Gazdaság. Életmód. Stílus.

Aktuális hírek

belföld
A magyarok többsége rendszeres plázalátogató egy felmérés szerint
A magyarok többsége rendszeres plázalátogató, de napi-heti rendszerességgel csak kis részük jár bevásárlóközpontba - közölte a Wing ingatlanfejlesztő szerdán az MTI-vel.
belföld
Felpöröghet idén a diákok foglalkoztatása
A vendéglátásban és turizmusban minden korábbinál több diákot foglalkoztathatnak idén nyáron, de megjelent az igény a munkát vállaló tanulók iránt a magán-egészségügyi szolgáltatók részéről is. A Work Force HR szolgáltatóhoz tartozó Job Force Iskolaszövetkezet az idén várható nagyobb kereslet minél gördülékenyebb kiszolgálása érdekében digitalizálta az adminisztrációt, így akár egy napon belül munkába állhatnak a fiatalok.
kkv
Így reagálnak a kkv-k a kata szigorításra
Közel minden tizedik kkv-t érint megrendelői oldalról a katás adózás idén életbe lépett szigorítása. A cégek túlnyomó többsége ezért a 3 millió forintos éves megbízási díj eléréséig tervez szerződést kötni katás vállalkozóval, illetve más adózási forma választását javasolja számukra – derül ki a K&H kkv-k körében végzett kutatásából. Az adóhatóság fokozott ellenőrzése és a vevői kapcsolatok megőrzése szempontjából is egyaránt elengedhetetlen azonban az adózási státuszra vonatkozó pontos tájékoztatás.
külföld
Újabb kínai-amerikai egyeztetés a gazdasági kapcsolatokról
Videókapcsolaton keresztül egyeztetett egymással szerdán Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes és Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, szűk egy héttel az után, hogy a két ország kereskedelmi főképviselői telefonon tanácskoztak.
vállalatok
Szijjártó: magyar élelmiszeripari beruházások Üzbegisztánban
Öt magyar élelmiszeripari vállalat 42 milliárd forintnyi beruházás előkészítését folytatja Üzbegisztánban, ez azt jelenti, hogy magyar növényi olajgyár, szarvasmarhatelep és zöldségtermelő üzem jön létre Közép-Ázsia egyik leggyorsabban növekvő gazdaságában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az üzbég fővárosban, Taskent a közmédiának.
belföld
Elemzők: a bruttó keresetek növekedése alig, a reálbéreké viszont jelentősen lassulhat az idén
Az újranyitás következtében a bruttó bérek növekedési üteme idén egyáltalán nem, vagy alig gyengül, a magasabb infláció miatt viszont a reálkeresetek emelkedésének lényeges lelassulására számítanak idén az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
belföld
Több mint 300 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a Balatonnál a NIF Zrt.
Az elmúlt évtizedben több mint 300 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a Balatonnál a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján Siófokon.
belföld
Támogatást kérnének a balatoni önkormányzatok a kieső helyi adók kompenzálására
Egyeztetést kért a Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Balatoni Szövetség olyan támogatási rendszer kidolgozásához, amely a kieső önkormányzati adók és bevételek helyett biztosítja a turisztikai övezet kiemelt feladataihoz szükséges forrásokat - közölte a szervezet elnöke.
Ellentmondásos változások a hitelpiacon
Jelentősen visszaesett a személyi hitelek és hasonló kölcsönök kihelyezése tavaly, ám ennek nem kizárólag a válság az oka – derül ki az Intrum jelentéséből. Lakáshitelből és a babaváró hitelből többet vettek fel, mint egy évvel korábban, a hitelmoratórium mellett ezért is nő a lakossági hitelállomány.
Kutatás: a magyarok közel fele kész arra, hogy bármikor átképezze magát
A magyar munkavállalók csaknem fele mondta a világjárvány alatt azt, hogy bármikor kész átképezni magát és egy teljesen más területen elhelyezkedni - derül ki a Boston Consulting Group (BCG), a The Network és annak magyar partnere, a Profession.hu közös, globális, Decoding Global Reskilling and Career Paths című legfrissebb tanulmányából.
gazdaság
Schanda: a feltétel nélküli alapjövedelem igazságtalan és káoszt hozna
A feltétel nélküli alapjövedelem igazságtalan és káoszt hozna. A kormány célja, hogy aki dolgozni akar, az találjon magának munkát - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden a Facebook-oldalán megosztott videóban.
belföld
Ovádi: stabil lábakon álló, átgondolt és jövőbe mutató a 2022-es költségvetés
A térség országgyűlési képviselője Veszprémről is szót ejtett a jövő évi költségvetés általános vitáján csütörtök reggel a Parlamentben.
A járvány árnyékában telt a 2020-as év hazánkban
Öt százalékkal csökkent a gazdasági teljesítmény, 58 százalékkal visszaesett a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma, valamint 11 százalékkal a járműgyártási volumen, miközben 34 százalékkal több lakás épült, mintegy 376 ezren dolgoztak otthonról, 42 százalékkal nagyobb bevételt értek el a csomagküldő és internetes kiskereskedelmi szolgáltatók, illetve rekordközeli lett a kukorica termésátlaga – csak néhány adat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legújabb, Magyarország számokban, 2020 című kiadványából, amely a pandémia gazdasági-társadalmi folyamatokra gyakorolt főbb hatásait is bemutatja.
Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
A koronavírus-járvány számos ponton írta át a társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági helyzetet az egész világon, benne Magyarországon is. Ennek az egyik szegmense a használt autó piac, ahol a járvány egy éve alatt új trendek kezdtek kirajzolódni. Az országos tendenciát összevetettük a veszprémi helyzettel a Ring Autó segítségével, és több helyi sajátosságot is találtunk.
külföld
A járvány ellenére nőtt a Lufthansa Systems Hungária árbevétele tavaly
A járvány ellenére nőtt a Lufthansa Systems Hungária árbevétele tavaly, az eredeti tervekhez képest nagyobb mértékben bővült a létszám, 2021-ben 2 százalékos árbevétel növekedést terveznek - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
Varga Mihály: jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és adóegyszerűsítések
A gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segíti a kormány, erről szól a jövő évi adókönnyítő törvényjavaslat, amely hamarosan az Országgyűlés elé kerül - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében kedden.
belföld
Európában lassult, itthon töretlen a kínai befektetési kedv
A kínai cégek felvásárlási kedve nemcsak globálisan, de Európában is több éves mélyponton van. A befektetéseket ösztönző tényezők ugyanakkor továbbra is erősek, ami elősegítheti a kínai cégek befektetési kedvének növekedését – állapítja meg a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda elemzése.
vállalatok
Szijjártó: közel kilencmilliárdos fejlesztést indít a Flextronics Kft.
Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósít meg Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft. - jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter.
vállalatok
Varga Mihály: a napokban 3,5 milliárd forint értékű beruházást adtak át a nagyvállalatok
A nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a napokban három, összesen 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, amelyből az állami támogatás 1,2 milliárd forintot tett ki - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében hétfőn.
Veszprém
Megújult az Ördögárok utcai gyermekorvosi rendelő
Európai Uniós támogatással, 77,2 millió forintból újult meg az Ördögárok utcai orvosi rendelő.

Szolgáltatások teljes köre a maximális elégedettségért

Pénzmozgás
2017. március 27. 16:07

Jövőre tíz éves fennállását ünnepli a Zamárdi Kalandpark. A szervezők már most garantálják: a jubileumi szezonban extrém programok hada várja majd a látogatókat. De ne rohanjunk annyira előre: ismerjük meg az érintetlen környezetben, ősfák közt megbújó, a Balatontól egy kőhajításnyira lévő Zamárdi Kalandparkot!

Kilenc évvel ezelőtt egy klasszikus kötél és csúszópályás kalandpark létrehozása volt a cél, de a komplexum mára számos újításon és bővítésen esett át. Bátran kijelenthetjük, hogy a kalandpark évről-évre elnyeri funkcióját. Ez fontos cél is. A tulajdonosok és a személyzet szerint mindig van hova fejlődni, ennek szellemében kicsit úgy tekintenek a parkra, mint egy folyamatosan csiszolandó gyémántra. A Zamárdi Kalandpark csapata tehát a szezon lezárultával sem dől hátra. Kis szusszanás után kezdődik az ötletelés, hogy a visszajáró vendégek is évről-évre átélhessék az új elemek és lehetőségek adta izgalmat.

A tavalyi évben a csúszótorony számított a legnagyobb újdonságnak, két éve az ugrótorony hódított, amely a szabadesés élményét adja az elég bátraknak. Örök kedvencnek számít – és nem csak a gyerekek körében – a kalandpark telje területén végigpöfögő, az eredetivel azonos működésű Zamárdi Élménygőzös.

Kicsiknek-nagyoknak, egyedül vagy csapatban

Korosztály tekintetében nincs „–tól –ig korlátozás.” Az óvodás ugyanúgy megtalálja itt a számításait, mint a fitt nagyszülő! Nemrég például egy 72 éves úr vetette le magát a szabadesést szimuláló ugrótoronyból. A kicsik négy gyerekpályán és egy csúszópályán, a nagyobbak négy juniorpályán, a felnőttek pedig hét nagypályán tesztelhetik ügyességüket és bátorságukat. A biztonságos szórakozásról pedig a Zamárdi Kalandpark képzett animátorai gondoskodnak.

Ahogy melegszik az idő és ébred a természet, úgy készül a kalandpark csapata is az újabb szezon kihívásaira. Tavasszal és ősszel jellemzően céges csoportok érkeznek csapatépítésre, és iskolai osztályok szervezik ide osztálykirándulásukat. A nyár pedig zömében a baráti társaságoké, családoké és a nyaralóké.

Fák ölelésében, a Balaton közelségében

A park családias miliőt áraszt, ami jelen esetben nem csak hangzatos szlogen. Ez a park méretéből is adódik: az egyes elemek nem több hektáron terülnek el. Így a szülőknek biztosan nem kell aggódni, hogy elcsatangolt gyerkőcüket szem elől veszítik. Már csak az animátorok miatt sem. Mintegy hatvan képzett szakember ügyel a rendre és a biztonságra, és figyeli a vendégek minden rezdülését – természetesen nem zavarva őket.

A park egyik legnagyobb előnye egyértelműen az elhelyezkedése és a megközelítése. A létesítmény az autópályától és a Zamárdi-Felső vasútállomástól mintegy száz méterre terül el.

A terebélyes fák védőernyőként borulnak a park fölé és a legnagyobb hőségben is elviselhető klímát, árnyékot biztosítanak. A magyar tenger közelségéből adódóan az adrenalinfröccs után tökéletes levezetése lehet a napnak egy balatoni hajókázás vagy vitorlázás.

Persze ez csak egy javaslat a sok közül. A park ajánlatai mellett, külső helyszínen történő programok beépítésére is van lehetőség. Az igazán kalandvágyó és aktív látogatóknak ajánlott összekötni a kalandparkozást gokartozással, lézerharccal, állatpark látogatással, esetlen pálinka- vagy borkóstolóval.

A kalandpark személyzete végletekig személyre és csoportra szabott szolgáltatások széles skáláját kínálja fel. Ebben igazán egyedülállóak az országban. A kalandpark csapata kedvező szállásajánlatokkal, kiegészítő programokkal szolgál, segít az utazás megszervezésében és arról is gondoskodik, hogy a megfáradt látogatók egy finom étel vagy egy hűsítő ital mellett kaphassanak újra erőre. A személyzet minden szervezéssel járó nehézséget levesz a csapatok válláról.

A céges csapatépítők ideális helyszíne

Időtartamtól, létszámtól és a csoport összetételétől függően számos programötlet közül választhatnak az érdeklődők.

A kalandpark három alapcsomagot kínál, ám ez senkit ne tévesszen meg, ezek csupán irányadóak, mintsem kizárólagos lehetőségek. A kalandpark személyzetén belül külön csapat foglalkozik kizárólag csoportos látogatások megszervezésével. Ezen felül külön csapatépítő pálya áll rendelkezésre. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy a tagok egymásra vannak utalva, és csupán egymást segítve érhetnek célba. A csapattagok kénytelenek összedolgozni és felfedezni a másik és saját erősségeiket és gyengeségeiket. Mindezt különböző hosszúságú és nehézségű pályán tehetik meg.

A visszajelzések, a szép számmal visszajáró vendégek, és a kígyózó sorok egy-egy erősebb nyári napon mind-mind igazolják, hogy néha ki kell szakadni az irodából és a város betonfalai közül.

A park rengeteg visszatérő vendéggel és külföldi látogatóval is büszkélkedhet. Cseppet sem túlzás azt állítani: a Zamárdi Kalandpark a déli part egyik fő attrakciója!(x)

Szabó Virág | Fotó: Zamárdi Kalandpark

További képek

Gesztesi Ákos