ferenc Kórház jelenéről és jövőjéről, valamint az ideális magyar kórház ismérveiről és a jó vezető tulajdonságairól is beszélgettünk dr. Lippai Norberttel, a megyei kórház főigazgatójával.