Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

belföld
A magyarok többsége rendszeres plázalátogató egy felmérés szerint
A magyarok többsége rendszeres plázalátogató, de napi-heti rendszerességgel csak kis részük jár bevásárlóközpontba - közölte a Wing ingatlanfejlesztő szerdán az MTI-vel.
belföld
Felpöröghet idén a diákok foglalkoztatása
A vendéglátásban és turizmusban minden korábbinál több diákot foglalkoztathatnak idén nyáron, de megjelent az igény a munkát vállaló tanulók iránt a magán-egészségügyi szolgáltatók részéről is. A Work Force HR szolgáltatóhoz tartozó Job Force Iskolaszövetkezet az idén várható nagyobb kereslet minél gördülékenyebb kiszolgálása érdekében digitalizálta az adminisztrációt, így akár egy napon belül munkába állhatnak a fiatalok.
kkv
Így reagálnak a kkv-k a kata szigorításra
Közel minden tizedik kkv-t érint megrendelői oldalról a katás adózás idén életbe lépett szigorítása. A cégek túlnyomó többsége ezért a 3 millió forintos éves megbízási díj eléréséig tervez szerződést kötni katás vállalkozóval, illetve más adózási forma választását javasolja számukra – derül ki a K&H kkv-k körében végzett kutatásából. Az adóhatóság fokozott ellenőrzése és a vevői kapcsolatok megőrzése szempontjából is egyaránt elengedhetetlen azonban az adózási státuszra vonatkozó pontos tájékoztatás.
külföld
Újabb kínai-amerikai egyeztetés a gazdasági kapcsolatokról
Videókapcsolaton keresztül egyeztetett egymással szerdán Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes és Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, szűk egy héttel az után, hogy a két ország kereskedelmi főképviselői telefonon tanácskoztak.
vállalatok
Szijjártó: magyar élelmiszeripari beruházások Üzbegisztánban
Öt magyar élelmiszeripari vállalat 42 milliárd forintnyi beruházás előkészítését folytatja Üzbegisztánban, ez azt jelenti, hogy magyar növényi olajgyár, szarvasmarhatelep és zöldségtermelő üzem jön létre Közép-Ázsia egyik leggyorsabban növekvő gazdaságában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az üzbég fővárosban, Taskent a közmédiának.
belföld
Elemzők: a bruttó keresetek növekedése alig, a reálbéreké viszont jelentősen lassulhat az idén
Az újranyitás következtében a bruttó bérek növekedési üteme idén egyáltalán nem, vagy alig gyengül, a magasabb infláció miatt viszont a reálkeresetek emelkedésének lényeges lelassulására számítanak idén az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
belföld
Több mint 300 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a Balatonnál a NIF Zrt.
Az elmúlt évtizedben több mint 300 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a Balatonnál a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján Siófokon.
belföld
Támogatást kérnének a balatoni önkormányzatok a kieső helyi adók kompenzálására
Egyeztetést kért a Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Balatoni Szövetség olyan támogatási rendszer kidolgozásához, amely a kieső önkormányzati adók és bevételek helyett biztosítja a turisztikai övezet kiemelt feladataihoz szükséges forrásokat - közölte a szervezet elnöke.
Ellentmondásos változások a hitelpiacon
Jelentősen visszaesett a személyi hitelek és hasonló kölcsönök kihelyezése tavaly, ám ennek nem kizárólag a válság az oka – derül ki az Intrum jelentéséből. Lakáshitelből és a babaváró hitelből többet vettek fel, mint egy évvel korábban, a hitelmoratórium mellett ezért is nő a lakossági hitelállomány.
Kutatás: a magyarok közel fele kész arra, hogy bármikor átképezze magát
A magyar munkavállalók csaknem fele mondta a világjárvány alatt azt, hogy bármikor kész átképezni magát és egy teljesen más területen elhelyezkedni - derül ki a Boston Consulting Group (BCG), a The Network és annak magyar partnere, a Profession.hu közös, globális, Decoding Global Reskilling and Career Paths című legfrissebb tanulmányából.
gazdaság
Schanda: a feltétel nélküli alapjövedelem igazságtalan és káoszt hozna
A feltétel nélküli alapjövedelem igazságtalan és káoszt hozna. A kormány célja, hogy aki dolgozni akar, az találjon magának munkát - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden a Facebook-oldalán megosztott videóban.
belföld
Ovádi: stabil lábakon álló, átgondolt és jövőbe mutató a 2022-es költségvetés
A térség országgyűlési képviselője Veszprémről is szót ejtett a jövő évi költségvetés általános vitáján csütörtök reggel a Parlamentben.
A járvány árnyékában telt a 2020-as év hazánkban
Öt százalékkal csökkent a gazdasági teljesítmény, 58 százalékkal visszaesett a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma, valamint 11 százalékkal a járműgyártási volumen, miközben 34 százalékkal több lakás épült, mintegy 376 ezren dolgoztak otthonról, 42 százalékkal nagyobb bevételt értek el a csomagküldő és internetes kiskereskedelmi szolgáltatók, illetve rekordközeli lett a kukorica termésátlaga – csak néhány adat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legújabb, Magyarország számokban, 2020 című kiadványából, amely a pandémia gazdasági-társadalmi folyamatokra gyakorolt főbb hatásait is bemutatja.
Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
A koronavírus-járvány számos ponton írta át a társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági helyzetet az egész világon, benne Magyarországon is. Ennek az egyik szegmense a használt autó piac, ahol a járvány egy éve alatt új trendek kezdtek kirajzolódni. Az országos tendenciát összevetettük a veszprémi helyzettel a Ring Autó segítségével, és több helyi sajátosságot is találtunk.
külföld
A járvány ellenére nőtt a Lufthansa Systems Hungária árbevétele tavaly
A járvány ellenére nőtt a Lufthansa Systems Hungária árbevétele tavaly, az eredeti tervekhez képest nagyobb mértékben bővült a létszám, 2021-ben 2 százalékos árbevétel növekedést terveznek - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
Varga Mihály: jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és adóegyszerűsítések
A gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segíti a kormány, erről szól a jövő évi adókönnyítő törvényjavaslat, amely hamarosan az Országgyűlés elé kerül - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében kedden.
belföld
Európában lassult, itthon töretlen a kínai befektetési kedv
A kínai cégek felvásárlási kedve nemcsak globálisan, de Európában is több éves mélyponton van. A befektetéseket ösztönző tényezők ugyanakkor továbbra is erősek, ami elősegítheti a kínai cégek befektetési kedvének növekedését – állapítja meg a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda elemzése.
vállalatok
Szijjártó: közel kilencmilliárdos fejlesztést indít a Flextronics Kft.
Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósít meg Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft. - jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter.
vállalatok
Varga Mihály: a napokban 3,5 milliárd forint értékű beruházást adtak át a nagyvállalatok
A nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a napokban három, összesen 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, amelyből az állami támogatás 1,2 milliárd forintot tett ki - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében hétfőn.
Veszprém
Megújult az Ördögárok utcai gyermekorvosi rendelő
Európai Uniós támogatással, 77,2 millió forintból újult meg az Ördögárok utcai orvosi rendelő.

VEZETŐNEK SZÜLETETT

Eco-klub
2017. június 14. 15:56

Sándor-Weisz Tímea filozófiája szerint felesleges számtalan dologhoz érteni, ha egyvalamiben profi tudsz lenni. A mai napig ezt az elvet követi, egyvalamiben profivá vált, és határozottságának és tudatosságának köszönhetően sikerrel vezeti cégét, az AAI Tender Kft-t. Interjúnkban projektszemléletről, vezetésről, valamint a karrier és az anyaság összeegyeztethetőségéről is beszélgettünk.

Meglehetősen fiatalon, a diploma után megalapította saját vállalkozását. Már egyetemi éveit is a céltudatosság jellemezte?
Okleveles közgazdász diplomát szereztem az egyetemen és már a tanulmányaim alatt is érdeklődtem különböző projektek iránt, üzleti terveket készítettem, tematikus csoportmunkákban vettem részt. 2007-ben adódott egy lehetőség, hogy készítsek el egy költség-haszon elemzést egy pályázatíró cégnek. Akkoriban még azt sem tudtam, hogyan álljak neki a feladat teljesítésének, de eldöntöttem, ha törik, ha szakad, megcsinálom. Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a munkába, nagyon kevés instrukció alapján és a pályázatkezelő felületről letöltött útmutató segítségével három nap alatt végeztem az elemzéssel a határidőként kapott egy hét helyett, és végül olyan jól sikerült, hogy további rendszeres megbízásokat kaptam. Így indult minden, és a projektek iránt érzett „szerelem” azóta is tart.

Mindig is erre a területre vágyott?
Gyermekkorom óta nagyon tudatosan élem az életem, kitűzött célokkal, amelyeket általában meg is valósítok. Már kiskoromban látszódott, hogy pénzügyi terület felé kell terelni, ezért kerültem közgazdasági szakközépiskolába, majd végeztem okleveles közgazdászként az egyetemen. A projektmenedzsment, a pályázatírás aztán sorsszerűen jött: miután megkaptam az első megbízást, magába szippantott a fejlesztési projektek világa. Nagyon tetszett, hogy a munkám változatos, semmi sem sablonszerű, a mai napig minden projektet új kihívásként élek meg.

Ennek fejében hogyan alakult tovább az élete? Milyen út vezetett a saját cég alapításáig?
Úgy döntöttem, hogy megpróbálok valami mást, ami a szakmai kompetenciáimat fejleszti. Végül a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnél helyezkedtem el, és a régió fejlesztési projektjeinek kezelésével, ezen belül vállalkozásfejlesztési, turisztikai és kiemelt városrehabilitációs pályázatok menedzsmentjével, értékelésével és ellenőrzésével foglalkoztam. Munkám során többek között Veszprém Megyei Jogú Város belváros-rehabilitációs projektjének kezelése is a feladatim közé tartozott. A KDRFÜ-s munkám mellett 2009-ben megalapítottam saját tanácsadó cégemet is, az AAI Tender Kft-t, melyben pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkoztam, természetesen az összeférhetetlenség szabályait szem előtt tartva.

Gondolom, a döntésben közrejátszott a szabadságvágy.
Sosem voltam jó alkalmazott. Nagyon jól kijöttem a munkatársaimmal és a főnökeimmel, az egyik leghatékonyabb munkatárs voltam, de mindig betörhetetlen voltam, elmondtam a véleményem. Amit szakmailag nem tartottam megalapozottnak, azt nem csináltam, még akkor sem, ha felsőbb utasítás volt.

Végül meddig maradt az ügynökségnél és hogyan tudott egyensúlyozni a két munkahelyen?
Két évig, ami alatt rengeteget dolgoztam. Reggel 9-től 5-ig az ügynökségnél végeztem a munkám, ezt követően mentem a céges ügyfeleimhez tárgyalni, éjjel pedig írtam a pályázatokat. Ez nagyon nehéz időszak volt, szó szerint éjjel-nappal dolgoztam, hogy kiépítsem az ügyfélköröm és részt vehessek projektekben. 2011-re jutottam el arra a szintre, hogy már nem akartam tovább maradni a KDRFÜ-nél, mert úgy éreztem, alkalmazottként nem tudok többet tanulni, továbblépési lehetőségre pedig nem vágytam. Ha ugyanis egy hasonló szervezetnél feljebb lép az ember, már nem csak a szakmaiság kerül előtérbe a munkája során. Én viszont inkább szakértő típus vagyok: szeretek kijárni a helyszínre, aktív részese lenni a projektgenerálási folyamatnak, a beruházó elképzelése alapján összeállítani a fejlesztési koncepciót, forrást szerezni a megvalósításhoz. Minden projektet úgy kezelek, mintha a sajátom lenne, szívvel-lélekkel képviselem.

Fiatal nőként vágott bele a vállalkozásba, egy olyan területen, ahol még mindig a férfidominancia a jellemző. Érezte valaha úgy, hogy nem veszik elég komolyan?
A mai napig sokan túlságosan fiatalnak tartanak. Azonban amint elkezdünk beszélgetni, elmondom a szakmai véleményem a felvázolt fejlesztési tervekkel kapcsolatosan és jobban megismernek, megszűnnek az előítéletek és maximálisan elfogadják, amit mondok. Nőként ugyanakkor még mindig nehéz érvényesülni az üzleti szférában, fiatal nőként pedig még nehezebb. Nehéz, de nem lehetetlen, melyet számos sikeres nő igazol.

Duplán nehezített terepen indult, hiszen nem sokkal a gazdasági válság után alapította a céget. Nem volt kockázatos lépés?
Biztonsági játékos vagyok, ezért kezdetben a vállalkozás még mellékjövedelemként szolgált, 2011-re viszont sikerült olyan stabil ügyfélkört és fix, havi díjas munkákat kialakítanom, hogy teljesen függetlenedhettem. Jó időben jöttem ki a piacra: nagyon sok pályázati lehetőség élt, kevésbé szigorú pályázati feltételekkel, a cégek rugalmasabban tudtak fejlesztési forrásokhoz jutni. Hatékony éveink voltak, széles ügyfélkört építettünk ki és sok beruházási projektet valósítottunk meg.

Azóta átalakult a pályázatok rendszere. Milyen új kihívásokat állított ez a cég elé?
Ma nehezebb pályázni, szigorúbb a kritériumrendszer és a támogatást igénylők körét is megszűrték, jóval kevesebb cég jogosult pályázatot benyújtani. A pályázatok többségénél iparági korlát van érvényben, mely miatt sok cég elesik a forrásszerzési lehetőségektől. Jelenleg elsősorban a feldolgozóiparban ténykedő cégek tudnak érvényesülni, míg a kereskedő és szolgáltató cégek a legtöbb pályázati rendszerből kiszorultak. De a turisztikai célú beruházások megvalósításához is nehezebb forrást találni – esetükben a balatoni térség fejlesztésére elkülönített dedikált források jelentenek kiugrást. Ennek köszönhetően lesz lehetőség szálláskapacitás bővítésre Veszprémben is, hiszen 2017. január 1-jétől a város a balatoni térség része lett. Ezen felül átalakult a forrásösszetétel is, mivel több konstrukció esetében a vissza nem térítendő támogatás mellé visszatérítendő hitel is párosul, mely a cégek számára már nem olyan vonzó, mivel hosszú évekre lekötheti őket. Ezen felül más típusú pályázatok is jelentek meg, előtérbe került a kutatás-fejlesztés és innováció, illetve a vidékfejlesztési program is átalakult. Ezekkel a változásokkal, az új forrásszerzési lehetőségekkel és feltétel-rendszerrel nekünk is ugyanúgy meg kellett ismerkednünk és hozzá kellett szoknunk, mint a pályázóknak. Minden új pályázati kiírás alkalmával belső képzést tartunk – átnézzük a pályázat feltételrendszerét, megbeszéljük az esetleges kétértelmű megfogalmazásokat, ha kell, minisztériumi állásfoglalást kérünk.

Bár a pályázatok sokunk életét behálózzák, az átlagember számára mégis misztikusnak tűnik a rendszer. Valójában milyen tudás, milyen mentalitás kell a szakmához?
Rengeteg szorgalom, utánajárás és olvasás. Számomra nagyon nagy versenyelőnyt jelent az is, hogy értékelői múlttal rendelkezem, így a forráselosztási rendszer sajátosságaival tisztában vagyok. Emellett a közel 10 éves szakmai tapasztalat ad egy olyan sajátos projektszemléletet, mellyel első ránézésre meg tudom állapítani, hogy az elképzelés életképes-e vagy sem. És noha a sajtóból azt halljuk, hogy leegyszerűsödött a pályázati rendszer, mindenki maga is benyújthatja a saját pályázatát, én úgy gondolom, hogy szükség van pályázatíróra. Sok a kétértelmű megfogalmazás, a fontos információkat tartalmazó lábjegyzet, gondot okozhat az elektronikus feltöltés, illetve a számos jogszabály közötti eligazodás. Ezek mind olyan tényezők, amelyek figyelmen kívül hagyásával a pályázó elbukhatja a projektet. Én azt vallom, hogy mindenki csinálja azt, amihez ért, a könyvelő könyvel, az ügyvéd jogászkodik, a pályázatíró pályázatot ír. Így tudunk hatékonyan előremenni és fejlődni.

Hogyan befolyásolja ez munkaattitűdjét?
Azt vallom, hogy egy vállalatvezető azzal foglalkozzon, amihez száz százalékosan ért, amiért a vállalkozást alapította, minden egyebet pedig bízzon szakértőkre vagy az alkalmazottaira. Egy jó vezetőnek tudnia kell delegálni a feladatokat, különben elaprózódik. A családomtól pályaválasztásom előtt nagyon jó tanácsot kaptam: „Érthetsz több dologhoz, de senkit nem fog érdekelni. Érts egy dologhoz, de ahhoz nagyon jól.” Azóta is ezt az elvet követem.

2009 óta az AAI Tender Kft. a piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Melyek voltak a legfontosabb és a szívének legkedvesebb projektjeik?
Ma már elsődlegesen vállalkozásoknak írok pályázatokat, de korábban több településfejlesztési projektet is megvalósítottam. Máig nagy szeretettel gondolok vissza egyik első projektemre, a Kesztölci Önkormányzattal közösen létrehozott egészségházra. Nagy szerepem volt a mohácsi Alumínium Öntöde gyártócsarnokának építésében is, ahol a pályázatírás mellett abban is közreműködtem, hogy Magyarországon valósulhasson meg ez a projekt. Egymilliárd forintba került a beruházás, és több mint 140 embernek adott munkát. Emellett kiemelném a Betekints Hotel wellness, konferenciaterem, valamint rendezvényközpont fejlesztését, a veszprémi kiemelt városrehabilitációs projektet és az Ezüsthíd Hotel és a Jade Hotel fejlesztését is. De a tihanyi Panoráma Hotel fejlesztése is a nevünkhöz kapcsolódik, számos energetikai beruházás valósult meg a közreműködésünkkel, például az Életöröm Idősek Otthona megújuló energiaforrás telepítési projektje, illetve Balatonalmádiban a Tamás Autó autószervizének létesítése is az egyik legkedvesebb projektem volt.

2011-ben a kft.-n belül létrehozták a Nemzetközi Energetikai és Megújuló Energiaforrás Klasztert. Mi inspirálta erre?
Magyarországon egy mikro- és kisvállalkozásnak nehéz érvényesülnie, a vállalkozások hálózatba tömörítésével viszont erősebb piaci jelenlétet tudnak biztosítani maguknak a cégek, növelhetik piaci részesedésüket, új piacok felé nyithatnak és több cég folyamatos együttműködésével az ügyfélkör is erősödhet. Nagyon fontos ez a fajta kapcsolati tőke, az ajánlások, amivel a partnerek segíthetik egymást – én magam is így szerzem az ügyfeleim nagy részét. A klasztertagság ráadásul olyan termékújítást is eredményezhet, amire önállóan nem feltétlenül lett volna képes egy cég, mert nem lát benne piaci lehetőséget, vagy hiányzik a szakmai kompetencia. Az együttműködésnek köszönhetően viszont megszülethet az új termék – ahogy a mi esetünkben is történt: egy innovációs folyamat eredményeként sikerült kikísérletezni egy folyadékot napkollektoros rendszerekbe. A klasztertagságnak tehát számos előnye lehet, Magyarországon ugyanakkor még nincsen elég jó működési alapja. Még mindig nem honosodott meg eléggé az együttműködés fontossága: túlságosan egyénben gondolkodunk, pedig összefogással sokkal nagyobb magaslatokat érhetnénk el.

Ezt a szemléletet igyekszik munkája során is átadni?
Természetesen. Szeretem meglátni a lehetőséget bármilyen helyzetben. Ha új ügyféllel találkozom, nem feltétlenül az a célom, hogy megbízásom legyen a tárgyalásból, hanem hogy próbáljunk meg új irányokat feltérképezni és megvalósítani. Rengeteg jó gondolatom támadt ezeknek a kapcsolatoknak köszönhetően, amit remélhetőleg ötéves távon belül meg tudok valósítani.

A Kft.-nek mennyire kell kilépnie Veszprém megyéből, hogy piacra találjon?
Független pályázatíró cégként muszáj kilépnünk, országosan írunk pályázatokat. A piac is átalakult, eddig leginkább pályázatírási és a kapcsolódó projektmenedzsment feladatok elvégzése képezték megbízásaink körét, most már számos válságmenedzsment munkát vállalunk. E tevékenységünk során egy nem általunk kezelt megvalósítási vagy fenntartási időszakban lévő projektet hozunk vissza a szorult helyzetből. Ebben az iparágban nagyon sok múlik a kapcsolatokon. A kapcsolati háló kiépítése sok tárgyalással jár, emiatt hetente legalább egy napot Budapesten kell lennem. Szeretek utazni, de az, hogy minden beleférjen öt munkanapba, állandó tervezést és szervezést igényel.

Terjeszkednek nemzetközi piacok felé is?
Írunk közvetlen brüsszeli pályázatokat is, több projektünk van előkészítő szakaszban. Emellett rendelkezünk olaszországi kapcsolatokkal, ahol reményeim szerint szintén részt tudok venni kutatás-fejlesztési projektekben.

Mindez komoly leterheltséget sejtet.
Nincs szigorú munkarendünk, de ha határidős munka van, nem ritkán hajnalig dolgozunk. Minden feladat határidőre történő teljesítése a mi felelősségünk, nem tehetjük meg, hogy a munkaidőre hivatkozva nem végezzük el a munkát, mivel az a projekt bukását is jelentheti. Tekintettel arra, hogy vannak munkatársaim, a pályázatírási munkák többségét szerencsére tudom delegálni. Vannak viszont olyan pályázatok, projektek, melyek komolyabb odafigyelést, kiemeltebb figyelmet igényelnek, ezeket minden esetben személyesen én kezelem. Amikor elvállalok egy ilyen munkát, még szigorúbb időbeosztás szerint kell dolgoznom, hiszen a kislányom és a családom miatt figyelnem kell arra, hogy rájuk is maradjon elegendő időm. A hét minden napja be van osztva tematikusan, ez segít abban, hogy végezni tudjak a feladataimmal.

NÉVJEGY
SÁNDOR-WEISZ TÍMEA
Pannon Egyetem – okleveles közgazdász

​Munkahelyek:
2009-2011 Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség – projektmenedzser
2009- AAI TENDER Tanácsadó és Szolgáltató Kft. – ügyvezető tulajdonos

AAI TENDER Kft.
Fő tevékenység: pályázatfigyelés, pályázatírás és projektmenedzsment, válságmenedzsment, üzleti tanácsadás
Weboldal: http://www.aaitender.hu/

Mindemellett ráadásul tulajdonosként férje vállalkozásában is részt vesz. A jogcímen kívül ez mit takar?
Három vállalkozásunk van, a tanácsadó cégem mellett még két autókereskedéssel foglalkozó céget is vezetünk a férjemmel. Van egy autótelepünk a Csatári elágazónál a 8-as főút mellett, ahol használt autók értékesítésével, autószervizzel, prémium autók magyarországi behozatalával, bérautó szolgáltatással foglalkozunk. Emellett most nyitjuk meg prémium kézi és gépi autómosónkat is. E két cégben az operatív irányítást a férjem látja el, én a gazdasági vezetésért felelek. Minden pénteken kint dolgozom a kereskedésben.

Milyen új színt ad ez a tevékenység életében?
Az autókereskedés ugyanúgy a szívemhez nőtt, mint a tanácsadó cégem. Az életemnek ezt a részét azért szeretem nagyon, mert a férjemhez kapcsolódik, együtt fejlődtünk, küzdöttünk mindazért, amink van. A kereskedés nagyon sikeres, mely elsősorban a férjemnek köszönhető, én inkább a háttérből próbálok a támasza lenni. Nagyon szeretek a férjemmel együtt dolgozni, elmondhatatlanul büszke vagyok rá.

Érezte valaha úgy, hogy nem sikerül megtartani az egyensúlyt, miközben egyszerre kell helytállnia anyaként, feleségként, dolgozó nőként?
Mirabella első tíz hónapjában volt egy kis mélypontom, mert nem tudtam eleget aludni, miközben két hónapos korától kezdve ismét dolgoznom kellett. Ma már könnyebb, de továbbra is minden nap lelkiismereti válsággal küzdök, amikor ott hagyom őt a bölcsődében, vagy amikor nincs időm főzni. Egy nőnek számtalan szerepben kell helytállnia – anyaként, feleségként, házvezetőnőként, munkatársként, a testvéri, baráti kapcsolatokról nem is beszélve. Ez nehéz és muszáj priorizálni. Meg kellett tanulnom, hogy nem attól leszek jó anya vagy feleség, hogy minden időm a szeretteimmel töltöm: az a lényeg, hogy az együtt töltött idő minőségi legyen. Rengeteget segít a férjem is: az ő támogatása nélkül semmi nem menne.

Férjén kívül kikre támaszkodhat?
Édesanyám a legfőbb támaszom, mindenben a segítségemre van. Anyósom és apósom is rengeteget segít, valamint jár hozzánk egy bejárónő, így a házimunka oroszlán része alól mentesülök. Édesanyám és anyósom mindig ugrásra készen állnak, ha Mirabelláról van szó. A kislányom imádja a nagyszüleit, és amikor én nem érek rá, tudom, hogy velük jól érzi magát. Nélkülük komoly kompromisszumokat kellene meghoznom. Emellett a munkában már 2011 óta van egy állandó munkatársnőm, ő a jobb kezem, döntési helyzetekben pedig mindig kikérem a férjem véleményét is.

Az anyaság tud pluszt adni a munkában?
Mindig is nagyon türelmes voltam, de mióta anya vagyok, még türelmesebbé és nyugodtabbá váltam. És mindig boldog vagyok, úgy érzem, hogy Mirabella megérkezésével kiteljesedett az életem. Megtanultam alázatos lenni. Eddig nagyon fontos volt számomra a karrier, de a gyermeki szeretethez képest minden jelentéktelennek tűnik. Természetesen megbecsülöm a munkám, az ügyfeleim, a sikereim – és meg is élem őket –, de már képes vagyok elengedni projekteket és főleg olyan munkát vállalok el, amit szívesen csinálok.

És a nőiség mit ad?
A nőiségnek van negatív és pozitív oldala is. Általában középkorú, férfi vezetőkkel tárgyalok, és időnként csatákat kell vívnom, mert elsőre nem vesznek olyan komolyan, mint ami az üzleti szférában elvárható. Általában sikerül keresztülvinni az akaratomat, ha éppen ellentétes véleményen vagyunk, mely köszönhető magabiztosságomnak. Egy tárgyalás során tudom, hogy az általam tett javaslatok elengedhetetlenek a sikeres pályázathoz, melyet az ügyfelek tudomásul vesznek és elfogadnak. Karakteremből kifolyólag könnyen alakítok ki jó kapcsolatot, mely a személyes találkozók során pozitív előny.

Mindezek alapján hogyan jellemezné vezetői szellemiségét?
Általában demokratikus vezető vagyok: ahol lehet, meghallgatom a munkatársaim véleményét, majd azt mérlegelve döntök. Nem főnöknek, hanem vezetőnek tartom magam. Célom, hogy a munkavégzés során minden munkatárs fejlődjön, tanuljon, tapasztalatot gyűjtsön. Azzal, hogy példát mutatok nekik olyan helyzetekben, amelyeket ők szakmailag nem tudnak olyan hatékonyan lekezelni, segítem őket, hogy később már ők is önállóan meg tudják oldani.

Miből nyer energiát a sok tevékenységhez?
Nővérem párja, Sergio Peterlini ismert meditációs mester Olaszországban, aki a közreműködésemmel kétszer már Veszprémben is tartott ingyenes meditációs tanfolyamot. Az általa használt technikát alkalmazom én is: naponta kétszer, reggel és este meditálok. Ez hatalmas segítség számomra: lenyugtat és segít, hogy ezt a feszített tempót ne éljem meg olyan stresszesnek. Emellett rendszeresen sportolok. A legfőbb kikapcsolódást viszont a kislányommal, a családommal együtt töltött idő jelenti – amint a kislányomra nézek, a legnagyobb feszültség is elillan.

Felépített egy sikeres vállalkozást, miközben másik kettő vezetésében is részt vesz. Mi a titka?
A hatékonyság. Nagyon gyorsan és általában hibátlanul dolgozom. Emellett rengeteg tapasztalatot, ezáltal rutint szereztem. Nagyon sok területen menedzseltem projekteket, ami átfogó látásmódot eredményez, illetve azt, hogy minden munkának, feladatnak projektszemlélettel állok neki.

Ez nagyfokú maximalizmust is feltételez.
Nagyon maximalista vagyok minden téren, és magasak az elvárásaim, aminek ugyan nem mindig örülnek, de az eredmény szempontjából nagyon kifizetődő. Hozzá kell tennem, én nagyon szerencsés vagyok: fiatalon kezdtem dolgozni, fiatalon értem el sikereket, az anyaság is a legjobbkor jött, mert addigra már megéltem a karrier adta örömöket. A munkában megélhettem azokat a sikereket, amire vágytam, elismerést kaptam, egzisztenciát teremtettem.

És mi a siker az Ön megfogalmazásában?
Mondhatnám, sikeres vagyok, mert azt csinálhatom, amit szeretek, azzal dolgozhatom, akivel szeretnék, és olyan munkát végzek, ahol én irányítok. De számomra a legnagyobb siker, hogy az életemet szeretetben és boldogságban élhetem.

Családja tanácsa úgy tűnik, kifizetődő volt. Mit tanácsolna Ön egy fiatal lánynak, aki hasonló életútra vágyik?
Három tanácsom van: 1. A szorgalom sokszor többet számít, mint a tehetség, ezért elsősorban légy szorgalmas és csak utána tehetséges. 2. Ha szeretnél elérni valamit az életben, akkor küzdened kell érte, semmit sem adnak ingyen. 3. Nagyon rövid az élet ahhoz, hogy olyannal foglalkozzunk, amit utálunk. Ha utálod, amit csinálsz, keress olyan munkát, amit szeretni tudsz – ha van rá lehetőséged –, válts és találd meg, amire vágysz.

Bertalan Melinda | Fotó: Kovács Bálint

További képek